İçeriğe geç

Ozon yağı nedir? Faydaları nelerdir? Kullanımı nasıldır?

09 Oct 2018 3 yorum
Ozon yağı nedir? Faydaları nelerdir? Kullanımı nasıldır?

Ozon Yağı nedir? Ne İşe Yarar?

Ozon yağı konusuna değinmeden önce ozon molekülünün normal oda koşullarında gaz formda ve kararsız yapıda bir molekül olduğundan bahsetmemiz gerekiyor. Ozon molekülü üç oksijen atomunun bir araya gelerek kurduğu bir yapı ancak normal şartlarda dünyanın çevresini saran bu gaz atmosferin üst tabakalarında ve sadece sabahın çok erken saatlerinde yeryüzüne inerek bir sabah sisi görüntüsünde kendisini göstermektedir.

Kararsız molekül olan Ozon’un yörüngesinde bir serbest radikali olan elektronu soğuk sıkım zeytinyağı içinde tutundurulduğunda cilt ve mukoza için üstün performans sergileyen bir bileşiğe dönüşür. Zeytinyağıyla birlikte oluşan bu bileşiğe ozon yağı denmektedir.

Ozon yağı nedir? Ozonlabs Yaşam Bilimleri

Ozon yağı olarak bilinen ozonlandırılmış zeytinyağı doğru fazda elde edildiğinde kronik yaraların iyileştirilmesinden, anal fissür ve cilt hücrelerinin yenilenmesine kadar bir çok alanda kullanılan bir biyolojik üründür. Ürünün etken maddesi ozon molekülü soğuk sıkım zeytinyağı içinde tutundurulduğunda cilt için oldukça hızlı cevap veren ve dokunduğu alanda oksijene bölünen bir bileşiğe yani ozon yağına dönüşür. Oksijen hücrelerde serbest radikallerin uzaklaştırılması ve hayati fonksiyonlarının yerine getirilmesinde kullanılan başlıca biyo-elementlerden biridir.

Ozon yağının yani ozonlandırılmış yağın bilinen en iyi formülü Ozol ya da Glycozone adı verilen bileşiktir. Ünlü mucit Nicola Tesla kuşpalazı ve yatak yarası (dekübit ülser) hastalıklarının tedavisi için 1902 yılında Ozol bileşiğini patent altına almış ve ozon yağını New York’taki eczanelerde satışına başlamıştır. 2.ci Dünya Savaşı’nda yaralıların tedavisinde kullanılan Ozol bileşiği antibiyotiklerin keşfi ile unutulmaya yüz tutmuş ancak antibiyotik direncinin oluştuğu 2000’lerden sonra mucizesi tekrar keşfedilmiş God’s Molecule - Tanrı’nın Molekülü denen bir içeriktir.

Ozol’ün bilinen en mucizevi yanı hiç bir virüs ve bakterinin bu bileşiğe karşı kendini yenileyip, direnç gösterememesiydi. Virüs ve bakterilerin hücre zarını kolayca parçalayan ve yaşamasına imkan tanımayan ozon gazı en iyi ve bilinen medikal biyolojik formunu ise zeytinyağı içerisinde koruyabiliyordu.

Öte yandan zeytinyağlarının sıcak sıkım yöntemi ile üretimi Ozonlandırılmış yağın kalitesini ciddi oranda düşürüyordu. Ozon yağının bilinen en iyi formu soğuk sıkım elde edilmiş taze zeytinyağının bir meyvesuyu olarak bir kaç gün içinde hemen ozonlanması ve ozona belli fazlarda maruz bırakılmasıydı

Buna ek olarak ciltte emilirlik bir sorundu. Ozon yağı cilt içerisinde emilirlik için mükemmel forma bir kaç özel yağ ile kavuşabiliyordu.

Ozonlabs O3RSS Serum mükemmel ozon yağının oluşturulabilmesi için uzun yıllar AR-GE çalışması yapan bağımsız bir laboratuvar çalışmasıdır. Yıllar içinde geliştirilen versiyonlar Ozol’ün bilinen en etkili formuna kavuşturulabilmesi için oldukça uzun bir yol katetmiştir.

Ozon yağı faydaları nelerdir?

Ozon yağı hücrede iyileşme faktörü salgılayan hormonların uyarılmasını sağlayarak, hücrenin yeniden üretimini sağlar. Normal sağlıklı bir hücrenin çevresindeki porlar çevresi ile iletişimi, sıvı transferi, iletkenliği ve ph değeri normal değerlerde iken, sağlıksız bir hücrenin iletişimi zayıf, dolaşımı düzensiz, serbest radikaller ya da çevresel faktörler sebebiyle  hücre seyrinde çalışmayabilir. Bu gibi durumlarda Ozonlabs O3RSS kullanımı hücrelerin normal seyrinde çalışması için gereken reaksiyonun başlatılması adına topikal olarak kullanılabilir.

Ozon yağı kullanımı nasıldır?

Ozon yağının etkin formu Ozol'ü, akne, kırışıklıklar (hücrelerin su kaybı), cilt kuruluğu, kontak egzama, cilt lekeleri, siyah noktalar, göz altı morlukları, çatlak ve selülit gibi istenmeyen durumlarda kullanılabilirsiniz. Cilt üzerinde uygulama cildin yapısına (kuru, karma, yağlı) göre değişebilmektedir.

Her çeşit cilt ve endikasyon tipine bağlı olarak ozon yağının kullanımı için e-bültenimize üye olabilirsiniz. 

Yeni Ürünler

Eski yayın
yeni yayın

3 yorum

Mahmut

Ozon yaği hemoroid için kullanılabilir mi.

22 Feb 2022

Safiye ayaz

Slm ben 33 yaşindayım cıldım cok kuru ve kırışıklıgim var ozon yagının faydası olurmu

15 Aug 2019

Çemen

Slm benim cildim kuru ve kırışıklar başladı yüze ozon yağı nasıl kullanabilirim

06 Aug 2019

Yorum yapın

Lütfen yorumların yayınlanmadan önce onaylanması gerektiğini unutmayın.

Son Görüntülenen

Son Görüntülenen Ürünler
Yukarı Geri Dön
Kapat
Seçeneği Düzenle
Kapat
Beni Haberdar Et
Kapat
Kapat
Kapat
Giriş
Kapat
Sepetim (0)
Kapat
Ozonlabs Yaşam Bilimleri
Ozonlabs

Ayrılmadan önce...

3 AL 2 ÖDE
1+1 Ürün

Kampanyalarını Kaçırmayın!

Alışverişe Devam Edin
Yeni Ürünler 6