İçeriğe geç

Okaliptüs Yağı Nedir? Faydaları Nelerdir?

10 May 2021 0 yorum
Okaliptüs Yağı Nedir? Faydaları Nelerdir?
Okaliptüs yağı nedir ve faydaları nelerdir başlıklı yazımızda bitkinin kökeni ve kompozisyonuna da değindik.

Okaliptüs Yağının Kaynağı

Biyolojik kaynağı Eucalyptus globulus Labillardiere’dir. Okaliptüs yağı kompozisyonu içindeki başlıca bileşenler okaliptol ve ferahlık, soğutma hissi veren alfa-terpineoldür. Parfümden ilaç sanayisine kadar bir çok alanda kullanılırlar. Okaliptüs yapraklarından distile edilen uçucu yağ formundaki okaliptüs yağı üretimleri genelde  Eucalyptus globulus türünden elde edilir. Okaliptüs içeriğindeki terpenoid nedeniyle dişçilikte dezenfektan olarak kullanılır. Doğal bir sinek kovucudur.

Okaliptüs Yağının Faydaları

 

Okaliptüs Yağı Saf Olarak Kullanılır mı?

Okaliptüs yağı saf bileşen olarak kullanılmaz. Bir çok doğal aktif madde her ne kadar doğal da olsa içeriğindeki keskin kokulu veya aktif maddeler nedeniyle dilüe edilerek yani seyredilerek cilde temas ettirilmelidir. Okaliptüs yağı belli yağlarla özellikle de lavanta yağı ile uyum gösterebilen bir bileşiktir. Lavanta yağı içerisinde okaliptüs yağına benzer nitelikteki aktifler seyretilebilirler.
 

Okaliptüs Yağının Faydaları ve Kullanım Alanları

Birçok faydası olduğu bilinen Okaliptüs yağı Cineole bazlı içeriğinden dolayı doğal bir koku vericidir. Parfümlerde de kullanılırlar. Toksinlere karşı etkili bir yağ olduğundan ve patojenlere karşı da iyi bir içerik barındırdığından non-Cinaole türevli içeriği gıda koruyucusu olarak kullanılabilmektedir. Bir doğal solvent olan okaliptüs yağı çözücü niteliğinden dolayı deterjanlarda ve yer temizleyici ürünlerde yağ , kir çıkarıcısı olarak da kullanılan doğal bir anti-mikrobiyal ve antiseptiktir.

 

Okaliptüs Yağının Faydaları

 

Okaliptüs Yağının Tarihi

Okaliptüs yağının tarihine bakılırsa, Avustralya’nın yerlisi Aborjinler yapraklarını dövdükleri okaliptüsü yaraları iyileştirmekte, soğuk algınlığında ve ateşlenmede kullanmıştır. Fransız kimyager François Stanislas Cloez, Cineole olarak da bilinen Okaliptol’ü , Eucalyptus globulus’un büyük bir bölümü olarak tanımlamıştır. 1870’lerden itibaren ihraç edilen okaliptüs cerrahların ameliyatlarında dezenfektan olarak da kullanılıyordu.

 

Okaliptüs Yağının Ciltteki Faydaları

Cilt üzerinde bilinen etkileri incelendiğinde okaliptüs yağı akne ve egzamalar üzerinde iyi sonuçlar verebilmektedir.Ciltteki seramid üretimini de destekleyerek, içindeki doymuş yağ asitleri sayesinde cildi nemli tutmaktadır. Vücudu oksidatif stresten koruyan flavinoidler içermektedir.

https://ozonlabs.com/collections/urunler/products/exoche-cilt-bakim-serumu

 

Yeni Ürünler

Son Görüntülenen

Son Görüntülenen Ürünler
Yukarı Geri Dön
Kapat
Seçeneği Düzenle
Kapat
Beni Haberdar Et
Kapat
Kapat
Kapat
Giriş
Kapat
Sepetim (0)
Kapat
Ozonlabs Yaşam Bilimleri
Ozonlabs

Ayrılmadan önce...

3 AL 2 ÖDE
1+1 Ürün

Kampanyalarını Kaçırmayın!

Alışverişe Devam Edin
Yeni Ürünler 6