İçeriğe geç

Saç Bakımında Hindistan Cevizi Yağı Kullanmanın 4 Kolay Yolu

18 Dec 2018 0 yorum
Saç Bakımında Hindistan Cevizi Yağı Kullanmanın 4 Kolay Yolu

Hindistan cevizi yağı nedir?

Yumuşak ve parlak saçlar için bir çözüm arıyorsanız ve hindistan cevizi yağı ile tanışmadıysanız çok geç değil. Hemen hemen tüm saç tiplerine uygun olan bu doğal yağ, günlük hasarı onarmaya, dokuyu iyileştirmeye ve sağlığınızı düzeltmeye ve saçınıza parlaklık kazandıran yağ asitleriyle doludur.

Hindistan Cevizi Yağı Saç İçin

Öncelikle sağlıklı saçların sırrı saçınızın ana yapısını oluşturan protein yapısına bağlıdır. Boyama, kimyasal işlemler ve diğer işlemler saçlarınızın protein yapısına zarar verebilir. Hindistan cevizi yağının içinde bulunan laurik asit doymuş bir yağ türü olup saçlarınızı protein deformasyonuna karşı korumaktadır.

2015 yılında Uluslararası Trikoloji dergisinde yayınlanan bir raporda, araştırmacılar hindistan cevizi yağının insan saçı üzerindeki etkilerini test eden bir çalışmaya gözden geçirdiler. Bu araştırma sonucunda hindistan cevizi yağı içindeki laurik asitin saç proteinleri için yüksek bit tutunma kapasitesi olduğunu keşfettiler. Ayrıca yapılan diğer bir çalışmada yıkama öncesi ve sonrası bakım ürünü olarak kullanıldığında hem hasarsız hem de hasar görmüş saçlarda protein kaybını azaltabilen tek yağ olduğu belirlenmiştir.

Hindistan cevizi yağı her saç tipine uygun mu?

Hindistan cevizi yağı, özellikle kuru, hasarlı veya renkle işlenmiş saçlar olmak üzere tüm saç tiplerine faydalı olsa da, hindistan cevizi yağının tekrarlanan kullanımının kaba bir saç dokusu olanlarda sertliğe neden olabileceğine dair bazı endişeler vardır. Laurik asit kalın saç tellerinde saç proteinlerini kuvvetlendirdiği için sertliğe neden olabiliyor.

Çok yönlü saç bakım yağlarından biri olan hindistan cevizi yağı, şampuan öncesi bakım, saç kremi, şekillendirme yardımı veya maske olarak harikalar yaratabilir.

Saç Bakımında Hindistan Cevizi Yağı Kullanmanın 4 Kolay Yolu

  1. Ön yıkama yaparak kullanın: Yıkanmadan yaklaşık 15 ila 30 dakika önce laurik asit, hindistan cevizi yağı ve kastor yağı içeren Ozonlabs Cashmere Saç Bakım Kremi kullanmayı deneyin, saçınızın orta bölgelerine ve uçlarına odaklanın.
  2. İyi bir saç kremi gibi, hindistan cevizi yağı da saç milinin güçlendirilmesine ve kırılmanın önlenmesine yardımcı olabilir.
  3. Saç şekillendirici olarak Cashmere Saç Bakım Kremi kullanılabilir. Daha kolay emilim ve optimum şekillendirme için, yağı nemli saça uyguladığınızdan emin olun.
  4. Bir saç maskesi olarak Cashmere Saç Bakım Kremi’ni kullanabilirsiniz. Süper besleyici bir saç bakımı için, saçınıza bir çay kaşığı kadar büyüklükte sürüp masaj yapın ve saçları yumuşatmasına izin verin. Birkaç saat sonra yağı yıkayabilir veya aşırı kuru veya hasarlı saçlar için gece boyunca bırakabilirsiniz.

 

Kaynaklar:

https://www.verywellhealth.com/coconut-oil-for-your-hair-4171883

https://www.lucybee.com/blog/news/coconut-oil-for-hair-growth-6-reasons-why-your-hair-100-deserves-it/

https://www.glamourmagazine.co.uk/gallery/why-coconut-oil-is-bad-for-your-hair

 

 

Yeni Ürünler

Son Görüntülenen

Son Görüntülenen Ürünler
Yukarı Geri Dön
Kapat
Seçeneği Düzenle
Kapat
Beni Haberdar Et
Kapat
Kapat
Kapat
Giriş
Kapat
Sepetim (0)
Kapat
Ozonlabs Yaşam Bilimleri
Ozonlabs

Ayrılmadan önce...

3 AL 2 ÖDE
1+1 Ürün

Kampanyalarını Kaçırmayın!

Alışverişe Devam Edin
Yeni Ürünler 6