İçeriğe geç

Saç Bakımı Nasıl Yapılır?

16 May 2019 0 yorum
Saç Bakımı Nasıl Yapılmalıdır?

Aksesuar denildiğinde aklınıza ilk olarak ne geliyor? Güzel bir şal kolye ya da şık bir çanta mı? Bazen farkına varmasak da insanın en güzel aksesuarı saçlarıdır. Bakımlı, güzel, parlayan saçlar en şık takıdan bile daha göz alıcı olabilir. Bunu sağlamak kendi elimizde. Saç bakımı, en kıymetli aksesuarlarımızdan olan saçlarımızı korumak ve sürekli canlı tutmak demektir. İnsanlar arasında iyi görünmenin temel noktası bakımlı saçlara sahip olmaktır. Ancak şunu da mutlaka bilmeliyiz; saçlarımız o kadar hassastır ki yanlış ürünler kullanılması sonucunda küsebilir, uzamayı reddedebilir, canlılığını yitirir ve mat bir görüntüsü olur. Eğer saçlarımızı iyi tanımazsak onun ihtiyaçlarını yeterince karşılamazsak, sık sık işlem uygularsak sonunda hırpalanmış ve yıpranmış saçlar oluştururuz. Bu sonuca hiçbirimizin ulaşmak isteyeceğini sanmıyoruz. Bu nedenle yapılacak en önemli şey; saç ve cilt tipimizi iyi tanımak, buna uygun saç bakımı ürünlerini bulup düzenli bakım yapmak olacaktır. Saç bakımı denildiğinde akla genelde kuaförler gelir. Halbuki saç bakımı, öncelikle doğru şampuan seçimi ile başlar. Devamında bunu saç kremleri, saç maskeleri ve özel bakım kürleri takip eder. 

Saç Bakımı Nasıl Yapılmalıdır?


Saç Bakımı Nasıl Yapılmalıdır?

  • Öncelikle saç bakımı yaparken kendi saç tipimize ve cilt yapımıza uygun olan şampuanı ve saç kremini seçmemiz gerekir. Dönemsel olarak, bilinçsizce yanlış ürün kullanım sonucunda saçımızda değişimler olabilir. Yaşanan bu sorun kepekle ilgili ise, ürün markasını değiştirmeden aynı markanın kepek karşısında etkili ürünlerini kullanmak saçın dönemsel ihtiyaçlarını karşılayabilir. Yine benzer şekilde o markanın kuru saçlara özel kremini kullanmak da son derece iyi bir fikir olabilir. Bu hususlarda mühim olan nokta, kullanılan markaya sadık kalmaktır. Çünkü genelde markaların şampuan içerikleri temel olarak aynıdır. Eğer farklı içerikte bir marka kullanmaya niyetlenirseniz saçların bu duruma negatif bir reaksiyon göstermesi kaçınılmaz olur.
  • Saçlar da tıpkı cildimiz ve vücudumuz gibi beslenmeye ve neme ihtiyaç duyar. Bu yüzden saç bakımında, saçınızı doğal kürler ve yağlar ile beslemeniz gerekir. Kullanacağınız ürünün içeriğinde saçları besleyecek, sağlıklı doğal bileşenlerin olmasına dikkat edilmelidir. Böylece saçlarınıza çeşitli işlemleri uygulamadan önce ya da sonra, bu işlemlerin yıpratıcı etkisinden kurtulabilirsiniz. Faydalı yağları şampuanınıza eklemek ya da bu yönde bir ürün seçimi yapmak da çok etkili bir saç bakımı şeklidir. Mesela kastor yağı; saç bakımı için ideal ve mucizevi bir yağdır, saç dökülmesini engeller. Bunun dışında saçlara keratin desteği sağlayacak saç bakımı setlerini kullanmanız da, parlak ve canlı saçlara sahip olmanızı sağlayabilir.
  • Fazla işleme maruz kalmış saçlar bir süre sonra canlılığını yitirecek, nem miktarı azalacaktır. Bunun sonucunda dökülme miktarı her geçen gün artacaktır. Bu nedenle saçlarınıza ağır kimyasal içeren boya ya da şekillendiriciler kullanmaktan, fazla işleme maruz bırakmaktan kaçının. Daha çok; içerisinde zeytinyağı, kastor yağı, aloe vera gibi doğal yağlar/bitkiler bulunduran şekillendiriciler kullanmaya özen gösterin.
  • Bu saç bakımı yöntemi saç uzama sürecini hızlandırır ve saça canlılığını yeniden kazandırır. Saçlarınızın mevsimsel veya dönemsel olarak yaşadığı sorunları anlayabilmek, durumu çözmek için saçlarınızı çok iyi tanımak ve tepkilerini takip etmelisiniz. Asla unutmayın ki saçlarınız cildinizden beslenmektedir. Bu nedenle, cilt ihtiyaçlarının değişimine göre saç bakımında ihtiyaç duyacağımız maddeler de değişim gösterir. Saç ve cildimiz eşit derecede bakıma ihtiyaç duyarlar.
  • Ek olarak, saç bakımında beslenme düzeniniz de çok mühimdir. Et, süt, balık gibi gıdaları, gerekli vitaminleri bol miktarda tüketerek saçların daha canlı görünmesini sağlayabilirsiniz.
  • Kullandığınız saç bakımı ürünleri de saçınıza zarar verebilir. Bu yüzden bitki özlü ve cilt dostu saç bakımı malzemelerini tercih etmeniz her zaman sizin yararınıza olacaktır. Saç bakımında keratin maddesinin de ayrı bir önemi vardır. Söz konusu saç bakımı olduğunda, keratin yapısını güçlendirecek ürünler tercih etmek doğru bir seçim olacaktır. 

Önerilen Ürün: Ozonlabs Cashmere Saç Bakım Kremi

Önerilen Kullanım Şekli: Ozonlabs Cashmere Saç Bakım Kremi'nden  ceviz büyüklüğünde alıp, saç diplerinden 5 santimetre kadar uzak tutmak suretiyle masaj yapın, 5 dakika boyunca maskenin saç tellerinize nüfuz etmesini bekleyin.

Yeni Ürünler

Son Görüntülenen

Son Görüntülenen Ürünler
Yukarı Geri Dön
Kapat
Seçeneği Düzenle
Kapat
Beni Haberdar Et
Kapat
Kapat
Kapat
Giriş
Kapat
Sepetim (0)
Kapat
Ozonlabs Yaşam Bilimleri
Ozonlabs

Ayrılmadan önce...

3 AL 2 ÖDE
1+1 Ürün

Kampanyalarını Kaçırmayın!

Alışverişe Devam Edin
Yeni Ürünler 6