İçeriğe geç

Saç Kremi Faydalı Mıdır?

23 May 2019 0 yorum
Saç Kremi Faydalı Mıdır?

Saç bakımının en önemli parçalarından birisi de saç kremidir. Saç bakımında ilk aşama doğru şampuan seçimidir. Saçınızın formuna göre seçilmeyen kimyasal içerikli bir şampuan saçlarınızı yıpratabilir. Bunun dışında şampuanı tamamlayan en önemli unsur, saç kremi denebilir. Özellikle kuru, zor taranan ve cansız görünen saçlar için oldukça yararlı bir üründür. Gelin, saç kremi nedir daha yakından inceleyelim.

Saç kremi; saçlarınızı yumuşatan, uçlarını derinlemesine nemlendiren bir bakım ürünüdür. Uygun, doğal içerikli bir saç kremi içinde; başlıca olarak besleyici yağlar ile diğer besin maddeleri bulunmaktadır. Ayrıca, durulanan ve durulanmayan olarak iki türe ayrılır. Durulanan kremler daha yaygın kullanılmakla beraber durulanmayan kremler de saçı yumuşatan ve nemlendiren özelliğe sahiptir. Durulanmayan krem; çoğunlukla kalın telli, kabarık saçları yatıştırmak ve beslemek için kullanılırken, durulanan krem yağlı saçlar dışında her türlü saç tipi için kullanılabilir.

Saç Kremi Faydalı Mıdır?

Saç Kremi Nasıl Kullanılır?

  • Durulanan krem, duş sırasına şampuan sonrası kullanılmalıdır. Kullanılmadan önce, saçın nem miktarı açısından yeterli seviyede olduğundan emin olmalısınız. Çok ıslak saça uygulandığında, saç tellerinin üstünden kayıp gider.
  • Saçın nemini belli seviyede aldıktan sonra, elinizdeki kremi saçın yarısına çene hizasının altından başlayarak uygulamalısınız ve her yere nüfuz etmesini sağlamalısınız. Ortalama 5 dakika tutmanız yeterli olacaktır.
  • Son aşamada saçların daha parlak görünmesi amacıyla, kremi ılık suyla iyice durulayın. Durulama kısmı çok önemli çünkü yeterince durulanmadığında, kalıntıları saçta ağırlık yapabilir. Saçların kremden iyice arındığına emin olana kadar durulamakta fayda vardır.
  • Saç kremi miktarı da önemli bir husustur. Bu noktada saçın tipini bilmek gerekir. Saçlarınız ince telliyse fındık büyüklüğünde krem yeterli olacaktır. Fazlası saçların ağırlaşmasına sebep olabilir. Fakat; eğer saçlarınız kalın telliyse iki katı büyüklüğünde krem uygulanabilir. Saçlarda ipeksi bir yumuşaklık oluşturmak için bu yeterli olacaktır.
  • Durulanmayan kremi; duş sırasında krem kullanmak istenmediği takdirde kullanıabilirsiniz. Bu tür bir kremi duştan sonra kullanabilirsiniz Elinize göz kararı bir miktar alıp başınızı öne doğru eğin ve ellerinizle kremi saçınıza güzelce dağıtın. Kremi, özellikle dip kısımlara gelmemesine özen göstererek uygulayın.
  • Durulanmayan kremi uygulamak için saçınızın nemli olması elzemdir. Bu tip kremlerin ıslak saça uygulanmaması gerekir; zira krem ıslak saçta akıp gider ve etkisini tamamen yitirir. Kuru saçlarda ise bir tabaka halinde kalarak saça yeterince nüfuz etmez ve saçın tabaka şeklini bozar.

Saç Kreminin Faydaları

  • Saç kremi; saçın kolay şekil almasını, kolay taranmasını sağlar. Böylece saçınızı tararken acı çekmenizi ve saç tellerinin dolaşıp kopmasını önler.
  • Saçı nemlendirme yönünden en etkili ürünlerden biridir. Bu yüzden kuru saçlı kişiler genelde memnun kalırlar.
  • Saçın içerisinde bulunan proteinlerin hücresel seviyede yenilenmesini sağlar. Saçın tellerinin güçlenmesini sağlar.
  • Krem, ıslak saça uygulandığında saçta kayganlık oluşturur. Kuru saça uygulandığında ise, özellikle duş sonrası saç kremi sayesinde saçı kolay tarama fırsatı sunar. Aynı zamanda saçın elektriklenmesini önlerken kaybettiği parlaklığı geri kazanmasını sağlar.
  • Saçlarınız kolayca yumuşar ve daha kolay şekil alır.
  • İçeriğinde kimyasal maddeler bulunan kremler ise saçın doğal dengesini bozar, bunun sonucunda saçta aşırı yağlanma vb. istenmeyen durumlar ortaya çıkabilir. Bu yüzden bitkisel içerikli, içeriği temiz ürünler kullanmanız oldukça önemlidir.

Saç Kremi Zararlı Mıdır?

Saçlarımızın yumuşak ve parlak görünmesini sağlasa da, saçlar için üretilen çoğu krem raf ömrünün uzatılması amacı ile kimyasal barındırıyor. Saçlarımız, cildimiz ile sürekli temas halinde olduğu için; paraben, SLS, silikon gibi kimyasallar ciltte problemlere yol açıyor. Ek olarak; kremlerin içerisindeki kimyasallar, saç derisi ile temas ettiğinde bu bölgenin yağ dengesini bozarak, tellerin tutunma gücünü zayıflatıyor ve bu da saçların dökülmesine neden oluyor. Bu sebeple saçınızda kullanacağınız ürünün niteliği haricinde içeriğine de dikkat etmenizi öneriyoruz. Aksi takdirde istenmeyen cilt problemleri; akne ve komedonlar ile, uzun vadede yıpranmış saçlar ile karşılaşma olasılığınız yüksek. 

https://ozonlabs.com/collections/urunler/products/angelas-touch-sac-bakim-kremi

Yeni Ürünler

Son Görüntülenen

Son Görüntülenen Ürünler
Yukarı Geri Dön
Kapat
Seçeneği Düzenle
Kapat
Beni Haberdar Et
Kapat
Kapat
Kapat
Giriş
Kapat
Sepetim (0)
Kapat
Ozonlabs Yaşam Bilimleri
Ozonlabs

Ayrılmadan önce...

3 AL 2 ÖDE
1+1 Ürün

Kampanyalarını Kaçırmayın!

Alışverişe Devam Edin
Yeni Ürünler 6