İçeriğe geç

Ozonlu Şampuan ve Gerçekler: Bilinmeyen Detaylar ve Laboratuvar Geliştirmeleri

03 May 2024 0 yorum
Ozonlu Şampuan ve Gerçekler: Bilinmeyen Detaylar ve Laboratuvar Geliştirmeleri

Ozonlu şampuan denen bir ürün var. Nedir bu ozonlu şampuan ve aslında Ozon?

Aslında ozon yağı ve ozon diye bir kullanım yok.. Kozmetikte, ozon yağı ozon gazı ile hafif süpürülmüş yağdır ve yağı tutundurma ozonit denen bir işlemdir. Eğer ozon yağı yaparsanız ki yanlış bir şekilde jargona geçmiştir, bu sadece herhangi bir yağı cildinize kullandığınızı gösterir. Deyişe geldiğinden, biz de ozon yağı olarak listelediğimiz bu içeriklerin belli başlı altyapılarda güncellenmesini bekliyoruz. Aslında asıl içerik Ozonit’tir.

Gelelim Ozonit ya da Ozonide denen şeyin ne olduğuna. Ozonit - Ozonide, ozon gazının yağ moleküllerinden hidrokarbonlar arasına yerleşmesidir. Bu reaksiyon geriye döndürülemez. Mesela tuzlu su hazırladınız. Tuzlu suyu tekrar tuza ayrıştırmak basittir, yapılabilir. Ancak Ozonit reaksiyonu diğer adıyla bir ‘Criegee Oxidation’ yani Criegee reaksiyonu - oksidasyonudur. Bu işlemde ortaya yeni çıkan üründen kullandığınız zeytinyağı ya da başka yağlara geri dönüş yoktur. Artık ortaya çıkan ürün Ozol - Ozonide ya da Ozonit’tir. Saf ozonitin işlem kimyasındaki tamamen laboratuvarın kendisini geliştirmesine ilgili laboratuvarın know-how’ına kalmıştır. Yağlar bazen farklı görünebilir. Asıl sebep zeytinyağı içindeki fenolik maddelerdir. Eğer zeytinyağı yeşilden sıkılır ve çekirdekleri çıkarılırsa ozonolysis yani ozonlama reaksiyonunda başka bir renk, eğer çekirdekler çıkarılmaz ve geç toplanan zeytinler kullanılırsa da koyu renk ozonlama sonrasında çıkabilir. Koku hepsinde ağırdır ve parfüm ile bastırılamaz.

Eğer ortalığa yetmeyecek kadar çok ozonlama yapıyor ve stoksuz üretim yapılıyorsa zeytinlerdeki değişiklik - dönem farkı, ozonitin rengini etkileyebilir. Ancak bir teknik ile de ağartma yapılabilir ki gereksizdir.

Şampuanların içeriklerinin geliştirilmesinde bazı temel problemler vardır. PH ve köpürme konusu yanında katyonik özellikli bazı yağ ve esansiyel ürünlerin de formülasyona etkisi göz önünde bulundurulur. Ozonlu şampuanlar çevresel anlamda yıpranan saçların da sağlıklı bir görünüme kavuşturulmasında önerilebilir ve kullanılabilir. Katyonik özellikleri yüksek ancak temizleme performansı iyi, saçları ağırlaştırmadan nem verebilen bir ozonlu şampuan saçların doğal parlaklığının da sağlanmasında ayrıca etkili olacaktır. Ozonllu şampuan genelde aniyonik özellikleri daha yüksek bir şampuan ile de birlikte kullanılabilirler. Yani ozonlu şampuan ile yıkadığınız bir günün sonrasında daha çözücü nitelikte ve besleyici başka bir şampuan da kullanabilirsiniz. Ozonlu şampuan nasıl kullanılır sorusunun cevabı basittir. Ozonlu şampuanlar günün her zamanı, saç bakım serumları ve saç bakım ürünlerinden önce ya da sonra kullanılabilirler. Ozonlu şampuanlar özellikle ısı ile işlem gören ve boyalı saçlarda daha iyi bir tepki de verebilir. 

Ozonlu şampuan geliştirmeleri yanısıra ozon içerikli saç bakım serumları da bu dönemde dünyada yaygın olarak kullanılmaya başlanmıştır. Özellikle ozonlandırılmış hindistan cevizi yağı ya da hindistan cevizi ozoniti bu anlamda saçlarda geceden bir besleme ve bakım, gündüz ise şekillendirmede, ozonlu şampuan ile iyi bir ikili olacaktır.

Dünyadan ozonlu kozmetik ürünler ve yeni geliştirmeler hakkında blog sayfamızı takipte kalın ..

https://ozonlabs.com/products/ozonlabs-string-sampuan

https://ozonlabs.com/products/cocodays-ozonlandirilmis-hindistan-cevizi-kompleksi

 

Sağlıkla

Yeni Ürünler

Son Görüntülenen

Son Görüntülenen Ürünler
Yukarı Geri Dön
Kapat
Seçeneği Düzenle
Kapat
Beni Haberdar Et
Kapat
Kapat
Kapat
Giriş
Kapat
Sepetim (0)
Kapat
Ozonlabs Yaşam Bilimleri
Ozonlabs

Ayrılmadan önce...

3 AL 2 ÖDE
1+1 Ürün

Kampanyalarını Kaçırmayın!

Alışverişe Devam Edin
Yeni Ürünler 6