Whatsapp danışma hattımız için tıklayın

Shea Yağı (Karite Yağı) Nedir?

Shea yağı, İngilizce adıyla shea butter ve bir diğer ismiyle karite yağı; shea (karite) ağacından elde edilen bir yağ türüdür. İçerisinde A ve E vitamini, linoleik asitler, esansiyel yağlar ve kolajen üretimini hızlandıran bileşikler bulunur.

Doğadan gelen bir şifa kaynağı olan shea yağı, özellikle cilt için zorlayıcı hava şartlarının olduğu bölgelerde yüzyıllardır kullanılmaktadır. Afrika’da insanlar uzun süredir cilt ve saç bakımı için shea yağından yararlanmaktadır.

Shea Yağının Faydaları

  • İçindeki vitamin ve yağ asitleri sayesinde cildi besler ve cildin doğal nem dengesini korumasına yardımcı olur.
  • Özellikle yapısındaki sinnamik asit sayesinde cildin yapısındaki bozulmaları, iltihaplanmaları önlemeye yardımcı olur.
  • Dokuların esnek ve dinç kalmasını sağlayan kolajenin üretimini destekler. Böylece cilt güçlenir ve yaşlanma belirtileri azalır.  
  • Cildin kurumasını önler, bu sayede cilt yumuşak ve pürüzsüz kalır.
  • Kırışıklıkları toparlar. Özellikle göz altı torbaları ve göz etrafındaki kaz ayakları için faydalıdır. Ayrıca hamilelik sonrası karında oluşan sarkmalar için de kullanılır.
  • Güneş ışınlarının zararlı etkilerine karşı savaşır, cildin kolayca yenilenmesini sağlar.
  • Özellikle kış aylarının kurtarıcısıdır. Nezle ve griple birlikte olan burun akıntılarında, burun çevresinde oluşan yaraların iyileşmesine yardımcı olur.

Shea Yağı (Karite Yağı) Nedir?

Shea Yağı Ne İçin Kullanılır?

Shea yağı, çeşitli cilt sorunlarının daha kolay çözülmesine destek olur ve cilt bakım ürünü olarak da tercih edilmektedir. Kullanım alanlarını şöyle sıralayabiliriz;

  • İltihaplı ciltlerin iyileşme sürecinde, cildin hızlı toparlanmasını sağlar. Yaraların çabuk iyileşmesine yardımcı olur.
  • Kırışık giderici etkisi vardır. Bu nedenle yaşlanma belirtilerini yavaşlatır.
  • Çok iyi bir nemlendiricidir. Özellikle yaz aylarında cilt neminin dengelenmesinde doğal bir yardımcıdır.
  • Güneş ışınlarından zarar görmüş cildin toparlanmasını kolaylaştırır. Shea butter, güneş yanıklarına iyi geldiği gibi, rüzgâr yanıkları için de iyileştirici özelliğe sahiptir.
  • Manikür ve pedikür sonrasında yorgun düşmüş cildi canlandırmak için kullanılabilir.
  • Göz makyajı öncesinde bir miktar göz kapaklarına sürüldüğünde, makyaj sabitleyici görevi görür.
  • Egzama ve sedef gibi rahatsızlıklarda yangı giderici özelliği sayesinde cildi rahatlatır ve cildin onarılmasını hızlandırır.
  • Dudak nemlendiricisi olarak kullanıldığında dudak çatlaklarına iyi gelir ve dudakların parlak görünmesini sağlar.
  • Saç bakımında da shea yağından faydalanılmaktadır.
  • Rahatlatıcı etkisinden dolayı masaj yağı olarak da kullanılır.

Shea Yağı Nasıl Kullanılır?

Shea yağı, shea ağacı fındığından üretilen tereyağı kıvamındaki yağdır. Yarı katı haliyle bakım ürünü olarak kullanılır. Ayrıca losyon ve merhem olarak da değerlendirilmektedir.

Shea yağını direkt cilde uygulayabilir ya da cilt bakım ürünlerine ekleyerek farklı karışımlar elde edebilirsiniz. Örneğin nemlendiricinize doğal shea yağını blender ile karıştırarak ekleyebilirsiniz. Yarı yarıya bir orana kadar yoğunluğu artırarak, ihtiyacınıza göre karışım oranını belirleyebilirsiniz. Bir başka karışım yöntemi olarak da eritme yöntemini seçebilirsiniz; shea yağını benmari usulü erittikten sonra dilediğiniz uçucu yağlarla birleştirebilirsiniz. Karışım soğuduğunda uygulamaya hazır olacaktır.

Shea yağı, saç için de oldukça besleyicidir. Parmak uçlarına alınan az bir miktarı, masaj yaparak saç derisine ve saç uçlarına sürerek saç bakımınızı tamamlayabilirsiniz. En az yarım saat bekledikten sonra saçınızı yıkamanız uygun olacaktır. Dilerseniz gece uygulama yaptıktan sonra, yıkama işlemini sabaha da bırakabilirsiniz. Bu yağ, kuru saç derisine ve kepeklenme problemine iyi gelir ve kolay kırılan saçların güçlenmesine de destek olur.

Shea yağı içeren kozmetikleri kullanarak da, doğadan gelen bu destekten kolayca yararlanabilirsiniz. Ozonlabs O3RSS Serum da (Ozon Yağı) bu kozmetik ürünler arasındadır. O3RSS, içerisinde aktif ozon gazı 4 redoks tepkimesini tamamlamış ve Shea ile Rosa Demascena (Isparta Gülü) adındaki doğal esans ile birleştirilmiştir. O3RSS Serum; güneş ışınları, yaşlanma ve hamilelik gibi nedenlerle oluşan cilt lekelerinde, kırışıklıklarda, göz altı morluklarında, kaşıntılı cilt sorunlarında, kolajen kaybının önlenmesinde, rozada, selülitlerle ve çatlaklarla mücadelede etkin, temiz içerikli bir kozmetiktir ve tüm cilt tipleri için uygundur. Paraben, alkol, sülfat, silikon ve parfüm içermeyen serum içerisinde Ozonized Olive Oil (Ozonlandırılmış zeytinyağı – Ozon yağı), Lipex® Shea (Butyrospermum Parkii Butter) ve French Rose EC (Rosa damascena Flower Oil) bulunmaktadır.

Önerilen Kullanım Şekli:

Ozonlabs O3RSS Serumu günde bir ya da iki kez temiz cilde uygulayabilirsiniz. Uygulamadan sonra durulamaya gerek yoktur.


Yorum Yap

Lütfen, yorumların yayınlanmadan önce onaylanması gerektiğini unutmayın.