İçeriğe geç
Bize Ulaşın 0(533) 426 26 62

Ozonlabs İletişim Hattı 0(533) 426 26 62 Whatsapp

Solgun Bir Cildin Nedenleri Nelerdir?

19 Jul 2019 1 yorum
Solgun Bir Cildin Nedenleri Nelerdir?

Solgun bir cildin nedeni vücut içi herhangi bir rahatsızlık ya da dışsal faktörlerin etkisi olabiliyor. Dışsal faktörler arasında; cilt bakımının doğru yapılmaması, stres, hava kirliliği gibi başlıklar bulunuyor. İçsel rahatsızlık olarak ise demir eksikliği, böbrek hastalıkları ve tiroit, cildi en çok etkileyen hastalıklar arasında yer alıyor.

Eğer çok ciddi bir rahatsızlık söz konusu değil ise, kökteki neden bulunduktan sonra gerekli adımlar atılırsa cildin eski parlaklığına kavuşması çok da zor olmuyor. 

Solgun Bir Cildin Nedenleri Nelerdir?

Solgun Cildin Nedenleri 

Cilt problemlerinin, örneğin solgun bir cildin tespiti ve altta yatan nedeni bulma konusunda, biraz da kendi kendimizin doktoru olabilmek gerekiyor. Çünkü ortaya çıkan cilt sorunu, çoğunlukla farklı bir rahatsızlığın belirtisi ya da hayattaki değişime verilen bir tepki şeklinde ortaya çıkıyor. Bunu da en iyi gözlemleyebilecek olan, kişinin kendisidir.

Cildin ışıltısını kaybetmesinin yaygın nedenleri şöyle;

  • Stres, vücutta ilk olarak cildi olumsuz şekilde etkiliyor. İstediğiniz kadar sağlıklı beslenin ve yaşayın, yoğun stres altındaysanız cildinizin parlaması pek mümkün değil. 
  • Uykusuzluk da cilt için stres ile benzer etkiler yaratıyor ve solgun bir cilde neden oluyor. 
  • Cilt direkt havayla temas halinde olduğu için, hava koşulları cilt sağlığını hemen etkiliyor. Kirli hava, sert rüzgarlar ve klima, kalorifer petekleri gibi ısınma araçlarının etkisiyle nem dengesi bozulan hava, cildin de nem dengesini bozabiliyor. Nem dengesi bozulan cilt soluklaşabiliyor.
  • Makyaj, solgun bir cildin temel nedenleri arasında diyebiliriz. Özellikle sürekli makyaj yapmak, makyajı temizlemeden uyumak, kimyasal içerikli makyaj malzemeleri kullanmak cildin solgun görünmesine neden oluyor. 
  • Sağlıksız beslenme tüm vücudu kötü etkilediği gibi, cildi de olumsuz etkiliyor. Özelikle vitamin alımı yetersiz olduğunda cildin matlaşmasının önüne geçmek neredeyse imkansız.
  • Öğle saatlerinde maruz kalınan UV ışınları, cildin kurumasına ve yavaş yavaş ışıltısını kaybetmesine neden oluyor.
  • Sigara ve alkol de cilt ışıltısının düşmanları arasında. Sigara cildin gri ve çizgili bir hal almasına neden olurken, alkol de cildin nemini azaltarak kurumasına sebebiyet veriyor. Kuru bir cilt çoğu zaman solgun bir görünüme neden oluyor. 

Solgun Cildi Nasıl Parlak Bir Cilde Dönüştürebiliriz?

Cildinizin solgun olduğunu fark ettiğinizde, basit uygulamalarla eski dinç görünümünüze kavuşabilirsiniz. 

  • Parlak cilt, parlak zihinle iş birliği içindedir. Zihninizi rahat ve dingin kılmak için yoga ve meditasyon gibi yöntemlere başvurabilir, doğa yürüyüşlerine çıkabilirsiniz. Solgun bir cildin en net çözümlerinden biri sağlıklı bir psikolojiden geçer.
  • Cilt en yoğun şekilde geceleri yenilenir. Düzenli ve verimli uyuduğunuzda parlak bir cilt ile güne başlarsınız. Eğer uyku sorunu yaşıyorsanız; her gün aynı saatlerde yatmaya çalışın, gün içinde fiziksel ve zihinsel olarak dengeli bir yorgunluk seviyesine erişmeye özen gösterin, yastığınızın altına küçük lavanta kesesi koymak gibi uyku alanınızı daha kaliteli hale getirecek düzenlemeler yapın.
  • Olumsuz dış koşullardan etkilenen cildinizi beslemek için doğal maskelerden ve temiz içerikli kozmetiklerden faydalanın.
  • Ağır makyajlardan kaçının ve hafif makyajlar yapmaya çalışın. Eve geldiğinizde makyajınızı hemen temizlemeyi alışkanlık haline getirin. 
  • Sağlıklı beslenin. Bol su için. A, C, D, E vitamini açısından zengin besinler tüketin, yağlı yiyeceklerden ve ambalajlı gıdalardan uzak durmaya çalışın. Sigara ve alkol tüketimini minimuma indirin.

Eğer tüm bu maddeleri göz önünde bulundurarak gerekenleri yapmanıza rağmen yine de cildinizin solgun görünümü devam ediyorsa; altta yatan nedeni bulmak için bir uzmana başvurmanızda fayda var. 

Solgun Bir Cildin Nedenleri Nelerdir?

Soluk Ciltler için Şifalı İçerikler

Solgun cilt demek, kuru ve cilt tonunun dengesiz olduğu cilt anlamına gelir. Parlak bir cilt için nem ve renk dengesini korumak gerekir. Bu doğrultuda şu içerikler mutlaka tüketilmedir;

  • Cildin parlaması ve renk dengesinin korunması için hücre yenilenmesinin yeterli seviyede olması gerekir. Yenilenme döngüsünü hızlandırmak için koyu yeşil yapraklı sebzeler tüketebilirsiniz.
  • Cildin nemini koruyabilmesi için somon ve benzeri balıkları beslenme listenize ekleyebilirsiniz.
  • Güneşin zararlı etkileri, kötü hava şartları gibi dış etkenlerden cildimizi korumak için antioksidan vitaminler olan A, C ve E vitaminlerini içeren gıdaları da düzenli olarak tüketmek gerekiyor. Ayrıca A vitamini yaşın ilerlemesiyle birlikte ortaya çıkan solgunluğu da azaltmaya yardımcı oluyor. 
  • Cevizi beslenme listenizin vazgeçilmezi yapın. Çünkü ceviz kan dolaşımını rahatlatarak cildin parlamasına katkıda bulunan en önemli gıdalar arasında bulunuyor. 

Solgun cildin altında ciddi bir problem yatmıyorsa tek yapmanız gereken yaşam tarzınızı ve alışkanlıklarınızı bir bir gözden geçirmek. Vücuttaki her organın işleyişi birbiri ile bağlantılıdır ve ufak bir aksaklığın dahi cildinize geri dönüşü olumsuz olabilir. Bu nedenle sadece cilt bakımı yapmak, cilde ışıltı kazandırmayacaktır. Önemli olan vücudunuza gereken özeni bütünüyle göstermektedir. 

Yeni Ürünler

Eski yayın
yeni yayın

1 yorum

Taşkın Akdeniz

Yüzümün rengi beyaz görünüyor diyor bakan arkadaşlar her hangi bir şey olup olmadığını anlamak için hangi testleri yaptırmalıyım tam kan tahlili iyi bir sonuç alınır mı burun kanalım bir tıkalı sürekli bu yüzdeki solukluk ondan olabilir mi Teşekkür ederim

22 Feb 2022

Yorum yapın

Lütfen yorumların yayınlanmadan önce onaylanması gerektiğini unutmayın.

Son Görüntülenen

Son Görüntülenen Ürünler
Yukarı Geri Dön
Kapat
Seçeneği Düzenle
Kapat
Beni Haberdar Et
Kapat
Kapat
Kapat
Giriş
Kapat
Sepetim (0)
Kapat
Ozonlabs Yaşam Bilimleri
Ozonlabs

Ayrılmadan önce...

3 AL 2 ÖDE
1+1 Ürün

Kampanyalarını Kaçırmayın!

Alışverişe Devam Edin
Yeni Ürünler 6