İçeriğe geç

Yaşlanma Karşıtı Cilt Bakımı Nasıl Olmalıdır? 

10 Jul 2019 0 yorum
Yaşlanma Karşıtı Cilt Bakımı Nasıl Olmalıdır? 

Yaş almak ve olgunlaşmak kişilik için güzel olsa da vücut için zorlayıcı olabildiği için, yaşlanma karşıtı cilt bakım uygulamaları hayatımızda önemli yer tutuyor. Kırışıklıklar, sarkmalar ve lekeler yaşlılığın ciltte yarattığı en önemli değişiklikler arasında bulunuyor. Bu tip değişimleri minimumda tutabilmek için bazı önlemler almak, beslenme alışkanlıklarını düzenlemek ve sporu hayatımızın bir parçası haline getirmek gerekiyor. 

Yaşlanma Karşıtı Cilt Bakımı Nasıl Olmalıdır? 

Yaşlanma Karşıtı Cilt Bakım Adımları

Yaşlanmayı durdurmak mümkün değil; ama yaşlanma belirtilerini yavaşlatmak ve hafifletmek mümkün. Cilt bakımında kilit noktalara gerekli önem verildiği sürece; yıllara meydan okuyan, dinç ve parlak bir cilde sahip olmak çok da zor değil. 

  • Sabah ve akşam düzenli olarak cildinizi temizleyin ve besleyici kremler ve maskelerle güçlendirin. 
  • Güneş ışınlarına gereğinden fazla maruz kalmak, cilt yaşlanmasını hızlandırır. Bu yüzden özellikle güneşin dik açılarla geldiği tehlikeli saatlerde güneş ışınlarından uzak kalmakta fayda vardır.
  • Yaş ilerledikçe, nem dengesi kötü olan bir cildin kuruması ve kırışıklıkların oluşması daha hızlı olur. Kırışıklıklarla mücadele etmek için cildinizin nem dengesini korumanız, buna yönelik bir beslenme düzeni ve bakım ritüeli oluşturmanız önemlidir. 
  • Gece saatlerinde yoğun bir şekilde yenilenme evresine giren cilde, gece cilt bakımına uygun serumlar ile destek olmak yaşlanma karşıtı bakım çerçevesinde yapılabilecek en doğru uygulamalar arasındadır.  
  • Yaşlanma karşıtı cilt bakım ritüellerinizde temiz kozmetik ürünlerinden faydalanmanız pozitif etki yaratır. 

Yaşlanma Karşıtı Serum Önerisi

Ozonlabs Cocodays Serum, temiz içerikli kozmetikler arasında yer alıyor; yani içerisinde zararlı kimyasallar bulunmuyor. Ozonlandırılmış hindistan cevizi yağı, karite ağacı yağı ve Isparta Gülü özütü birleşiminden oluşan serum; günlük cilt bakımında tercih edebileceğiniz en doğru yaşlanma önlemeye yardımcı cilt bakım ürünlerinden biri. Cocodays Serum, aynı zamanda çevresel stres faktörleriyle de savaşıyor. 

Ozonlabs Cocodays Serumu temiz cildinize, istediğiniz zaman 1-1.5 pompa uygulayabilirsiniz. Serumu sürdükten sonra makyaj yapabilirsiniz.

Cilt Yaşlanmasını Yavaşlatan Beslenme Alışkanlıkları 

Ciltte yaşlanma belirtileriyle mücadele ediyorsanız, cildinizi dışarıdan beslediğiniz gibi içeriden de sağlıklı ve uygun gıdalarla beslemeniz gerekiyor. 

  • Cildin elastikiyetini ve nemini korumak adına günde 2-3 litre su içmeye özen gösterin. Ancak fazla su içmek de sağlığınız açısından tehlikeli olabilir, her şeyi dozajında almakta fayda var. 
  • Kolajen seviyesini korumak için C vitaminli gıdalar tüketin. En iyi kolajen takviyesi, beslenme düzeninizle ilintilidir. Yeşil yapraklı sebzeler C vitamini açısından zengindir, bu yüzden salataları her öğününüze eklemeye çalışın.
  • Cilt yenilenmesine destek olan bir başka içerik olan, omega-3 bakımından zengin badem, ceviz ve fındık gibi kuruyemişleri de beslenme listenize ekleyin.
  • Şekerli gıdalardan olabildiğince uzak durmaya çalışın. Özellikle hazır şekerlemeler, içerdikleri işlenmiş şekerden dolayı kolajen üretimini azaltır ve dolayısıyla cilt yaşlanmasını hızlandırır.
  • Alkol ve sigara vücudun su dengesini bozar ve cilt lekeleri oluşumuna da neden olabilir. Cildinizin genç kalmasını istiyorsanız, fazla alkol ve sigara tüketiminden kaçınmalısınız.
  • Sofra tuzu içeren yiyeceklerden mümkün olduğunca uzak durun. Aşırı tuz tüketimi de cildin nemini emerek kurumasına neden olur. Kuru cilt de otomatik olarak çabuk kırışacak cilt demektir. Tüketimde himalaya tuzunu (kaya tuzu) tercih etmeniz sağlığınız açısından olumlu etkiler yaratacaktır. 
  • Akneler cilt bozulmasını ve yaşlanmasını hızlandırır. Akne ve sivilce oluşumunun en büyük nedenlerinden biri de yağlı yiyeceklerdir. Pürüzsüz ve duru bir cilt için aşırı yağlı yiyeceklerden uzak durmanızda fayda var.

Yaşlanma Karşıtı Cilt Bakımı Nasıl Olmalıdır? 

Yaşlanma Karşıtı Egzersizler

Yaşlanma belirtileri arasında en çok dikkat çeken cilt değişimleri, kırışıklık ve sarkmalar oluyor. Tüm vücudun sıkı kalması için pilates en uygun sporlar arasında yer alıyor. Özellikle yüzdeki yaşlanma belirtileri için önlem almak veya bu belirtilerin ilerlemesini yavaşlatmak için yüz egzersizlerini deneyebilirsiniz:

  • Yüz gerginliğini korumak için derin nefes alıp yanaklarınızı şişirdikten sonra, havayı bir yanağınızdan diğerine geçirin ve bunu 8-10 defa tekrarlayın. 
  • Boyun bölgesindeki sarkmalar için, kafanızı yukarı doğru kaldırın ve dilinizi damağınıza değdirip 20 saniye kadar bekleyin. Egzersizi günde birkaç defa tekrarlayarak çene kısmı sarkmalarını minimumda tutabilirsiniz. Yine boyun sarkmaları için başınızı tam sağa ve tam sola çevirmek de faydalıdır. 
  • Dudak kenarlarından buruna doğru gelen çizginin derinleşmemesi için işaret parmaklarını bu bölgeye biraz bastırarak o kısımdaki kasları yukarı doğru kaldırıp indirmeye çalışın. Gün içinde birkaç kere 15-20 defa çizgi egzersizini yapabilirsiniz. 
  • Göz çevresi kırışıklıkları için ise; işaret parmağınızı kaşınızın bitim noktasına, orta parmağınızı gözünüzün biraz alt kısmına doğru yerleştirip, diğer elinizin işaret parmağını da göz pınarınızın kenarına yerleştirin. Ellerinizi zıt yönde göz çevrenizi gerdirecek şekilde hafifçe kenarlara doğru çekin. Günde birkaç dakika bu egzersizi yaptığınızda kaz ayakları oluşumunu hafifletebilirsiniz.

Yeni Ürünler

Son Görüntülenen

Son Görüntülenen Ürünler
Yukarı Geri Dön
Kapat
Seçeneği Düzenle
Kapat
Beni Haberdar Et
Kapat
Kapat
Kapat
Giriş
Kapat
Sepetim (0)
Kapat
Ozonlabs Yaşam Bilimleri
Ozonlabs

Ayrılmadan önce...

3 AL 2 ÖDE
1+1 Ürün

Kampanyalarını Kaçırmayın!

Alışverişe Devam Edin
Yeni Ürünler 6