İçeriğe geç

Yanmış veya Yıpranmış Saçlar için Ne Yapmalı?

10 Feb 2022 1 yorum
Yanmış veya Yıpranmış Saçlar için Ne Yapmalı?
Yanmış ve yıpranmış saçlar için ne yapmalı sorusunun birçok cevabı var.
Saçlar biz kadınlar için önemli. Kadınların genellikle ortak problemi yıpranmış saçlar. Neden mi?
  1. Yanlış pigment ve bilinçsiz boya işlemi
  2. Röfle ve açıcılara saçı üst üste maruz bırakmak
  3. Petrol içerikli şampuanlar ile saçları ve saçlı deriyi kurutmak
  4. Saçları ısı ile düzenli şekillendirmek
  5. Yanlış tarak ve ıslak saçlarda fırça kullanmak
  6. Saçları sabırsızca ve çabucak tarayıp yolmak

Bu durumların en az birini veya birden fazlasını yaşıyorsanız saçlarınıza bakım yapmak bir gereklilik.
Saç uçları kırılıyor, elektrikleniyor ve zedeleniyorsa saçlarınıza doğru içeriklerle bakım yapmalısınız.
Boyalı saçların bakımı ile boyasız saçların bakımı aynı sürelerde olmayacaktır. İlk olarak bakıldığında işlem görmüş ve hatta yanmış saçların hemen ilk iş kestirilmeden önce bir şansı olabilir. Uçlarından çok belki ilk etapta bir cm kestirilen bu saçlar bir saç bakım serum ile düzenli en az 2 günde bir bakım uygulaması isteyecektir.
Saçlar kökten uca uzadığından uçtaki saçların kırılması ve yıpranması saç köprülerinin de yıpranmasına ve köklerden geç uzamasına neden olabilir. Diplerdeki saçlar her zaman bir parça daha sağlıklı olacaktır.

 

Yanmış ve yıpranmış saçlar için ne yapmalı?

 

BOYALI VEYA YIPRANMIŞ SAÇLARIN BAKIMINI NASIL YAPMALI?

Boyalı ve yıpranmış saçların bakımı için düzenli olarak bakım uygulaması yapılmalıdır. Dilerseniz gece yatmadan ya da duştan önce alkol ve formaldehit içermeyen bir saç serumunu saç diplerinize uygulayın. Biotinden zengin bir formülle bir kaç dakika bekletilen saç bakım serumu ardından alkolsüz, parfümsüz, silikonsuz ve haraben içermeyen bir şampuan ile saçlarınızı yıkayın. Saçlarınızı yıkarken çok sıcak su kullanılması tavsiye edilmez. Ilık su ile durulanan saçlarda şampuan kalıntısı kalmamalıdır. Saçlarınızı yıkadıktan sonra saçınıza uçlarından itibaren onarıcı bir saç bakım kremi ile bakım yapın ve bir kaç dakika bekletin. Açık uçlu kalın bir tarakla uçlarından hafifçe tarayabilirsiniz. Saçlar taranırken uçlarından açılmalı ve yukarıya doğru gelinerek en son tepe noktasındaki saçlar taranmalıdır. Bu şekilde saçları daha az yıpratmış oluruz.
Bu saç bakımını en az 6 ay süreyle devam ettirin ve en az 2 günde bir saçlarınıza bakım yapın. 
Boya ya da röfle işleminden yanmış ya da yıpranmış saçlara mümkün olduğunca sıcak fön ve düzleştirici uygulamasından kaçının. 

 

YIPRANMIŞ SAÇLARDA HANGİ ŞAMPUAN VE SAÇ KREMİ KULLANILMALI?

Yıpranmış saçlarda şampuan içeriğinde petrol türevleri ve silikon saçların nefes almamasına neden olabilir. Şampuan ve saç kremlerinde alkol, parfüm, haraben, silikon bulunmamasına dikkat etmeliyiz.
Saçları ağırlaştıran sentetik kremli formüllerden de kaçınılmalıdır. Saç derisinin fazla yağ salgıladığı durumlarda ise saçlar yine ağırlaşabilir. Böyle durumlarda saç derisinin ph değerine uygun özellikli şampuan kullanımı gereklidir.
Yağlanan saçlarda saç uçları kuruyorsa yine uygun şampuan ve tarak ile saç kreminin uçlara uygulanması yerinde olacaktır.

SAÇLARA HANGİ TARAĞI KULLANMALI?

Saçlarda boya olsun olmasın saçlarda tarakları genelde ince uçlu ve fırçadan yana seçmemek yerinde olacaktır. Genellikle boyalı saçlar kuruduğundan seçilen taraklar kalın uçlu olmalıdır. 
Boyasız saçlarda saç telleri inceyse saçları yine kalın tarakla uçlardan taranarak açmakta fayda vardır. Saçlara sabırsız ve aceleci davranmak, kuru ya da ıslak sürekli fırçalamak saçları hızlıca kırabilir ve saçlarınız dökülebilir. 
Saçlarınız ışıltı ve ahenktir. Saçlar yüzünüzü tamamlar ve sağlığı önemlidir.

SAÇ BAKIM KREMİ NASIL KULLANILMALIDIR?

Saç bakım kremi içinde silikon, parfüm, paraben ve alkol bulunması tavsiye edilmez. Saç bakım kremini diplere de hafif değecek şekilde yoğun miktarda kullanılıyorsa iyi durulanması tavsiye edilir.
Saç bakım kremini ıslakken saçlara uygulayın ve bol su ile durulayın. Saçlarınız kıvırcıksa bakım saçlara kremini uyguladıktan sonra onları yavaşça kalın uçlu bir tarakla açın.
İyi bir bakım kremi saçların hacmini azaltmaz ve saçlar yine hacimli görünür. Eğer saçlarınız saç kremi kullanımı ardından sönüyor ve hacmi azalıp yapışık bir görünüm oluşturuyorsa bu durumda yanlış saç kremi ya da şampuan kullandığınızı düşünebilirsiniz. Saçlar saç bakım serumu, şampuan ve saç bakım kremi kullanıldıktan sonra hızla uzuyor, hacim kazanıyor ve dayanıklılığı artıyorsa doğru ürünleri kullanıyorsunuz demektir.
Işıltılı saçlara!

https://ozonlabs.com/collections/urunler/products/angelas-touch-sac-bakim-kremi

https://ozonlabs.com/collections/urunler/products/ozonlabs-hrvs-sac-bakim-serumu-4x30ml

https://ozonlabs.com/collections/urunler/products/ozonlabs-aloe-vera-shampoo

 

 

 

Yeni Ürünler

Son Görüntülenen

Son Görüntülenen Ürünler
Yukarı Geri Dön
Kapat
Seçeneği Düzenle
Kapat
Beni Haberdar Et
Kapat
Kapat
Kapat
Giriş
Kapat
Sepetim (0)
Kapat
Ozonlabs Yaşam Bilimleri
Ozonlabs

Ayrılmadan önce...

3 AL 2 ÖDE
1+1 Ürün

Kampanyalarını Kaçırmayın!

Alışverişe Devam Edin
Yeni Ürünler 6