İçeriğe geç

Sivilce ve akne nedir? 9 Madde ile sivilcelerinizden kurtulma yolu

20 Sep 2018 0 yorum
Sivilce ve Akne Ozonlabs

Sivilce ve Akne nedir?

Sivilce ve akne isimlerini çoğu zaman birbirlerinin yerine kullanırız. Fakat sivilce ve akne aynı şey midir? Yazımıza başlarken kısaca bu farklardan bahsedelim. Sivilceler ve akneler cildimizde por adı verilen gözeneklerin tıkanması ile oluşur. Yağ üreten bezler gözeneklerinize bağlıdır ve cildi doğal olarak nemlendiren yağı salgılar. Yağ bezleriniz çok fazla yağ ürettiklerinde, ölü deri hücreleri ve döküntüler yağ ile karışabilir ve birikmeye neden olabilir. Bu ortam, bakteriler için üreme zemini haline gelir ve bu da kırılmalar ile ortaya çıkan kızarıklık ve şişmeye neden olur.

Sivilce ve Akne Ozonlabs

Sivilce nedir?

Lisenin ilk gününe başlamak üzere bir gençsin. Ayağa kalktığında, banyo aynasına baktığında ne görüyorsun? Alnının ortasındaki ilk sinir bozucu sivilce. Bu, fiziksel olarak bir yetişkinliğe eriştiğinizin ilk işaretlerden biridir. Ergenliğe ulaştığınızda, cildiniz kalınlaşmaya başlar ve yağ bezleriniz gözeneklerinizden daha fazla yağ üretir. Bu yağ, cildin nemlendirilmiş ve sağlıklı tutulması için gereklidir, ancak bazen kir ve döküntülerle karışabilir. Tıkanmış gözenekleriniz enfekte olduğunda sivilce çirkin başını kaldırır. Cildinizde gördüğünüz bu şişlik, bakteri istilasından kaynaklanır ve tek bir sivilce oluşumu böyle başlar.


Akne nedir?

Bilimsel adı akne vulgaris olarak bilinen akne, cilt üzerinde birden fazla dökülme ortaya çıktığında oluşur. Sivilce genellikle tek başına enfekte bir yumrudur, akne ise deriye yayılmış birkaç irin dolu deliğin varlığıdır.

Hormonlarınız - Sivilce ve akne sorunlarına hormonlarınız neden olabilir. Hormonlar ergenliğin başlangıcında vücudunuzda salındığında, yağ bezleri ölü deri hücrelerini ve kalıntıları yakalayan daha fazla yağ üretir. Androjenler akne yapan başlıca hormonlardır. Kadınlar ve erkekler ergenliğe ulaştığında, bedenleri hem “erkek” hem de “kadın” hormonlarla aşılanır. Androjenler erkeklerde erkek cinsiyet organlarının ve diğer fiziksel erkek özelliklerinin geliştirilmesine ve korunmasına yardımcı olan ana hormonlardır. Androjen üretimi, hem erkek hem de kadınlarda adrenal kortekste, testislerde (erkekler için) ve yumurtalıklarda (kadınlar için) ortaya çıkar. Küçük miktarlar kadınlarda üretilir ve çoğunlukla östrojenlere dönüştürülür, ama aynı zamanda cinsel dürtü etkiler.


Genç erkekler genç yaşta daha fazla androjen ile boğulmuş olduğundan, akne daha şiddetli olma eğilimindedir. Fazla yağ, yüzdeki saç büyümesi ve uygun olmayan tıraş, bakteriler için bir üreme alanı oluşturur. Öte yandan kadınlar, gelen ve dalga geçen akneleri yaşayabilir. Bu onların adet döngüsünün başlangıcında hormonlarının sürekli dalgalanması nedeniyle.


Erkekler ve kadınlar yaşlandıkça, hormonları genellikle 20 yaşlarında stabilize olur. Erkekler ciltlerindeki sivilcelerin ciddi bir şekilde azaldığını görebilir ve sivilceler de var olmayabilir. Ancak, kadınların hormonları her ay değiştiği için, sivilce alevleri yaşamları boyunca devam edebilir.


Genetik

 Bazı kişilerde sivilceler seyrek olarak görülse de bazılarımız da kronik olarak sivilcelerden muzdaribiz. Bunun sebepleri değişebilirken, genetik genellikle bir baskın faktördür. Genetik genellikle her bireyin akne ile nasıl ilgilendiğini belirler. Birtakım sivilceler, çevresel faktörlerden kaynaklanabilirken, sürekli akne öncelikle hormonlardan kaynaklanır. Kronik akneden şikayet ediyorsanız, bir kan örneği almak ve hormon seviyenizi ölçmek için bir doktora görünmek isteyebilirsiniz.


9 Madde ile Sivilce geçirme yöntemleri



Sivilceniz ve ya akneniz varsa, yağlı ciltlerle savaşmak için birkaç yaşam tarzı değişikliği yapmak isteyebilirsiniz. Başlamak için şu ipuçlarını izleyin:

    

  1. Çarşaflarınızı haftalık olarak yıkayın
    
  2. Kirli kıyafetleri ve spor kıyafetlerinizi yıkayın
    
  3. Spor salonundan eve gelir gelmez spor kıyafetlerini çıkarın
    
  4. Egzersizinizi bitirir bitirmez duş alın
    
  5. Yağlı ve işlenmiş gıdaları diyetinizden çıkarın 
    
  6. Daha az yapay şeker yiyin
    
  7. Besleyici bir diyet yapın
    
  8. Daha fazla su için
    
  9. Daha fazla egzersiz yapın



 

Akne ve sivilceyi her zaman tedavi etmek kadar kolay değildir. Sivilce genellikle daha karmaşık vücut süreçlerinin bir sonucu olduğundan, şunları yapmak isteyebilirsiniz:

    

  • Bir dermatoloğa danışın
    
  • Yeni bir sivilce tedavisi çözümünü deneyin, Ozonlava Volkanik Maske
' yi rahatlıkla kullanabilirsiniz.
  • Alerji testi yaptırın
    
  • Hormonal doğum kontrolünüzü başlatmayı / değiştirmeyi düşünün

Eğer akne ve ya sivilceleriniz hayatınızı ciddi anlamda etkiliyorsa akne ve ya sivilcenizin ne kadar hafif veya şiddetli olduğu önemli değildir. Birkaç sivilceniz olsa bile, bu cilt bakımı ipuçlarını rutininize dahil etmeye çalışın veya en iyi öneri için bir dermatolog'a danışın.


Kaynaklar:
https://www.bioclarity.com/blogs/clear-skin/are-acne-and-pimples-the-same-thing

Yeni Ürünler

Son Görüntülenen

Son Görüntülenen Ürünler
Yukarı Geri Dön
Kapat
Seçeneği Düzenle
Kapat
Beni Haberdar Et
Kapat
Kapat
Kapat
Giriş
Kapat
Sepetim (0)
Kapat
Ozonlabs Yaşam Bilimleri
Ozonlabs

Ayrılmadan önce...

3 AL 2 ÖDE
1+1 Ürün

Kampanyalarını Kaçırmayın!

Alışverişe Devam Edin
Yeni Ürünler 6