İçeriğe geç

Saç Serumu Nasıl Kullanılır ve Ne işe Yarar?

05 Jan 2021 0 yorum
Saç Serumu Nasıl Kullanılır ve Ne işe Yarar?
Saçlarımızın güzel ve bakımlı görünmesi herkes için son derece önemlidir. Güzel bir güne başlamadan ilk işimiz saçlarımıza bakarız ve saçlarımızı şekle sokarız. Saçların parlaklığı, dolgunluğu tarihte üzerine en çok araştırma yapılmış güzellik konularından biridir. Güzel saçların sırrı iyi bir saç serumu ile saç bakımı yapmaktan geçebilir.
Saçlara matlık veren, yoran ve yıpratan birkaç önemli husus;
  1. Sık duş yapmak
  2. Saçlara uygun şampuan ve bakım ürünü kullanmamak
  3. Yanlış tarak kullanmak ve hızlıca taramak

Saçların kolayca uzamasını sağlayan ve dökülmesini önleyen bir saç bakım serumunu banyodan önce saç diplerinize masaj yaparak dağıtın. Saç diplerinizin tamamına yayılarak bekletilen serum vitamin ve mineraller açısından zengin olursa saçların sağlıkla uzamasına yardımcı olacaktır. 
Saç bakım serumu içeriklerinde saç derisine zarar verecek kimyasallar ve alkol bulunmamalıdır. Saç derisinin hassasiyeti de göz önüne alınırsa saç derisinde alerji ve kaşıntı problemleri olan kişilerin saç bakım serumu kullanmadan önce saç derisini iyileştirmeleri gerekir.
Saç bakım serumu bir ilaç değildir. Saçları destekleyici ve saçların dökülmesine karşın içeriğinde yardımcı maddeler bulunan saç bakım serumları seboreik dermatit gibi saç derisinde belli nedenlerle oluşmuş lezyonları tedavi etmez. Seboreik dermatit ve kepeklenme sorunları için saç bakım serumları kullanmadan önce bu saç derisi problemlerinin çözülmesi gerekebilir.
Saç bakım serumlarının içeriğinin ekstraktlar ve vitaminlerce zengin olması önemlidir. Saç bakım serumları sıvı ve yağ formda da üretilebilir. Saç bakım serumunun en önemli özelliği saç derisinden saç köklerine nüfuz edebilen aktifler sayesinde bekleme süresinden bağımsız olarak saç derisinde kısa sürede çalışmasıdır. Buna rağmen her saç bakım serumu farklı sürelerde saçlı derisinde bekletilebilmektedir.

 

Saç Bakım Serumu Ne İşe Yarar ve Nasıl Kullanılır

 

Saç Bakım Serumu Kullanılırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Saç bakım serumu uygulama öncesinde ve sonrasında birkaç husus önemlidir. Eğer saçlarınızı sık yıkıyorsanız saç deriniz kuru olabilir. Bu durumda saç bakım serumunu banyo öncesinde kullanmak da mantıklıdır. Saç bakım serumu uzun süre saçlarda bekletilebilen bir temiz kozmetik içeriği ise istediğiniz zaman saçlarınızı yıkayabilirsiniz. Saç bakım serumu uyguladıktan sonra banyo sırasında uygun şampuanı kullanın. Genellikle saçlar için tavsiye edilmeyen kozmetik içeriklerden uzak durun. SLS saç derisinde pullanma ve kurumaya neden olabilir. Silikon saç derisine ve saçlara nüfuz ederek uzun vadede saçların parlaklığını ve canlılığını yitirmesine neden olabilir. Alkollü ve parfümlü içerikler saç derisinde alerjik reaksiyonlara neden olabilir. Paraben tavsiye edilen bir koruyucu değildir.
Saç bakım serumu kullandıktan ve saçlarınızı yıkadıktan sonra açık uçlu bir tarak ile tarayın ve saçlarınızı uçlarından yukarıya doğru açarak tarayın. Saçlarınıza bakım serumu kullanın ya da kullanmayın, saçların düzgünce taranması ve saç uçlarına nazik davranılması saçların kırılmaması ve kökten uca nefes alması için önemlidir.
 
Saçların diplerinde olduğu kadar uçlarında da aynı parlaklık ve canlılıkta olması saçların kökten uca beslenmesine bağlıdır. Eğer saç uçları kırıksa, bu kırıkların kesilmesinde fayda bulunur. Böylece saçlar kökten uca nefes alabilir ve beslenebilir.
 
Saçlarınız hızla ve çokça dökülmeye başladıysa bunun için önlem alın ve saç bakım serumu kullanmaya başlayın. İyi ve ideal bir kullanım her gün düzenli saç bakım serumu uygulamasıdır.
Saç bakım serumu uyguladıktan sonra sonuç alıyorsanız, kullanım önerisindeki süreden önce bakımı sonlandırmayın, bakıma ara vermeyin. Saç bakımını önerilen zaman içinde yapmaya devam edin.
Saç bakım serumları kullanımı yanında yumuşak su ile banyo yapın. Kireç ve klordan arıtılmış su ile banyo yapmak saçlarınızı da yumuşatacak ve saç kremine gerek bırakmayacaktır. Saç kremleri uygulaması yerine filtre duş başlığı kullanmak sadece saç ve saç derisi için değil, aynı zamanda cilt için de faydalı olacaktır. Filtre duş başlığı sudaki kireç ve kloru süzerek daha yumuşak bir cilt ve saç için yardımcı nitelikte olabilir. 

Ozonlabs Filtre Duş Başlığı


Saç bakım serumu kullanırken faydalı olabilecek bu bakım önerilerini de rutininiz haline getirir ve kullandığınız saç bakım ürünlerinin içeriklerine dikkat ederseniz saçlarınız eski dolgunluğu ve canlılığına kavuşabilir.

 

https://ozonlabs.com/collections/urunler/products/ozonlabs-hrvs-sac-bakim-serumu-4x30ml

https://ozonlabs.com/collections/urunler/products/ozonlabs-aloe-vera-shampoo

https://ozonlabs.com/collections/urunler/products/ozonlabs-filtre-dus-basligi

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Yeni Ürünler

Son Görüntülenen

Son Görüntülenen Ürünler
Yukarı Geri Dön
Kapat
Seçeneği Düzenle
Kapat
Beni Haberdar Et
Kapat
Kapat
Kapat
Giriş
Kapat
Sepetim (0)
Kapat
Ozonlabs Yaşam Bilimleri
Ozonlabs

Ayrılmadan önce...

3 AL 2 ÖDE
1+1 Ürün

Kampanyalarını Kaçırmayın!

Alışverişe Devam Edin
Yeni Ürünler 6