İçeriğe geç

Seboreik Dermatit Nedir? Nedenleri Nelerdir?

18 Apr 2019 0 yorum
Seboreik Dermatit Nedir? Nedenleri Nelerdir?

Seboreik Dermatit, ciltte ve saç derisinde yağ salgılarının bozulması sonucu; fungal bir lezyon, sürekli döküntü, kepeklenme sorunu ile ciltte irritasyona - tahrişe neden olması durumuna denir. Kaşıntı, kızarıklık ve kepeklenme - döküntü; burun kenarları, alın ve saç diplerini tutmaktadır. Seboreik dermatit nedenleri hem metabolik, hem de çevresel faktörler içerir ve bunlara bağlı gelişebilen çok faktörlü bir cilt ve saç derisi hastalığıdır.

Seboreik Dermatit Neden Oluşur?

Stres

Stres hormonlarının vücutta cilt rahatsızlıklarını tetiklediği bilinmektedir. Seboreik dermatit hastalarında kaygı bozukluğu ve depresyon görülebilir. Hastalar yaşam konforunun bozulması ve seboreik lezyonların yarattığı görüntü bozukluğu nedeniyle kendine güven problemi yaşamaktadır. Bu mutsuz tablonunda klinik açıdan hastalığın seyrini olumsuz etkilemek gibi bir durumu olabilir.

Sebum

Seboreik dermatitli ciltte sebum, yani yağ salgısı artar. Yeni doğanlarda lezyonlar görülebilir ancak; sebumun azalması ile bu lezyonlar 6. aydan sonra geriler. Bu durum, sebum salgısındaki artışın seboreik dermatitteki (konak) önemli rolünü göstermektedir.

Patojen Etkisi

Seboreik dermatitte zararlı bakteri türleri de önemli bir rol oynamaktadır. Cildin temizliğinde kullanılacak ajanlar, patojenleri ortadan kaldıracak ancak cildin faydalı bakteri dengesini gözetecek şekilde olmalıdır.

Besin

B6 - B3 - B2 vitamini ve çinko eksikliği Seboreik Dermatite görülebilmektedir.

İlaçlar

Altın, mide asidi (simetidin), fenotiazin, antipsikotik (haloperidol), epilepsi ve nöropatik (karbamazepin), tüberküloz (etionamid) türünde ilaçlar Seboreik Dermatit’e neden olabilir.

Seboreik Dermatit'te Önerilen Ürünler

Ozonlabs Aloe Vera Şampuan

Ozonlabs O3RSS Serum 

Kaynakça

[ http://www.turkiyeklinikleri.com/article/tr-seboreik-dermatit-73992.html]

Yeni Ürünler

Son Görüntülenen

Son Görüntülenen Ürünler
Yukarı Geri Dön
Kapat
Seçeneği Düzenle
Kapat
Beni Haberdar Et
Kapat
Kapat
Kapat
Giriş
Kapat
Sepetim (0)
Kapat
Ozonlabs Yaşam Bilimleri
Ozonlabs

Ayrılmadan önce...

3 AL 2 ÖDE
1+1 Ürün

Kampanyalarını Kaçırmayın!

Alışverişe Devam Edin
Yeni Ürünler 6