İçeriğe geç

Sivilce Lekeleri Nasıl Geçer?

20 Jun 2019 0 yorum
Sivilce Lekeleri Nasıl Geçer?

Halk arasında sivilce olarak isimlendirilen akne vulgaris, yağ bezlerinin dengesizliği sonucunda beliren bir cilt problemi olarak karşımıza çıkıyor. Sivilce, genellikle ergenlik dönemindeki hormonal değişiklikler sonucu oluşuyor olsa da, yetişkinlerde de farklı sebeplerden dolayı sivilcelenme ve sivilce lekeleri görülebiliyor.

Sivilce ve Sivilce Lekeleri Nerede Ortaya Çıkar?

Genelde yüz, boyun, sırt gibi vücudun yağlı kısımlarında ortaya çıkan sivilce yahut sivilce lekeleri; bazen omuz, kalça gibi farklı vücut bölgelerine de sıçrayabiliyor. Basit gibi görünen bu cilt problemi, aslında pek de küçümsenecek bir rahatsızlık değil. Çünkü özellikle genç yaşlarda sivilceli görüntünün yarattığı psikolojik etkiyle, kişiler depresyona bile girebiliyor. Bu yüzden sivilce ile beraber onun getirdiği lekeleri görülüyorsa; en kısa sürede önlemleri almak, sivilce lekelerinin kalıcı olmaması için tedavi yöntemlerine başlamak büyük önem taşıyor.

Sivilce Lekeleri Nasıl Geçer?

Ciltte Neden Sivilce Çıkar?

  • Vücutta fazla yağ salgılanması sonucunda bu yağlar, yağ bezi kanallarını tıkar. Sonuçta, siyah noktalar ya da klasik sivilce olarak bilinen beyaz kabarcıklar oluşur. Bu kabarcıklar bir süre sonra bakterilerin çoğalması için ortam oluşturarak iltihaplı sivilcelere dönüşebilir.
  • Sivilce oluşumunun en büyük nedeni, ergenlikteki hormonal değişikliklerdir diyebiliriz. Ancak sınırlama yapmak pek de doğru değil. Çünkü, sivilce problemini farklı yaş ve cinsiyetlerde birçok insan yaşayabiliyor.
  • Ciltte çıkan sivilcelerin en önemli tetikleyicileri arasında genetik faktörler yer alıyor. Bunun dışında stres, yanlış bakım ürünlerinin kullanımı akne ve sivilce lekeleri oluşumuna neden olabiliyor.
  • Tüm bunların dışında, sivilceler bazı hastalıkların belirtisi olarak da ortaya çıkabiliyor. Şeker hastalığı nedeniyle sivilce problemi yaşayan hastaları bu konuda örnek olarak verebiliriz. Bu yüzden özellikle inatçı ve tekrarlayan sivilceler için, öncelikle doktora gidilmeli ve temelde yatan neden araştırılmalıdır. Böylece doğru tedavi yöntemiyle sivilcelerden daha hızlı kurtulmak mümkün olur.

Sivilce Lekeleri için Kozmetikler ve İleri Tedavi Yöntemleri

  • Sivilce lekeleri tedavisi, ciltteki bozulma durumunun seviyesine göre belirlenir. Başlangıç seviyesindeki sivilce lekeleri sorunları, temiz içerikli kozmetiklerle çözülebilir. Bu aşamada kullanılan kremler genelde A, C, E vitaminince zengin, içerisinde kolajeni artıran destekleyici maddeler bulunan bakım ürünleri olabilir.
  • Sivilce lekeleri tedavisi için ürün seçilirken, ürün içeriğinin olabildiğince yağ içermiyor olmasına dikkat etmek gerekir. Ayrıca gözenekleri kapatmayacak yapıda kozmetikleri tercih etmek de, tedavi süresini hızlandıracaktır.
  • Eğer fazla iltihaplı bir sivilcelenme dönemi yaşandıysa, sivilce lekeleri probleminden sadece kozmetikle kurtulmak mümkün olmayabilir. Özellikle sivilcelerden dolayı oluşan kızarıklıklar ve hafif çöküntüler 2-3 ay boyunca geçmediyse farklı tedavi uygulamalarına yönelmek gerekebilir.
  • Sivilce ve sivilce lekeleri tedavi süreçleri boyunca, cilt yenilenmesini kolaylaştıran besinleri öğünlere eklemek mutlaka destekleyici olacaktır. Örneğin, antioksidan içeriği yüksek olan elma ve patates gibi gıdalar tüketilebilir ya da püre şeklinde doğal maske olarak da cilde uygulanabilir.

Şunu belirtmekte fayda var; sivilcelerden dolayı oluşan izlerin tedavisinde elbette çeşitli yöntemler bulunuyor; ancak önemli olan bu izlerin oluşma evresine varana kadarki sürecin nasıl geçirildiği. Yani, sivilce lekeleri tedavisine varacak durumların oluşmaması da aslında büyük ölçüde sizin elinizde. Düzenli beslenip, aşırı yağlı yiyeceklerden kaçınarak ve stresten uzak, egzersizin dahil olduğu bir yaşam biçimini tercih ederek; sivilce lekeleri oluşumunun büyük ölçüde önüne geçebilirsiniz.

Sivilceli Ciltlerin Bakımı

Sivilce lekeleri için cilt bakım ürünleri özenle seçilmelidir. Cildi zorlamayacak, olabildiğince doğal PH dengesine yakın ve su bazlı, temiz içerikli yani kimyasaldan uzak ürünler tercih edilmelidir.

Ozonlabs ürünleri, temiz içerikli kozmetikler oldukları için sivilcelenmeye müsait hassas ciltlerde de rahatlıkla tercih edilebilir. Cilt lezyonları ve sivilce lekeleri için Ozonlava Volkanik Maske kullanabilirsiniz. Tüm cilt tiplerinde kullanılabilen maske; cilt kalitesini artıyor, sivilce oluşumuna yatkın ciltleri onarmaya yardımcı oluyor, cildi beyazlatıyor ve aydınlık bir görünüm kazandırıyor.

Önerilen Kullanım Şekli

Maskeyi cildinize ince bir tabaka şeklinde sürdükten sonra cilt tipinize göre kullanım talimatlarında belirtilen süre boyunca bekleyin. Su ile maskenizi durulayın.

 

Yeni Ürünler

Son Görüntülenen

Son Görüntülenen Ürünler
Yukarı Geri Dön
Kapat
Seçeneği Düzenle
Kapat
Beni Haberdar Et
Kapat
Kapat
Kapat
Giriş
Kapat
Sepetim (0)
Kapat
Ozonlabs Yaşam Bilimleri
Ozonlabs

Ayrılmadan önce...

3 AL 2 ÖDE
1+1 Ürün

Kampanyalarını Kaçırmayın!

Alışverişe Devam Edin
Yeni Ürünler 6