İçeriğe geç

Vücudumuzdaki Yararlı Bakteri: Probiyotik

01 Aug 2019 0 yorum
Vücudumuzdaki Yararlı Bakteri: Probiyotik

Bilindiği gibi vücudumuzda hem yararlı bakteriler hem de zararlı bakteriler bulunur. Doğduğumuz andan itibaren vücudumuzun doğal florası oluşmaya başlar. Floramız oluşurken vücudumuzdaki bakteriler de oluşur. Mikrop olarak da adlandırılan mikroorganizmalar, bedenimizde bulunan hücrelerin 10 katı kadardır. Doğal floramızda 10 trilyon hücre sayısı olduğu düşünülürse yaklaşık 100 trilyon kadar da yararlı bakteri bulunur.

Derimizde, bağırsaklarımızda, beynimizde, böbreklerimizde, gözlerimizde, üst solunum yollarımızda yani kısacası vücudumuzun her yerinde yararlı bakteriye yani probiyotiğe sahibiz. Kelime anlamı yaşam için olan probiyotikler, kişinin sağlığı ve fizyolojisi üzerinde pozitif etkisi olan yararlı canlı mikroorganizmalardır.  Yararlı bakterilerin azalmasını, kaybolmasını önlemek ise sağlığımız açısından oldukça önemlidir.

Probiyotiklerin Görevleri Nedir?

Probiyotiklerin genel olarak hastalık yapan yani zararlı bakterilerin vücuda yerleşmesini engelleme görevleri vardır. Bağışıklık sistemimizi güçlendirmede ve korumada büyük rol oynarlar. Kanın pıhtılaşmasında, yağların sindiriminde, bağırsaklarımızın düzgün işlemesinde de görevleri vardır.

Yararlı bakterilerin olmadığı bir vücudun yaşamına devam etmesi mümkün değildir. Bu bakterileri kaybettiğimizde, azalmasına neden olduğumuzda ise bağışıklığımız düşerek bakteriyel enfeksiyonlara karşı daha dirençsiz bir yapıda olmamıza sebep olur.

Doğal Yapı Nasıl Bozulur? Nasıl Probiyotik Kaybederiz?

 Günümüz şartları, çevre kirliliği, beslenme sistemimizdeki düzensizlik gibi etkenlerden dolayı farkında olmadan yararlı bakterileri vücudumuzdan uzaklaştırıyor olabiliriz. Peki kaybettiğimiz yararlı bakterileri nasıl geri kazanırız?

Probiyotik, canlı bakteri içeren besinler ve süt ürünleri olarak da tanımlanır. Dost bakteriler olarak adlandırılan probiyotik, uzun yıllardır besin maddeleri ile alınıyor. Yoğurt, süt, peynir gibi süt ürünlerinden doğal yollardan alarak sistemimize ekleyebiliyoruz.

Sağlığımıza dikkat ederek, beslenme düzenimizi buna uygun şekilde ayarlayarak vücudumuzun doğal dengesini bozmamak çok önemli.

Ciltte Probiyotiğin Önemi

Vücudumuzdaki probiyotik azalırsa ters orantılı olarak da cilt lekesi artar çünkü probiyotik bakterileri vücudumuzun içinde olduğu kadar vücudumuz üzerinde de cildimizi koruyan bir tabaka halinde bulunur. Dış etkenlerden ve zararlı bakterilerden bizi koruyan bu tabakanın gücü azaldığında ise cildimizde lekeler, kızarıklıklar ve kırışıklıklar belirir ya da artar.

Havada dolaşan virüsler öncelikle cildimizle etkileşime geçer. Bu etkileşim sırasında yararlı bakteriler ile bir mücadeleye girer. Probiyotik bakterisinin azlığı ise zararlı bakterinin cildimize olumsuz etki etmesine sebep olur. Alerjisi bulunan hastaların genellikle probiyotik oranının az olduğu görülmüştür. Bu durum cildin zararlı bakteriler ile savaşı olarak düşünülebilir.

Probiyotik Temizleyici Köpük Nedir?

Zararlı bakteriler deride kırışıklık, kızarıklık gibi deri bozukluklarına neden olarak koruma kalkanının zayıflamasını sağlıyor. Yararlı bakteri içeren bir temizleyici kullanmak bu deri bozukluklarını aza indirgeyecektir.

Probiyotik bakterisinin içinde bulunduğu temizleyici köpüklerden ise ayrıca bahsetmek gerekli. Önerebileceğimiz, Ozonlabs O3RSS Probiyotik Yüz Temizleme Köpüğü, dermatolojik olarak test edilmiştir. İçinde insan sağlığına ve cilde son derece zararlı olan sülfat, alkol, paraben, silikon, SLS içermeyen probiyotik teknolojisi ile özel olarak üretilmiş bir üründür.

Ozonlabs O3RSS Probiyotik Yüz Temizleme Köpüğü, su ile temizlenebilen makyaj kalıntılarının da ciltten uzaklaştırılmasında yardımcı olan, köpük formu ile kullanımı kolay, etkin, probiyotik içeren bir temizleyicidir.  Yeteri kadar nem alamayan cildin kuruyarak kırışıklığa daha meyilli olduğu bilinmektedir. Ozonlabs Probiyotik Köpük ise sülfat içermeyen temizleyici formülü ile cildin kurumadan temizlenmesine ve cildin ihtiyaç duyduğu nemlendirmeyi sağlar.

Probiyotikli temizleyici köpük içerisinde bulunan lactobacillus yani yoğurt bakterisi cildin üzerinde koruyucu bir kalkan oluşturarak zararlı bakterilerden koruma sağlar. Temizleyici köpük içinde bulunan allantoin ve provit b5 hücre yenilenmesinde görev oynar.

Hassas ciltler olmak üzere her cilt tipine uygun olarak tasarlanan probiyotik içerikli temizleyici köpüğü yüzümüzde kullanmak, makyajımızı çıkarırken, günlük temizlik rutinimize eklemek cildimiz için oldukça faydalı. 

Özelikle probiyotiklerin fazla kozmetik, deterjan gibi içeriklerle de eksildiğini düşünürsek, probiyotik kaybını aza indirmek için probiyotik içerikli bir temizleyici kullanmanın etkisi yadsınamaz. Tenimizi olası lekelerden, kızarıklıklardan koruyan probiyotik, temiz kozmetik için oldukça yararlı. Çevre kirliliği, güneş ve serbest radikallerden cildi koruyan probiyotik yüz temizleme köpüğü hem cildi koruyan bir etkiye sahip hem de yenileyici özelliği ile yaşlanma belirtilerini aza indirgiyor.

 

Kaynakça:
http://guncel.tgv.org.tr/journal/44/pdf/100106.pdf

Yeni Ürünler

Son Görüntülenen

Son Görüntülenen Ürünler
Yukarı Geri Dön
Kapat
Seçeneği Düzenle
Kapat
Beni Haberdar Et
Kapat
Kapat
Kapat
Giriş
Kapat
Sepetim (0)
Kapat
Ozonlabs Yaşam Bilimleri
Ozonlabs

Ayrılmadan önce...

3 AL 2 ÖDE
1+1 Ürün

Kampanyalarını Kaçırmayın!

Alışverişe Devam Edin
Yeni Ürünler 6