İçeriğe geç

Ozon Terapi Nedir?

15 May 2019 3 yorum
Ozon Terapi Nedir?

Hayatımızdaki önemi ilk olarak 1800’lü yıllarda keşfedilen, Yunan dilinde “Tanrının Nefesi” anlamına gelen Ozon; stratosfer tabakasında yer alan çok önemli bir gaz türüdür. Kendine özgü kokusu ve renksiz olması ile birlikte süper gaz olarak bilinen ozonun en önemli özelliği tam anlamıyla temizleme yani dezenfekte etme kabiliyetidir. Önceleri bir sterilizasyon yöntemi olarak kullanılan Ozon Terapisi giderek yaygınlaşmış, tüberküloz gibi ciddi hastalıkların tedavisinde kullanılmaya başlanmıştır. Saf oksijen ile saf ozonun birleşiminden oluşan tıbbi ozon terapi yöntemi günümüzde dünyanın önde gelen tanınmış oyuncuları başta olmak üzere birçok kişi tarafından zindelik vermesi amacıyla kullanılmaktadır. Bu mucizevi birleşim zararlı olan bakteri virüs ve mantarları yok eder, bu sayede birçok enfeksiyonu yarayı iyileştirir.

Ozon terapi bağışıklık sistemini güçlendirmek isteyen, hastalıklara karşı daha etkili bir koruma sağlamak isteyen ve bunun dışında cilt kırışıklıkları, kronik yorgunluk, cinsel istekte azalma, anksiyete, dikkat eksikliği, aşırı stres gibi sıkıntılar yaşayan insanlara önerilen bir tedavi yöntemidir. Yan etkisi olmaması ve ilaçlarla etkileşim gerektirmemesi sebebiyle son derece risksiz doğal bir tedavi yöntemidir. Ozon terapi yönteminin uygulanma alanı son derece geniştir. Sadece bazı sakıncalı hastalıklara sahip kişilere önerilmez. Örneğin, kanla ilgili bazı kalıtsal hastalıkları (pıhtılaşma sorunu) olan insanlara ozon terapi uygulanmaz. Hipertiroid rahatsızlığına sahip ve hormonal bozukluğa sahip olan kişilere ozon terapi önerilmez. Bunlara ek olarak kalp enfarktüsü olan, kanamanın durmadığı bazı hastalıklarda da ozon terapi önerilmez.

Ozon Terapi Nedir?

Ozon Terapi Uygulanma Şekli

Tıbbi (medikal) ozon aslında saf ozon ile saf oksijen birleşimi şeklinde kullanılır. Yapılan uygulama şekline bağlı olarak ozon konsantrasyonu oranı 1 ve 100 µg/ml (ozon dozu gamma olarak adlandırılır) arasında değişir. Kişinin hali ve medikal durumuna göre toplam miktar belirlenir. Sonrasında bu tedaviyi yapacak olan doktor toplam dozun ne şekilde, hangi miktarda uygulanacağını belirler.

Ozon terapi içinde miktar düşük tutulduğunda vücudun direnci artar, ozon bağışıklık sistemini aktif hale getirir. Kanımızın hücresel yapısını oluşturan temel hücreler; alyuvarlar ve akyuvarlardır. Ozon terapi ise bu hücrelerin yenilenme hızını artıran güçlü bir etkendir. Ozon terapide alyuvarlar aracılığıyla kanın oksijen taşıma kapasitesi ve kalitesi artırılırken bu sırada akyuvarlarda başlamış olan reaksiyon süreci vücudun bağışıklık savunma ile kendini tamir etme mekanizmasını hareke geçirir. Ozon terapi sayesinde oluşan bu reaksiyona yanıt olarak vücutta cytokin adı verilen özel maddeleri üretir. Bu özel maddeler hastalıklara karşı bütün bağışıklık sistemini adeta zincirleme bir şekilde pozitif değişiklik oluşturarak diğer hücreleri haberdar eder. Bu medikal ozon terapi, bilhassa bağışıklık sisteminin zayıf olduğu veya deforme olan hastalara uygulanmasında çok etkili ve başarılı sonuçların alınmasına imkan sağlar. Ozon terapinin bir diğer önemli özelliği de kan dolaşımını artırıp düzene sokma yeteneğidir. Bu özellik dolaşım hastalıklarına sahip olan insanların tedavisinde, vücut fonksiyonlarının yeniden canlı hale getirilmesinde büyük bir rol oynar. Ozon terapinin bedenin kendi dinamiklerini canlandıran harekete geçiren doğal bir tedavi yöntemi olduğu kanıtlanmıştır.

Ozon Terapinin Faydaları

Ozon terapi yönteminin insan sağlığında birçok faydası olduğu araştırmalar sonucu tespit edilmiştir. Bunlar;

Vücut Metabolizmasının Hızlanması

Ozon terapi vücut hücrelerindeki oksijen miktarını artırırken aynı zamanda hücrelerin bu oksijenden maksimum seviyede faydalanmasını da sağlar. Bu durum kişinin daha rahat yağ yakmasını dolayısıyla kilo vermesini kolaylaştırır.

Gençleştirme Etkisi

Ozon terapi size yaşlanmayı geciktirici bir yaşam enerjisi artışı ve canlılık hissi sağlar.

Bağışıklık Mekanizmasının Güçlenmesi

Ozon terapi çeşitli hastalıklara yakalanmış insanların ileride olası durumlara hazırlıklı olmasını, düşman hücreler ile daha iyi savaşmasını sağlar.

Ağrı Azaltıcı

Ozon terapi ağrıya yol açan çeşitli etkenleri sebep olan kimyasalları vücuttan uzaklaştırarak kısa sürede yok olmalarını sağlar.

Yaşam Kalitesini Arttırma

Günümüz çalışma (iş) hayatı koşulları beraberinde stres, bedensel ve zihinsel yorgunluk gibi sonuçları getirmekte. Ozon terapi vücutta bulunan kırmızı ve beyaz kan hücrelerini aktif hale getirir ve böylece kişi kendini yenilenmiş hisseder, performansı artar. Özellikle profesyonel sporcular ve sanatçılar bu terapiden sıklıkla faydalanmaktadır.


Önerilen Ürün: Ozonlabs O3RSS Serum

Önerilen Kullanma Şekli: Ozonlabs O3RSS Serum’u temiz cilde günde iki defa uygulayabilir ve bu rutini en az 21 gün devam ettirebilirsiniz. Ozon terapide cilt bakımı Ozonlabs O3RSS Serum ile yapılırken, ozonlu yağ olan Ozonlabs O3RSS Serum üzerine makyaj ürünü kullanılmamasına dikkat ediniz.

Yeni Ürünler

Eski yayın
yeni yayın

3 yorum

Vijdan

Merhaba ozon tedavisi için fiyat bilgisi alabilir miyim

17 Sep 2019

mehmet erol

polistemia vera hastaları bu tedaviden faydalanabilirmi

17 Sep 2019

Necmi siyahtaş

Bu tedavinin fiyatı nedir kaç gün sürüyor toplam maliyet ortalama ne kadar

15 Aug 2019

Yorum yapın

Lütfen yorumların yayınlanmadan önce onaylanması gerektiğini unutmayın.

Son Görüntülenen

Son Görüntülenen Ürünler
Yukarı Geri Dön
Kapat
Seçeneği Düzenle
Kapat
Beni Haberdar Et
Kapat
Kapat
Kapat
Giriş
Kapat
Sepetim (0)
Kapat
Ozonlabs Yaşam Bilimleri
Ozonlabs

Ayrılmadan önce...

3 AL 2 ÖDE
1+1 Ürün

Kampanyalarını Kaçırmayın!

Alışverişe Devam Edin
Yeni Ürünler 6