İçeriğe geç

Yağ Bazlı Nemlendirici Nedir?

13 May 2019 0 yorum
Yağ Bazlı Nemlendirici Nedir?

Kuru bir cilt pek çok sorun yaratır. Bu sorunlardan herhangi bir nemlendirici vasıtasıyla kurtulmaya çalışılır. Kuruyan cildinize uygulayacağınız nemlendirici, sizi rahatlatacaktır. Ancak bu nemlendiricilerin etkisi kalıcı olmayabilir. Üstelik çok kuru bir cilde sahipseniz, sıradan bir nemlendirici sizin için iyileştirici olmayacaktır. Cildinizi tanıyorsanız ona uygun bir nemlendirici bulmanız cilt sağlığınız ve alacağınız etki daha etkili olacaktır. Peki bu durumda sizin cildiniz için hangi nemlendirici doğru? Yağ bazlı nemlendirici mi cildiniz için daha uygun olur yoksa su bazlı mı? Cildiniz için doğru nemlendiriciyi bulmak için önce cildinizi tanıyalım.

Yağ Bazlı Nemlendirici Nedir?

CİLDİNİZİ TANIYOR MUSUNUZ?

Cildinize en uygun nemlendiriciyi bulmak, cildinizi tanımaktan geçer. Böylece alacağınız etki çok daha olumlu olacaktır. Cilt şekillerini 5 kategoride sizlere şu şekilde sunacağız;

Normal Ciltler

Normal cilt, ne kuru ne de çok yağlı olur. Eğer cildiniz bu yapıdaysa, cildinizin doğal nem dengesini korumak için, hafif ve nemli bir his veren su bazlı bir nemlendirici kullanabilirsiniz. Bu nemlendiriciler genellikle hafif yağlar veya siklometikon gibi silikondan türetilmiş bileşenler içerir.

Kuru ciltler

Kuru bir cildiniz varsa, ona nemi geri kazandırmak için cildinizin nemli kalmasına yardımcı olacak bileşenlere sahip daha ağır, yağ bazlı bir nemlendirici seçmelisiniz. Çok kuru ve çatlak ciltler için, petrolatum bazlı ürünler tercih edebilirsiniz. Diğer nemlendiricilerden daha uzun bir süre cildinizde kalma gücüne sahiptirler. Cildinizdeki suyun buharlaşmasını önlemede daha etkilidir.

Yağlı Ciltler

Yağlı cilt, sivilce ve akne eğilimlidir. Yağlı olmasına rağmen, bu tür cildin hala neme ihtiyacı vardır. Özellikle de yağları alan ve cildinizi kurutan cilt bakım ürünlerini kullandıktan sonra. Hafif bir nemlendirici de cildinizi yıkadıktan sonra korumaya yardımcı olabilir. Nemlendiriciler genellikle kremlerden daha yüksek oranda su içerir, uygulanması kolaydır ve akneye eğilimli cildi ağırlaştırması daha düşüktür. Kanserojen olmayan etiketli, su bazlı bir ürün seçin, bu da gözenekleri tıkamayacağı anlamına gelir.

Hassas ciltler

Hassas bir cilde sahipseniz, cildiniz tahrişlerine, kızarıklığa, kaşıntıya veya kabarcıklara karşı hassastır. Papatya veya aloe gibi yatıştırıcı bileşenler içeren ve koku veya boya gibi potansiyel alerjenler içermeyen bir yağ bazlı nemlendirici kullanabilirsiniz. Ayrıca, hassas cildi tahriş edebilecek asit içeren ürünlerden de kaçınmalısınız. Bunun için, yağ bazlı nemlendirici tam olarak size göre.

Olgun Ciltler

Yaşınız ilerledikçe, cildiniz daha kuru olma eğilimindedir. Çünkü yağ üreten bezleriniz daha az aktif hale gelir. Cildinizi yumuşak ve nemli tutmak için, baz olarak platlatum içeren yağ bazlı bir nemlendirici, kırışıklıklar ile mücadele etmek için antioksidanlar veya alfa hidroksi asitleri kullanabilirsiniz. Bu bileşenler nem tutmaya yardımcı olur ve lapa lapa, pullu cildi önler.

Bunların yanı sıra cilt tipinin çevreye, hamilelik ve menopozda meydana gelen hormonal değişiklikler ve hastalığa bağlı olarak da değişebileceğini unutmayın.

Yağ Bazlı Nemlendirici Nedir?

YAĞ BAZLI NEMLENDİRİCİNİN FAYDALARI NELERDİR?

  • Eğer karma bir cildiniz varsa, yağ bazlı nemlendiriciler tam size göre. Yağ bazlı nemlendiriciler cildinizin nem seviyesini koruma altına alırken onaracaktır da. Uzun süre yumuşaklık kazanacak olan cildinizde, egzama, sedef hastalığı, akne, kırışıklık ve çizgiler varsa, cildinize dokunduğunuzda pul pul bir dökülme hissediyorsanız yağ bazlı nemlendiriciyle hepsine çözüm bulabilirsiniz.
  • Yağ bazlı nemlendirici kullanmanın en güzel yanı da, sizi bir çok ürün kullanma derdinden kurtaracak olmasıdır. Yağ bazlı nemlendiricilerin sizlere sağlayacağı diğer artılar şu şekildedir;
  • Kurumuş cildinize yağ bazlı nemlendirici uyguladığınız taktirde nemlendirici, suyun cildinize sızmasını sağlayacaktır.
  • Yağ bazlı nemlendirici suyu cildinize hapsedecektir.
  • Cildin pürüzsüz bir görünüm kazanmasını sağlayacak olan yağ bazlı nemlendirici, bu pürüzsüz dokunun uzun süre devam etmesini de sağlayacaktır.
  • Yağ bazlı nemlendiricinin yazları sizi zararlı güneş ışığının etkilerinden koruyacağı gibi, aşırı soğuklarda cildinizi yanmalardan ve kuruluktan koruyacaktır.

YAĞ BAZLI NEMLENDİRİCİLERİN KULLANIM ALANLARI NELERDİR?

Elleriniz için ayrı, vücudunuz için ayrı, yüzünüz için ayrı bir nemlendirici kullanmak zorunda kalıyorsunuz yağ bazlı nemlendiriciyi deneyiniz. Üstelik cildiniz nemi kolaylıkla hapsetmiyorsa çözümünüz kesinlikle yağ bazlı bir nemlendirici olmalıdır. Çünkü, yağ bazlı nemlendirici nemi cildinize hapsederken onu besler ve cildinizin yenilenmesini sağlar. Bunların yanı sıra, yağ bazlı nemlendiriciyi aşağıda açıkladığımız şekiller de kullanabilirsiniz.

  • Yüz, el ve vücudunuzu nemlendirmek için kullanabilirsiniz. Özellikle duş aldıktan sonra uyguladığınızda nemi vücudunuza hapsedecek olan yağ bazlı nemlendirici cildinize uzun sürecek bir yumuşaklık sağlar.
  • Cilt hastalığınız varsa, egzama, sedef hastalığı, akne, tahriş olmuş cilt ve pürüzleşmiş bir cilt, kırışıklık meydana gelmiş ya da çizikler oluşmuş bir cilt söz konusuysa yağ bazlı nemlendirici tam size göre.
  • Cildiniz üzerindeki kırışıklıları gözle görülür derecede azaltacak olan yağ bazlı nemlendirici, kan akışını hızlandırarak hücrelerinizin yenilenmesini sağlayacaktır.
  • Saç dipleriniz zarar gördüyse, saçlarınız çok kuru veya kırılgansa yağ bazlı nemlendiriciler duştan önce suyla karıştırılarak elde edilen maskeyle saçınıza uygulanabilir. Daha sonra şampuanla yıkanan saçınızdaki değişikliği anında fark edeceksiniz. Bunun öncesinde tercih edeceğiniz yağ bazlı nemlendiricinin çok fazla kimyasal barındırmadığından emin olmalısınız.
  • Daha kalıcı bir makyaj için üretilen kozmetik ürünlerini cildinizden temizlemek çok daha güç bir hale geliyor. Bunun için, yağ bazlı nemlendiriciler, çok zahmete girmeden ve cildinize zarar vermeden makyajınızdan kolayca kurtulmanızı sağlayacaktır.
  • Tıraş sonrası yağ bazlı nemlendiricinin uygulanması hem cildinizin tahriş olmasını önler hem de gözeneklerin tıkanmamasını sağlar.
  • Bacaklar, eller ve ayaklar üzerinde yağ bazlı nemlendirici kullanabilirsiniz, çünkü bu bölgeler daha kuru olma eğilimindedir.
  • Küçük yanık kazalarında, yağ bazlı nemlendirici yanığın acısını azaltırken, kan akışını hızlandıracağından yanığın daha çabuk iyileşmesini sağlayacaktır. Bunun yanı sıra yanık ve yara üzerine uygulanacak olan yağ bazlı nemlendirici, bu bölgede iz kalıntılarının kaybolmasını sağlayacaktır.
  • Yeni yaptırılan dövme üzerine uygulanan yağ bazlı nemlendirici, daha hızlı ve iyi bir sonuç almanızı sağlayacaktır
  • Çabuk kırılan, güçsüz tırnaklara ve tırnak kenarında oluşan çatlak veya kuru tırnak etlerine sahipseniz yağ bazlı nemlendiriciler tam size göre.

Bütün bu sorunlar için size tek bir çözüm öneriyorum Cocodays Gündüz Serumu. İçerisinde pek çok iyileştirici kolajen madde bulunduran Cocodays Gündüz Serumu diğer yağ bazlı nemlendiricilerin aksine cildinize iyi bakar ve onu onarır. Yaşlanma karşıtı olan bu nemlendirici serum, yanınızdan asla ayırmak istemeyeceğiniz nemlendiriciniz olacak.

Önerilen kullanım şekli: Cocodays Gündüz Serumu temiz cilde günde 1 kez ve sabahları masajla uygulanır. Gün içinde ihtiyaç duyulursa tekrar Cocodays uygulaması yapılabilir.

Kaynakça:

https://www.bbc.com/turkce/haberle r-turkiye-40813014

https://www.mayoclinic.org/diseases- conditions/dry-skin/in- depth/moisturizers/art-20044232

Yeni Ürünler

Son Görüntülenen

Son Görüntülenen Ürünler
Yukarı Geri Dön
Kapat
Seçeneği Düzenle
Kapat
Beni Haberdar Et
Kapat
Kapat
Kapat
Giriş
Kapat
Sepetim (0)
Kapat
Ozonlabs Yaşam Bilimleri
Ozonlabs

Ayrılmadan önce...

3 AL 2 ÖDE
1+1 Ürün

Kampanyalarını Kaçırmayın!

Alışverişe Devam Edin
Yeni Ürünler 6