İçeriğe geç

Sivilce ve Akne Nasıl Geçer?

26 Apr 2019 0 yorum
Sivilce ve Akne Nasıl Geçer?

Hayalimizdeki pürüzsüz, capcanlı, sivilcesiz cilde kavuşmak zannettiğimiz kadar zor değil. Fakat; cildimizdeki akne ile sivilcelerden kurtulmak, sivilce oluşumunu önlemek adına uymamız gereken bazı koşullar ile uygulamamız gereken birkaç adım mevcut.

Bu adımları öğrenmeden önce sivilcenin ne olduğuna, sivilce ile akne oluşumunun nedenlerine kısaca bir göz atalım:

Sivilce ve Akne Nasıl Geçer?

Sivilce Nedir ve Neden Oluşur?

Sivilce, sıklıkla buluğ çağındaki bireylerde görülmesine karşın her yaştan insanda oluşabilen bir deri hastalığıdır. Çok ciddi bir hastalık olmamasına rağmen, neden olduğu kalıcı yara izleri ile psikolojik bir tahribata neden olabilir. Bu sebeple oluşumunda yahut tedavisinde göz ardı etmememiz gereken etkenler mevcuttur.

Sivilce ve Akne Neden Oluşur?

Sivilce ile akne oluşumunun en önemli nedenlerini kavramak, oluştuktan sonraki aşamaları kolaylıkla atlatabilmemiz adına bize yardımcı olacaktır.

Hormonal Değişimler:

    Sivilce ve akne dahil, cildimizdeki problemlerin büyük bir bölümü ergenlik sürecine girmemizle oluşmaya başlar. Bu dönemde vücut, androjen (erkeklik) hormonu üretir, böylece vücuttaki yağ bezli salgılarda artış görülür. Bu salgılar “sebum” olarak adlandırılır.

    Fakat; ekstra salgılanan sebum yalnızca ergenlik çağındaki kişilerde görülmez. Normal bir süreç olsa dahi, her yaştan insanda, özellikle erkeklerde, 20-29 yaş aralığındaki kadınların %50’sinde ekstra sebum salgılanması sivilce ve akne oluşumuna yol açabiliyor.

    Zararlı Bakteriler:

    Sivilce ve Akne Nasıl Geçer?

    “Propionibacterium Acnes” olarak adlandırılan, ciltte iltihaba sebep olan bakteriler sivilce ve akne oluşumuna neden oluyor.

      Genetik Faktörler:

      Tüm bu etkenlerin dışında, genetik yapımız da cildimizde istenmeyen problemlere, sivilce yahut akne oluşumuna neden olabiliyor.

      Sivilce oluşumunun nedenleri kadar onları nasıl önleyebileceğimiz sorusu da bizler için önemli. Birçok insan, sivilce vb. cilt problemlerinden kurtulmak için cildine her şeyi uygulamaya hazır bekliyor, dikkatsizce her yöntemi denemekten kaçınmıyor. Cildimizdeki sivilcelerden bir an önce kurtulmak adına düştüğümüz en büyük hata olan sivilceleri sıkma eyleminden kaçınmamız gerektiğini bir kenara koyarsak, geriye uygulanmayı ve öğrenilmeyi bekleyen birkaç adım kalıyor.

      Sivilce ve Akne Nasıl Geçer?

      Hayatımızın her anında karşılaşabileceğimiz sivilcelerin azalması için uygulayabileceğimiz birkaç basit adım mevcut. Bu adımlara düzenli şekilde uyduğumuz takdirde cildimiz üzerindeki farkı daha net görebileceğiz.

      Cildinizi Temiz Tutun

      Sivilceniz olsa da olmasa da, uygulamamız gereken en önemli adımlardan biri cildimizi temiz tutmaktan geçiyor.

        Yüzümüzü günde iki kez yıkamak; ciltteki ölü deriden, fazla yağdan arınmamızı sağlayarak sivilcelerden kurtulmamızı, onları önlememizi kolaylaştırır.

        Burada dikkat etmemiz gereken nokta, yüzümüzü yıkama işleminde aşırıya kaçmamak, günde iki kereden fazla yıkamaktan kaçınmak olmalıdır. Böylece cildimizin nefes almasını sağlamak isterken, daha fazla zarar vermemiş oluruz.

        Cildinizi Nemlendirin

        Genel kanının aksine; cildinizin yağlı olması, onu nemlendirmekten kaçınmanız gerektiği anlamına gelmiyor. Cildimizi her daim nemli tutmak, cilt sağlığımız için büyük önem taşıyor.

          Ellerinizi Yüzünüzden Uzak Tutun

          Gün içinde; zararlı bakteri bulunduran birçok yüzeye temas eden ellerimiz, sık sık dezenfekte etsek dahi cildimizle sürekli temas halinde olduğunda istenmeyen cilt problemlerine, akne yahut sivilce oluşumuna yol açabiliyor. Bu nedenle ellerimizi mümkün olduğunca yüzümüzden uzak tutmakta fayda var.

            Spor Sonrası Hijyene Dikkat Edin

            Çoğu zaman, egzersiz sonrası terlemekle beraber gözeneklerimiz tıkanır ve bu akne ile sivilcelere neden olabilir. Bu durumu engellemek için antreman sonrası mümkün olan en yakın zamanda duş almak ve cildi ölü derilerden arındırmak gerekir. Böylece gözeneklerin tıkanmasının ve akne oluşumunun önüne geçilir.

              Doğru Bildiğiniz Yanlışları Ayırt Edin

              Yıllarca doğru olarak kabul ettiğimiz yanlışları ayırt edebilmek ya da bu yanlışların farkına varmak bazen zor olabiliyor. Lakin; akne oluşumunu ve ciltteki sivilceleri nasıl engelleyebileceğimiz hakkındaki gerçekleri iyice kavramak, istenmeyen cilt problemlerini yaşamamıza engel olacaktır.

                Örneğin; birçoğumuz güneşlenmek ya da solaryumun, ciltteki sivilcelere iyi geldiğini düşünürüz. Güneş ışınlarına dozunda ve gereken saatlerde maruz kalmak sivilceleri olumlu etkiliyor olsa da, bu konuda aşırıya kaçmak sivilce üzerinde tamamen olumsuz bir etki yaratıyor.

                Cilt Tipinize Uygun Ürünleri Tercih Edin

                İçeriğini bilmediğimiz makyaj malzemelerinden cilt temizleyicilerine kadar, kullanılan kimyasal içerikli birçok ürün cildimize zarar verip akne ya da sivilce oluşumuna yol açıyor.

                Cildiniz için doğru ürünleri kullanmanın öneminin farkındayız. Bu nedenle gönül rahatlığı ile kullanabileceğiniz “Ozonlava Volkanik Maske” ürününü mutlaka denemenizi öneriyoruz. Ürün, ciltteki fazla yağın dengelenmesine yardımcı olarak, “doğal volkan tüfü” içeriği nedeniyle cildinize beklediğiniz aydınlık görünümü kazandırmakla birlikte, düzenli kullanımında sivilce oluşumunu engelliyor.

                Önerilen Kullanma Şekli:

                Cildinize 72 saat boyunca, yani 3 gün sabah ve akşam olmak üzere Ozonlava Volkanik Maske’yi uygulayın. 7 dakika beklettikten sonra durulayın. Üzerine herhangi bir ürün kullanmadan, Ozonlava’nın içindeki sülfürün ve faydalı bakterilerin çalışmasını bekleyin.

                Cildimizdeki kusurlar, sivilce ve akneler moralimizi bozmaya sebep olsa da; doğru uygulanan adımlarla ve bir miktar sabır ile bu problemi kontrol altına alabileceğinizi unutmayın.

                Kaynakça:
                • https://www.medicalnewstoday.com/articles/71702.php
                • https://www.webmd.com/skin-problems-and-treatments/acne/10-tips-for-preventing-pimples
                • https://www.medicalnewstoday.com/articles/107146.php

                Yeni Ürünler

                Son Görüntülenen

                Son Görüntülenen Ürünler
                Yukarı Geri Dön
                Kapat
                Seçeneği Düzenle
                Kapat
                Beni Haberdar Et
                Kapat
                Kapat
                Kapat
                Giriş
                Kapat
                Sepetim (0)
                Kapat
                Ozonlabs Yaşam Bilimleri
                Ozonlabs

                Ayrılmadan önce...

                3 AL 2 ÖDE
                1+1 Ürün

                Kampanyalarını Kaçırmayın!

                Alışverişe Devam Edin
                Yeni Ürünler 6