İçeriğe geç

TEMİZ KOZMETİKTE TALK NEDİR? TALK PUDRASININ ZARARLARI NELERDİR?

19 Apr 2019 0 yorum
TEMİZ KOZMETİKTE TALK NEDİR? TALK PUDRASININ ZARARLARI NELERDİR?

Talk maddesi vücutta kimyasal kirliliğe ve kansere yol açabilen, genelde kozmetik endüstrisinde pudra, renkli kozmetik ürünleri ve deodorantlarda kullanılabilen bir tozdur. Talk maddesi nedir ve talk pudrasının zararları nelerdir konusuna değindiğimiz bu blog yazımızda temiz kozmetikte talkın yerini de inceledik.

Talk bebek pudraları, toz yapısındaki ilaçlar, esans içeren pudra ve bazı parfümlerin temel maddesidir. Bunun dışında başka sektörlerde de kullanılan talk aynı zamanda asbest zehiri içerdiğinden bir çok firmaya talk maddesi içeren başta bebek pudrası nedeniyle A.B.D’de çok büyük tazminat davaları açılmış ve firmalar cezaya çarptırılmış durumdadır.

1993 yılında Amerika’da ulusal toksikoloji programının asbest içermeyen ve kozmetik nedenlerle kullanılan talk maddesinin deney hayvanlarında tümöre yol açtığını raporladığı halde, talk maddesinin yasaklanmasına karşın tüm dünyada eylemsizlik sürmektedir.

Talk temiz kozmetiklerde kullanılmaması gereken, özellikle kadınlarda yumurtalık ve göğüs kanserine neden olabilen kimyasal bir maddedir. Bunun yanısıra talk akciğer tümörüne sebebiyet verebilir. Suda eriyebilmesi, beyazlatıcı özelliği, ateşe karşı dayanıklı oluşu ve dolgu maddesi olarak kullanmak için kolayca bölünebilen yapısı nedeniyle talk maddesi bir çok kozmetik içeriğinde kullanılmaktadır. Talk bir temiz kozmetik ürünü değildir.

Eğer bebeğiniz ya da kendiniz için her hangi bir şekilde talk pudrası kullanıyorsanız kanser riski ve solunum yolu hastalıkları ile karşı karşıya olabilirsiniz.

Talk maddesinin yüz için uygulanan makyaj ürünü pudra ve kapatıcılarda, far ve aydınlatıcılarda, bebek pudralarında kullanıldığı düşünülürse hiç de küçümsenmeyecek bir alanda karşımıza çıktığını belirtmekte fayda var.

Temiz kozmetikte aldığımız her ürünün arkasında yazan maddeleri okumalı ve satın alma kararını zarar ve fayda ilişkisine göre vermeliyiz.

 

Kaynakça :

https://www.bbc.com/turkce/haberler-dunya-46578525

http://www.mta.gov.tr/v3.0/bilgi-merkezi/talk

http://www.milliyet.com.tr/talk-pudrasinda-tehlike-pembenar-detay-bebek-2206312/

Yeni Ürünler

Son Görüntülenen

Son Görüntülenen Ürünler
Yukarı Geri Dön
Kapat
Seçeneği Düzenle
Kapat
Beni Haberdar Et
Kapat
Kapat
Kapat
Giriş
Kapat
Sepetim (0)
Kapat
Ozonlabs Yaşam Bilimleri
Ozonlabs

Ayrılmadan önce...

3 AL 2 ÖDE
1+1 Ürün

Kampanyalarını Kaçırmayın!

Alışverişe Devam Edin
Yeni Ürünler 6