İçeriğe geç

Ozon Yağı Nedir? Ozon Yağı Nasıl Elde Edilir?

31 May 2019 0 yorum
Ozon Yağı Nedir? Ozon Yağı Nasıl Elde Edilir?

Son zamanlarda giderek daha sık duymaya başladığımız ozon yağının ne olduğunu, ne gibi işlemlerden geçerek elde edildiğini bu yazımızda sizler için kaleme aldık. İşte ozon yağı hakkında merak ettikleriniz:

OZON NEDİR?

Ozon (O3); üç oksijen atomundan oluşan gaz, UV radyasyonu ile, veya atmosfer oksijeninden elektrik deşarj esnasında stratosferde üretilir. Ozon radikal bir molekül olmamakla birlikte, oksijenden çok daha reaktiftir. Ayrıca ozon, flor ve persülfattan sonra en güçlü oksidatif maddedir.

Ozon, organik ve inorganik bileşenlerini hemen reaksiyona sokarak oksitleme yeteneğine sahiptir. Bundan dolayı; bakteri, virüs, mantar dahil tüm mikroorganizmaların plazma zarını oksitleyebilir ve sonunda parçalayabilir. Bu nedenle, dezenfektan olarak çok sık kullanılmaktadır.

OZON NASIL ELDE EDİLİR?

Ozon; kararsız, yüksek oranda reaktif triatomik oksijen şeklidir. Ozon O3 iken, oksijen O2’dir. Oksijenin ozona dönüşmesi için, oksijen moleküllerinin parçalara ayrılması, yenilenmesi gerekmektedir. Bu enerji, oksijen moleküllerini ayıran elektriksel uyarma biçiminde alır. Bu işlem genel olarak, Yüksek Gerilimli Ozon Jeneratörleri ile gerçekleştirilir. Ayrılma işlemi gerçekleştikten sonra çoğu kararlı oksijen formuna geri döner. Bu işlemde oksijenin bir kısmı ozona dönüştürülür. ozon, tipik bir antiseptik kokusu olan renksiz bir gazdır.

Ozon oluştuğunda, agresif bir oksitleyici ile dezenfektan olarak kullanılabilir.

Ozon Yağı Nedir? Ozon Yağı Nasıl Elde Edilir?

OZONLANMIŞ YAĞ NEDİR?

Ozonlanmış yağlar çeşitli yöntemlerle üretilir. En bilindik, en çok kullanılan yöntem, seçtiğiniz yağın içinden yüksek miktarda ozon püskürtmektir. Başarılı bir şekilde ozonlanmış yağlar; ozonlanmış zeytinyağı, ozonlanmış jojoba yağı, ozonlanmış hindistan cevizi yağı ve daha fazlasını içerir. Bu ozonlanmış yağlar, antibakteriyeldir. İyileştirici özelliklere sahiptir. Ozon; tüm çözünür antioksidanlarla, poli doymamış yağ aitleriyle reaksiyona girer ve onları okside eder. Uygun koşullarda hazırlanan kaliteli ozon yağı, ozonu neredeyse süresiz olarak tutabilme özelliğine sahiptir. Bu yağlar, özellikle eklem ya da cilt patolojileri gibi birçok hastalıkta kullanılmalıdır.

OZON YAĞININ KALİTESİNİ NASIL ANLARIZ?

  1. Saf zeytinyağı, yeşilin farklı tonlarında bir renge sahip olabilir. Orijinal rengi yeşil olan yağ, doğru bir şekilde ozonlandığında rengini kaybeder ve saydam bir renge dönüşür.
  2. Yağın yoğunluğu, ozonlanma süresi ile doğru orantılı olarak artar. Yani; yağ eğer iyi bir şekilde ozonlanmış ise, bu renk kaybıyla birlikte alışkanlığını kaybedecek, daha koyu bir kıvam alacaktır.
  3. Ozonun kendisine has bir kokusu vardır. Ozonlanma işlemi sırasında yağ da bu kokuya benzer bir koku alır.
  4. Ozon yağının ışıktan etkilenmemesi için koyu renkli cam şişelerde sunulması uygun olanıdır. Fakat böyle bir durumda, şişe içeriğinin rengi görünmeyeceği için ozonlu zeytinyağının saf renginde olup olmadığını göremeyeceksiniz. Bu yüzden cam veya sert cam, plastik karışımı şişelere koyularak karanlık yerlerde muhafaza edilebilir.

OZON YAĞININ FAYDALARI NELERDİR?

  • Ozon yağı, enfeksiyonlara karşı savaşır, bağışıklık sistemini güçlendirir.
  • Ağız bölgesinde meydana gelen uçuk, yara veya aflara iyi gelir.
  • Ozon yağı, masaj esnasında kullanıldığında kan dolaşımını hızlandırır, tüm kılcal damarların çalışmasını sağlar.
  • Kuru bir cilde uygulandığı taktirde cildin yumuşamasını, pürüzsüz bir hal almasını sağlar.
  • Metabolizma hızını arttırdığından vücutta enerjik bir etki oluşturur.
  • Diyabet hastalarında oluşan yaraların iyileşmesini sağlar.
  • Ciltte bulunun yara, güneş yanığı gibi lekelerin kaybolmasını sağlar.
  • Vücudun yaşlanma hızını azaltır, kırışıklıklara karşı etkilidir.
  • Ozon yağı, ayak parmaklarında oluşan yaralara, çürüklere, mantara karşı etkilidir.
  • Cilde elastik yapı kazandırır, cildin yenilenmesini sağlar.
  • Selülite veya doğum çatlaklarına karşı oldukça etkilidir.
  • Vücut ağrılarını, baş ağrısını geçiren bir özelliğe sahiptir.
  • Yanık izlerine karşı etkilidir. Cildinizi onarır, parlak bir görüntü kazanmasını sağlar.
  • Egzama, sedef gibi cilt hastalıklarına iyi gelir.
  • Saç derisinde meydana gelen kepeklenmeye iyi gelir. Ozon yağı saça parlak, yumuşak bir görüntü kazandırır.
  • Hemoroidli bölgeye uygulandığında, kaşıntı, ağrı, tahrişi giderir.
  • Koltuk altı bölgesine uygulandığında, bakteri oluşumunu önleyeceği için ter kokusuna neden olmaz.
  • Sinek veya arı haşere ısırıklarına karşı faydalıdır.

Artık ozon yağı hakkında önemli olan her noktayı biliyorsunuz. Diğer ürünlerin aksine size birçok faydayı bir arada sağlayacak olan bu yağ, yanınızdan ayırmak istemeyeceğiniz bir ürün haline gelecek. Bunun için biz size, hastane ortamında kullanılmış ve doktoralar tarafından reçetelenmiş olan, ozonlandırılmış zeytinyağı formundaki Ozonlabs O3RSS Serum ile ozonlandırılmış hindistan cevizi yağı formunda olan Cocodays Serum'u öneriyoruz. O3RSS Serum, şişe formunda piyasaya sürülmüş olup, %3.2 Ozon gazı içeren ozon yağı formülüdür. Ozonlabs O3RSS Serum A kalite taze soğuk sıkkım zeytinyağının birkaç gün içinde, yüksek saf ozon gazına tabi tutularak konsantre edilmiş ozon yağı şeklidir. Bu serum, içinde bulunan saf yağ ve birçok faydalı kolajen sayesinde cildinizi derinlemesine onaracaktır. Temiz cilde uygulandığı andan itibaren etkisini göstermeye başlayacaktır. Ozonlandırılmış hindistan cevizi yağı formundaki Cocodays Gündüz Serum'u ise, O3RSS'e göre çok daha hafif yapıda, günlük kullanıma uygun, nemlendirici özelliği taşıyan bir üründür.

Kaynakça:

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4576797/

http://www.oxygenhealingtherapies.com/ozonated_oils.html

 

Yeni Ürünler

Son Görüntülenen

Son Görüntülenen Ürünler
Yukarı Geri Dön
Kapat
Seçeneği Düzenle
Kapat
Beni Haberdar Et
Kapat
Kapat
Kapat
Giriş
Kapat
Sepetim (0)
Kapat
Ozonlabs Yaşam Bilimleri
Ozonlabs

Ayrılmadan önce...

3 AL 2 ÖDE
1+1 Ürün

Kampanyalarını Kaçırmayın!

Alışverişe Devam Edin
Yeni Ürünler 6