İçeriğe geç

Probiyotik Bakterisinin Cilde Faydaları Nelerdir?

17 Jul 2019 0 yorum
Probiyotik Bakterisinin Cilde Faydaları Nelerdir?

Tarihin en önemli şahsiyetlerinden olan Antik Mısır’ın kraliçesi Kleopatra’nın fermente sütle banyo yaptığı söylentisini çoktan duymuşsunuzdur. Yine süt ürünü olan yoğurdun da, cildi sakinleştirmek ve cilt korumasını güçlendirmek için yüzyıllardan beri yüze maske şeklinde uygulandığını düşünürsek, probiyotik bakterisinin cilt bakımında kullanılması pek de yeni bir kavram değil.

Probiyotik Bakterisinin Cilde Faydaları Nelerdir?

Sağlığa Katkıda Bulunan Probiyotik Bakterisi Nedir?

Bağırsak florasına sağladığı yararlardan ötürü, probiyotikleri beslenme zincirine eklemenin önemini yıllardır konuşuyoruz. Bilim insanları bu meseleyi bir adım öteye taşıdı ve bu yararlı bakterileri cilt bakım ürünlerinin içerisine yerleştirdi. Çünkü probiyotikler, sadece bağırsakları doğru hizaya getirmekle kalmıyor; yaşlanma belirtilerinden sivilceye kadar pek çok cilt problemine de çözüm getiriyor.

Journal of Microbiology and Biotechnology isimli dergide yayınlanan bir araştırma verilerine göre, 3 ay boyunca günlük belli bir dozda lactobacillus plantarum bakterisi içeren probiyotik besin takviyesi alan orta yaşlı insanlarda kırışık azalması, ciltteki nem oranı ve esneklikte artış gözlemlenmiş. Durum böyle olduğunda neden bu mucizevi maddeyi cildimize de uygulamayalım ki?

Cilt uzmanları, bağırsak florasına faydalı olduğu gibi cilt florasına da yararlı olan probiyotiklerin cilde faydalarını 3 değişik açıdan ele alıyor.

  • İlki probiyotik bakterisinin cildi zararlı hücrelerden ve organizmalardan korumasıdır. Bu özellik probiyotiklerin cilt üzerinde yatıştırıcı yani sakinleştirici etkisini açıklıyor.
  • İkincisi ise probiyotikler, antimikrobiyal peptidler ismine sahip olan doğal antibiyotikleri üretiyor ve bu enzimler, cildin kötü bakterilerle mücadele etmesine yardımcı oluyor.
  • Son olarak probiyotik bakterisi; güneş, çevre kirliliği, serbest radikaller gibi dış etkenlerden cildi koruyan sistemi destekliyor. Cildin koruma bölgelerini artıran son faktör, ciltteki iltihapları azaltıyor ve erken yaşlanma belirtilerini engelliyor.

Cildinize Koruma Bariyeri

Probiyotik içeriği olan temizleyici köpükler ve rutin bakımlar her cilt tipine uygun, özellikle kronik kızarıklardan muzdarip olan ciltler için ideal. Yaşayan mikroorganizmalar olan probiyotikler, dışardan gelen yabancı mikropları kolayca belirliyor ve bunun sonucunda potansiyel tehditlere karşı duvar oluşturuyor. Sivilce, akne, egzama gibi cilt sorunlarıyla savaşan probiyotikler, güç duvarı oluşturması ve yatıştırıcı etkisiyle, bu problemleri kontrol altına almak konusunda uzman diyebiliriz.

Probiyotiklerin enfeksiyon riskini azalttığı ve cildin kötü bakterilere, kirliliğe ve serbest radikal zararına karşı doğal savunmasını güçlendirdiği test edildi ve kanıtlandı.

Serbest radikallere karşı koruyucu bir kalkan görevi gören probiyotikler, cildin yaşlanmasını engelliyor. Probiyotiklerin cilt bariyeri işlevini güçlendirdiği kanıtlanmıştır. Deri patojenleri ve diğer toksinleri atmak ve iç organları korumak için fiziksel bir kalkan görevi görür.

İnsan bağırsağında yaşayan mikro flora ve aynı zamanda deri mikrobiyomu da, koruma için faydalı mikroorganizmalardan oluşur. Deri mikrobiyomunun yaşlanmayı ve kırışmayı hızlandıran zararlı bakteriler ile kirlilik ve serbest radikallerle savaştığı gösterilmiştir.

Cildinize Nem Kaynağı

Cildin her daim kuru olması, kış mevsiminin en büyük problemlerinden biri. Probiyotikli ürünler ise cilde en fazla nemi sağlayan bakımlardan birisidir. Probiyotikler nemin daha iyi emilmesine katkı sağlar ve yaşlanma belirtilerini geciktirmeye yardımcı olur.

Laktik asit, kırışıklıkların görünümünü azaltmaya destek olur, gözenekleri sıkılaştırır, kuru ve donuk cildi iyileştiren peeling özelliklerini içerir.

Ayrıca güneşten hasar görmüş cildi besleyen besleyici özellikler de probiyotiklerin içeriğinde mevcuttur. Probiyotikler cildin nemlendirilmesine, böylece ışıldayan bir cilde kavuşmanızı sağlıyor. Nemli bir ciltte oluşan kırışıklıklar minimum düzeyde görülen kırışıklıklardır. 

Probiyotik Bakterisinin Cilde Faydaları Nelerdir?

Cilt Hastalıkları ile Mücadele 

Bütün bunlara ek olarak, probiyotik bakterisi cilt hastalıkları için size bazı avantajlı olanaklar sunar. Probiyotiklerin; atopic dermatitis iyileştirmek, yara izleri ve yanıkları iyileştirmek, cilde hayat vermek ve cildin doğal bağışıklık sistemini güçlendirmek gibi konularda deri sağlığında önemli rol oynadığı ispatlanmıştır.

Sağlıksız, kötü işleyen bir bağırsağa sahip olan akne mağduru hastalar için probiyotik desteği uygulamak, sivilcelerin azalmasına yol açar.

Tıp dünyasında geniş bir açı ile değerlendirilen egzama ve sedef hastalığında dahi probiyotiklerin faydalı rolü kanıtlanmıştır. Egzama rahatsızlığı cildin kaşıntılı, kırmızı, kuru ve çatlamış görünümüne neden olan bir cilt hastalığıdır. Birçok insanda çok uzun süre sürer ve kalıcıdır. Bazı kişilerde, bilhassa çocuklarda daha kısa sürede iyileşir. Çocuklara probiyotik tüketimi tavsiye etmek, çocuklardaki egzama oluşumuna eğilimi azaltmaktadır. Probiyotiklerin ayrıca egzama başlangıcını da iyileştirdiği de gözlenmiştir. Sedef hastalığı ise inflamasyonla ilişkili diğer bir deri hastalığıdır. Oral probiyotiklerin bu hastalıkta da faydalı olduğu ispatlanmıştır.

Probiyotik İçeren Temizleyici Köpük

Cildin daha berrak, daha parlak ve aydınlık bir görünüme kavuşmasını; ek olarak arınmasını ve temizlenmesini istiyorsanız Probiyotik Temizleyici Köpük kullanabilirsiniz. Probiyotik Temizleyici Köpük, hem cildinizin arınmasına yol açacak günlük kullanıma uygun, hem de cildinizi yatıştırmaya yardımcı olacak probiyotik içerikli bir Ozonlabs ürünüdür. 

Yeni Ürünler

Son Görüntülenen

Son Görüntülenen Ürünler
Yukarı Geri Dön
Kapat
Seçeneği Düzenle
Kapat
Beni Haberdar Et
Kapat
Kapat
Kapat
Giriş
Kapat
Sepetim (0)
Kapat
Ozonlabs Yaşam Bilimleri
Ozonlabs

Ayrılmadan önce...

3 AL 2 ÖDE
1+1 Ürün

Kampanyalarını Kaçırmayın!

Alışverişe Devam Edin
Yeni Ürünler 6