İçeriğe geç

Ozon Yağı Evde Nasıl Elde Edilir?

29 Dec 2020 0 yorum
Ozon yağı evde nasıl yapılır

Ozon atmosfere mavi rengini veren soluk , ozon yağı halini aldığında kendine has kokulu üç atomlu bir moleküldür. Ozon gazı atmosfer ve normal hava koşullarında gaz olarak bulunur ve bu gazı havadan yakalayıp bilinen en iyi ozon yağı haline getirmek için zeytinyağı nasıl kullanılır ve ozon yağı nasıl elde edilir.
Ozon yağı elde edebilmenin en öncelikli sırlarından biri hakiki soğuk sıkım zeytinyağı bulmaktan geçer. Hakiki soğuk sıkım zeytinyağı yüksek sıcaklıkta ve kimyasal bileşenlerle zeytin meyvesinin özü olan sıvıya müdahale edilmemiş ve zeytinyağının en saf halidir. Ozon yağı en iyi zeytinyağı hasat döneminde yapılır ve beklemeye alınır. Zeytinyağı saf bir meyve suyu olduğundan içindeki zengin besin özlerinin değerlerini kaybetmeden bir an önce ozon yağı haline getirilmesi gerekir. Bunun için çevrenizde bildiğiniz en yakın zeytin bahçesinden bir miktar zeytin isteyerek soğuk sıkım yağhanede hemen sıktırabilirsiniz.
Ozon yağı elde edebilmek için Nicola Tesla’nın 1902 yılında patent altına aldığı ve arama motorlarında sıkça rastlanan ozon yağı makinesinin şemasını çıkarın. Ozon makinesini Nikola Tesla’nın verdiği ölçülere göre dizayn ettirmeniz ve ardından bu test etmek için büyük, korunaklı ve canlılardan uzak bir alana ihtiyacınız olacak. Ozon yağını evde elde edemezsiniz, bunun için sanayii için ayrılmış özel bir bölgede ozon yağı üreteceğiniz makineyi inşaa edebilirsiniz.

 

Ozon Yağı Elde Etmek için Neler Gerekli? 

Ozon yağı elde etmek için erken hasatta toplanmış soğuk sıkım zeytinyağı, boş bir sanayii alanı ve ozon yağı makinesini hazırladıysanız ve gerekli tüm ayarlamaları yapacaksanız geriye gerekli sarf malzemeler ve bir elektrik ile bir kimya mühendisini de yanınıza almak kaldı. Ozon yağı üreteceğiniz alanda yüklü miktarda elektrik kullanacağınızdan gerekli kanuni ve teknik şartnameleri ilgili kuruma sorun ve bilgi edinin. Yüksek voltaj elektrik sizin ve ekibinizdeki arkadaşların sorunu olabilir. Bu yüzden elektrik mühendisi ile çalışmayı unutmayın ve en çok gözden kaçan şeyin bir sanayii elektriği olduğunu da göz önüne alın.
Her şey tamam ise zeytinyağını beklemeden ozonlamaya başlayabilirsiniz. Ozon yağı elde ederken dikkat edilmesi gereken en önemli şey ozonlu zeytinyağının yanmadan ozonlanmasıdır. Teknik anlamda yağı ozonlama bir yakma işlemi de olsa yağın tamamen yanmasını istemeyiz. Yağı ne kadar süre ozonla indüksiyona sokacağınızın ayarını Nicola Tesla patent belgelerinde açık bir şekilde anlatmaktadır.
Evde ozon yağı yapımı konusunda piyasada fazla zengin bir içerik bulunmamak ile birlikte genelde yurtdışında yapılan çalışmalarda evde gerçek ozon yağı yapımının zor ve teknik yeterlilik gerektiren yönlerinden bahsedilir.
Ozon yağı evde nasıl yapılır sorusuna ek olarak ozon yağı nasıl elde edilir ve ozon yağının rengi nasıldır gibi sorular da karşımıza çıkmaktadır.
Ozon yağı aslında bir ozon serumudur ve hakiki soğuk sıkım zeytinyağından elde edilen ozonlu yağların oluşan reaksiyonlar sonucu artık ozonlu yağ değil bir çeşit ozon jeli haline de dönüştüğü söylenebilir. Ozon serumu ise ozon yağı olarak bilinen ozon jelinin yanında onunla dost kozmetik bileşenlerle hazırlanan kozmetik bir formdur. Ozon serumu alırken dikkat edilmesi gereken en önemli özelliklerden biri, halk arasında ozon yağı olarak da bilinen ancak ozon serumunun içeriğindeki maddelerde boya, parfüm, koruyucu, yumuşatıcı, silikon, petrol ürünleri bulunmamasıdır. Temiz kozmetik bir ozon serumu bulmak için aradığınız ürünün nasıl bir ozon yağı formülü olduğundan emin olun. Ozon serumu ozon yağlarından elde edilebilen ve içerisine özel bitki ve ekstraktler de karıştırılabilen bir formül olabilir. Ozon serumunda da tıpkı ozon yağı gibi en çok dikkati çeken şey ürünün kendine has özel kokusudur.
Ozon yağı olarak bilinen ozonlandırılmış zeytinyağı ya da ozonlu zeytinyağında işleme giren doymamış yağ asitleri ve ozon molekülü oluşturduğu formun yeni adı ozon değil , OZOL ya da GLYCOZONE dur. Reaksiyona giren maddeler kendi hallerinde işlemden çıkmayacak ve oluşturdukları yeni molekülü adı artık piyasada ozon yağı olarak bilinen ancak gerçek adı ile glycozone yada ozol adındaki yapıya dönüşecektir.

Hangi Ozon Yağını Kullanmalıyım?

Piyasada ozon yağları konusunda alıp yürüyen çeşitlilik nedeniyle hangi ozon yağını almalıyım konusu çok sorulmuştur. Ozon yağı ozon serumu olarak cilde kullanılacaksa, ozon yağının üzerinde bir satıcı etiketi, barkotu, amblemi, logosu, kutusu ve güvenlik bandı bulunmalıdır. Piyasada şekerleme ve turşu kavanozlarına konulmuş ozon yağı adı altında etiketsiz, bakanlık bildirimi yapılmamış , kozmetik dışı sebeplerle de kullanımı öngörülen bir çok ozon yağı bulunmakta ve bu ozon yağlarının – ozon serumlarının güvenirliliği bilinmemektedir. Ozon yağı alırken dikkat edilmesi gerekenler arasında ürün üzerinde kozmetik üretici barkodun bulunup bulunmadığını muhakkak inceleyiniz. Her barkod üretici barkodu da olmayabilir bu yüzden barkod numaralarını arama motorlarına yazarak ürünün kaydını da araştırınız.

Ozon Yağı Her Gün Kullanılır mı?

Ozon yağı belli dönemlerde cilde uygulanabildiği gibi gerekli görülürse her gün de cilde sürülebilir. Ozon yağı uygularken dikkat edilmesi gereken en önemli hususlardan biri cildin temiz olması ve her hangi bir makyaj kalıntısı bulunmamasıdır. Cildinizi temizleyip yıkadıktan sonra ozon yağı uygulamanız önerilir. Her gün sabah ve akşam temiz cilde uygulanabildiği gibi ozon serumu formları cilt için özel tasarlanmış bir ürün olarak cilde ihtiyaç duyulduğu zamanlarda da uygulanabilir. Ozon yağı veya ozon serumu üzerine su bazlı bir nemlendirici de sürülebilir.   
 
 https://ozonlabs.com/collections/urunler/products/ozonlabs-o3rss-serum

 

Yeni Ürünler

Son Görüntülenen

Son Görüntülenen Ürünler
Yukarı Geri Dön
Kapat
Seçeneği Düzenle
Kapat
Beni Haberdar Et
Kapat
Kapat
Kapat
Giriş
Kapat
Sepetim (0)
Kapat
Ozonlabs Yaşam Bilimleri
Ozonlabs

Ayrılmadan önce...

3 AL 2 ÖDE
1+1 Ürün

Kampanyalarını Kaçırmayın!

Alışverişe Devam Edin
Yeni Ürünler 6