İçeriğe geç

Retinol Serum Nasıl Kullanılır?

07 Jun 2024 0 yorum
Retinol Serum Nasıl Kullanılır?

 

Retinol serum nasıl kullanılır konusunda ürüne göre değişen kullanım şekilleri görülür. Retinol serum kullanımı cildin durumuna ve ihtiyaca göre farklılık gösterir.

Retinol serumu kullanırken dikkat edilmesi gereken birkaç önemli adım vardır. İşte retinol serumunu doğru ve etkili bir şekilde kullanmak için adımlar:

1. Cilt Hazırlığı

Temizlik : Cildinizi nazik bir temizleyici ile yıkayın ve tamamen kurulayın.

Tonik:  Eğer tonik kullanıyorsanız, temizleyiciden sonra tonik uygulayabilirsiniz.

2. Serumu Uygulama

Uygulama Miktarı:  Genellikle bezelye büyüklüğünde bir miktar yeterlidir. Ürünün talimatlarına bağlı olarak değişebilir.

Uygulama Şekli: Serumu yüzünüzün her yerine ince bir tabaka halinde nazikçe uygulayın. Göz çevresi ve dudaklardan kaçının, çünkü bu bölgeler daha hassastır.

3. Nemlendirici

Retinol cildi kurutabilir, bu yüzden serumunuzun formülü önemlidir.  Bazı retinol serum formülleri kuru ciltlere nem verebilme kapasitesine de sahiptir. Ancak her serumun uygulama şekli farklı olabilir. 

4. Uygulama Sıklığı

Başlangıç : Homestead Retinol R0.5 % Serum’a yeni başlıyorsanız, ilk 3 gece temiz cilde uygulamayı deneyin.

Retinol serumlarda alışma sürecinden ziyade kullanım sıklığı önemlidir. İlk kullanımdan sonraki haftalarda haftada 1-2 gece uygulamayı deneyin. Cildinizin lekelendiği, kuruduğu ya da güneş ve rüzgar etkisinde kaldığı günlerin akşamında Homestead Retinol R0.5 % Serum’dan birkaç damla temiz cildinize uygulayın. Öncesinde Fractals Maske ile derinlemesine arındırılmış bir cilt daha uygun bir kullanım zemini yaratacaktır. Özellikle tatillerde Homestead Retinol R0.5 % Serum’u yanınıza almayı unutmayın. 

5. Gündüz Kullanımı

Yaz aylarında retinol serum için sadece gece kullanımı önerilir. Ancak yaz aylarında da bazı retinol serum formülleri güneş etkisi ve rüzgarın ciltte bıraktığı etkiler nedeniyle vazgeçilmezdir. 

6. Gece Kullanımı

Gece Uygulaması: Retinol serumunu genellikle gece kullanmak daha iyidir, çünkü güneş ışığı retinolün etkinliğini azaltabilir.

Ek İpuçları

Yavaş Başlayın: Cildiniz retinole alışık değilse, düşük konsantrasyonlu ürünlerle başlayın. 

Homestead Retinol R0.5 % Serum içeriğindeki koruyucu ve örtücü yağ bazı ve vitamin E desteği ile cildinizin istediği renk bütünlüğüne kavuşmasına yardımcı olabilir. 

Homestead Retinol R0.5 % Serum cildi bir silgi gibi silebilen yorumları almakta ancak cildin çok hızlı onarılmasına yardımcı olduğundan kullanıcıları hızlı sonuçlar almak istediğinde gece uygulamaktadır. 

Retinol Serum Uygularken Nelere Dikkat Etmelidir?

Cilt Tepkilerini İzleyin. Retinol serumlar formülleri gereği farklı etkilere sahiptir. 

Diğer Aktif Bileşenler: AHA/BHA, C vitamini gibi diğer aktif bileşenlerle aynı anda kullanmamaya dikkat edin, çünkü cildinizde tahrişe neden olabilir.

Retinol serumu kullanırken cildinizi dikkatlice izlemek ve cildinize nasıl geldiğini bilmek önemlidir. 

Homestead Retinol R0.5% Serum'u incelemek için tıkla

 

Yeni Ürünler

Son Görüntülenen

Son Görüntülenen Ürünler
Yukarı Geri Dön
Kapat
Seçeneği Düzenle
Kapat
Beni Haberdar Et
Kapat
Kapat
Kapat
Giriş
Kapat
Sepetim (0)
Kapat
Ozonlabs Yaşam Bilimleri
Ozonlabs

Ayrılmadan önce...

3 AL 2 ÖDE
1+1 Ürün

Kampanyalarını Kaçırmayın!

Alışverişe Devam Edin
Yeni Ürünler 6