İçeriğe geç

Saç Ektirme Sonrası Ne Kullanılır?

13 May 2019 0 yorum
Saç Ektirme Sonrası Ne Kullanılır?

Son yıllarda popülaritesi hızla artan “Saç Ektirme İşlemi”; yaşlanma, hormonal faktörler, stres ve genetik nedenlerden dolayı saç seyrekliğinden muzdarip kişilerin tercih ettiği ve ihtiyaç duyduğu, en kalıcı ve en doğal yöntemlerden biridir.

Saç Ektirme İşlemi Nedir?

Saç ektirme işlemi ilk olarak Japonya’da, 1930’lu yıllarda geliştirilmiş bir yöntemdir. Son derece basit, kalıcı ve güvenilir yöntemi ise FUE tekniği (Foliküler Ünite Ekstraksiyonu) ile uygulanır. FUE yönteminde, saç kökleri özel uçlu mikro motorlar aracılığı ile alınır ve seyreklik görülen bölgelere yerleştirilir.

Saç Ektirme Sonrası Ne Kullanılır?

Saç Ektirme İşlemi Sonrası Nelere Dikkat Etmeli?

Saç ektirme işlemi sonrası, öncelikli olarak yapmamız ya da dikkat etmemiz gereken bir takım koşullar mevcuttur.

Normal koşullarda, saç ektirme işlemi sonrası iş hayatına geri dönmenizin hiçbir sakıncası bulunmamaktadır. Ancak; yüksek fiziksel güç gerektiren mesleklerde, en az iki haftalık bir dinlenme süreci olmalıdır. Vücudu yoran egzersizlerden kaçınılmalıdır. Şapka, bere yahut kask gibi saçı tamamen örtecek ve baskı uygulayacak aksesuarlar giyilmemelidir.    

Saç Ektirme Sonrası Saç Nasıl Yıkanır?

Saç ektirme işlemi sonrası, saçlarınızı dört gün boyunca ılık su ile yıkamanız önerilir. Saça ve saç derisine çok fazla baskı uygulamadan, nazik hareketlerle yıkanması uygun olacaktır. Burada dikkat edilmesi gereken nokta, yıkama işlemi sona erdikten sonra kurulamayı kağıt havlu ile gerçekleştirmektir. Saçların, ancak 1 ay sonra normal havlu ile kurulanması uygundur.  

Saç Ektirme İşlemi Sonrası Hangi Ürünleri Kullanmalıyız?

Saç ektirme tedavisinden sonra yapmamız gerekenleri açıkça kavradıktan sonra, geriye çok önemli bir soru kalıyor: Saç ektirme işlemi sürecinde saç bakımı nasıl yapılmalı? Hangi ürünlerin kullanımı, saç ektirme işlemi sonrası risk taşımaz?

Elbette ki, bu işlemden sonra tedavi uygulanan bölgeyi kimyasaldan tamamen uzak tutmamız gerekiyor. Doğal içerikli ürünler kullanmaya özen göstermemiz ve bu konuda son derece hassas olmamız gerekiyor.

Sadece saç tellerimize değil, sağlıklı ve canlı bir saçın kaynağı olan saç derimize de aynı özeni göstermekten kaçınmamamız lazım. Tedavi öncesinde kullandığımız, marketten alınan ürünleri, kimyasal olmaları nedeniyle kullanmamamız gerekir. Bu nedenle hem saç tellerine, hem de deriye zarar vermeyecek doğal içerikli ürünleri tercih etmekte bir sakınca olmayacaktır.

Saçlarınızı temizlerken kullanılan ürünlerin dışında, saçların daha canlı ve sağlıklı görünmesini istiyorsanız serum kullanabilirsiniz. Uygun adımlarla ve gereken zamanlarda serum kullanmak, tedavi olunan bölgenin kısa zaman içerisinde güçlenmesini sağlar.


Ozonlabs O3RSS Serum” ile saç ektirme işlemi sürecinde hangi ürünü kullanmanız gerektiği ile ilgili endişelerinize son verebilirsiniz.

Ozonlabs O3RSS Serum, doğal ve etkili içeriği nedeni ile iyileşme sürecindeki etkilerini gözle görülür olacaktır.


Önerilen Kullanım Şekli:

Saç ekimi sonrasında Ozonlabs O3RSS Serum direkt saç derisine sürülerek uygulanabilir. Saç için günde iki uygulama ilk 21 gün için yeterli olacaktır. Tedaviden sonra ozon gazının antiseptik özelliği ve ozonlu zeytinyağının hücre yenileyici etkisi sayesinde iyileşme sürecinde Ozonlabs O3RSS Serum yardımcı ürün olarak kullanılabilir.

Yeni Ürünler

Son Görüntülenen

Son Görüntülenen Ürünler
Yukarı Geri Dön
Kapat
Seçeneği Düzenle
Kapat
Beni Haberdar Et
Kapat
Kapat
Kapat
Giriş
Kapat
Sepetim (0)
Kapat
Ozonlabs Yaşam Bilimleri
Ozonlabs

Ayrılmadan önce...

3 AL 2 ÖDE
1+1 Ürün

Kampanyalarını Kaçırmayın!

Alışverişe Devam Edin
Yeni Ürünler 6