Erkekler İçin Sakal Bakımı Önerileri
Erkeklerde, genellikle ergenlik yaşı olarak tanımlanan 13 yaşından itibaren çıkmaya başlayan ve 20 yaşına dek gelişimini tamamlayan sakal (bazı kişilerde kök olup beslenememe sonucu deri üstüne sakal çıkamamaktadır) kadın ve erkek arasındaki farklılıklardan biridir. Uzun yıllar boyunca erkeğin “dominantlık” ya da “ataerkillik” göstergelerinden biri olan sakal bakımı nasıl yapılmalı sorusunun cevabı hep merak edilmiştir.
Asırlar boyunca olduğu gibi günümüzde de sakal, temsil ettiği erkek hakkında birçok anlam ifade etmektedir. Erkekler; yaş yahut konumlarına göre birçok farklı model sakal tipini kendilerine yakıştırmakta, bu sayede kendilerine bir tarz yaratmaktadır. Gerçekten de sakal, bu konuda erkekler adına tamamlayıcı bir imaj yaratabilmektedir. Sakal türlerini birçok şekilde sıralamak mümkündür.
Ancak sakal bakımı, hiç şüphesiz beraberinde birçok sorunu da getirmiştir. Erkekler için sakal bakımı nasıl yapılmalı sorusunun yanıtını merak edenler, sakal kullanımına göre bu bakım rutinini ayarlayabilir.
Sakal Bakımı Nasıl Yapılmalıdır?
Artık erkekler için sakallar olmazsa olmazlardandır. Oluşturduğu estetik ve karizmatik görüntüyle erkekleri daha olgun gösteren sakallar, erkek imajı için de kritik bir öneme sahiptir. Durum böyle olunca, sakalların da bakımlı, sağlıklı olması gerekmektedir. Zira bakımsız ya da önem verilmeyen sakal; nasıl iyi bakıldığında imajınıza katkı sağlıyorsa, bakılmadığı takdirde de o denli kötü bir görüntü oluşturabilir.
Sakalın bakımını yapmak aslında sakalı uzatmaktan daha zordur. Rastgele yapılan sakal bakımı verim sağlamayacağı gibi sakalınızın yapısını da bozabilir. Doğru ve düzenli yapılan bir sakal bakımı, daha canlı, daha sağlıklı bir sakal yapısını meydana getirir.
Bununla birlikte doğal olarak uzayan sakallarınızı şekillendirmek; dilediğiniz tarzı, uzunluğu, kalınlığı vermek çok daha basit olacaktır. Bu şekilde sakalınızı surat formunuza göre yönlendirebilir, natürel bir görünüm yakalayabilirsiniz.
- Bakımlı ve güçlü bir sakal için kullanımı asla ihmal edilmemesi gereken bir bakım malzemesi varsa o da sakal yağıdır yahut serumudur. Sakal bakım yağı, kıl köklerine nüfuz ederek daha güçlü, sağlıklı sakalların çıkmasına yardımcı olmakla kalmaz; aynı zamanda şekillendirmek istediğiniz zaman sakallarınızın çok daha uysal biçimde söz dinlemesine vesile olur. Düzenli olarak sakal bakım yağı ile beslenen kıllar, kesim ve şekillendirme zamanı geldiği zaman hiçbir zorluk çıkarmadan istenen tarzın oluşturulmasını sağlar. Daha yumuşak, daha parlak sakallar da cabası!
- İstikrarlı bir şekilde sakallarınızı kısaltmak, dilediğiniz sakal şeklinin korunmasına yardımcı olacaktır; fakat düzenli olarak yapacağınız sakal bakımı da bu noktada size katkı sağlayacak olan diğer etmen. Kaliteli bir sakal tarağı ile günlük olarak sakallarınızı aşağıya doğru taramanız, inatçı kılların çözülmesine, yumuşamasına yardımcı olmakla kalmaz; aynı zamanda dilediğiniz yönde uzamalarına da vesile olur.
- Saçınız için doğru şampuanı seçmelisiniz. Sakallarınız yıkarken nitelikli yıkama ürünlerini seçmelisiniz. Saçınızı yıkarken kullandığınız herhangi bir şampuan sakallarınıza iyi gelmeyebilir.
- Kepeklenme problemine dikkat etmelisiniz. Saçlarda olduğu gibi sakallarda da görülen kepeklenme sorununa karşı kepek önleyici ürünler kullanmanızda fayda var.
- Yumuşaklık ve kolay taranma için saç kremi kullanın. Yıkamanızdan sonra sakallarınız zor taranıyor ya da şekil almıyorsa, saç kremi bu sorununuza iyi gelecektir.
- Sakal bakım yağlarını kullanabilirsiniz. İster zeytinyağı, argan yağı gibi doğal ürünleri, isterseniz de piyasada satılan sakal bakımı serumlarını sakalınızı yıkadıktan sonra kullanabilirsiniz. Bu sakal bakımı serumları, sakallarınıza canlılık katmakla beraber kolay şekil almasını sağlayacaktır.
- Gün içerisinde sürekli tarayın. Mümkün olduğu sürece gün içerisinde sakallarınızı taramaya özen gösterin. Yanınıza ya da çekmenizde bulundurduğunuz ufak bir tarak ile bunu yapabilirsiniz.
- Kötü gösteren kılları mutlaka kesin kısaltın. Sakal ya da bıyığınızda gereğinden fazla uzayan kıllar olabilir. Sakalınızı güzel bir şekilde taradıktan sonra bir makas yardımıyla bu kılları kesin.
Saçlarınızda olduğu gibi, sakallarınız da kendine özgü bakım ürünleri ile bakım rutinlerine ihtiyaç duyarlar. Çoğu erkek sakallarını temizlemez, yıkadığı zaman da yüzü için kullandığı sert sabunları tercih eder. Oysa bu, sağlıklı sakallar için pek de doğru yaklaşım değildir. Güzel, bakımlı sakallar için sakallarınızı önce sakal bakımı için uygun şampuan ile yıkamalı, ardından sakal bakım kremi ile nemlendirmelisiniz. Anti-alerjik özelliğe sahip, tercihen organik içerikli sakal bakım ürünlerini tercih etmenizde büyük yarar var.
Önerilen Ürün: Ozonlabs O3RSS Serum