İçeriğe geç

Yaz Mevsiminde Cilt Bakımı Nasıl Yapılır?

10 Jun 2019 0 yorum
Yaz Mevsiminde Cilt Bakımı Nasıl Olmalıdır?

Her mevsimin kendine has özellikleri vardır. Koşullarına göre cildimizde farklı etkiler bırakır. Yaz ayları ise, sık sık güneş ışınlarına maruz kaldığımız bir dönem. Ayrıca deniz, havuz, klima gibi etkenler de cildin kurumasına veya yıpranmasına sebep olur. Bu dönemde her zamankinden daha itinalı, daha özenli olmalıyız. 

Yaz Mevsiminin Cilde Etkileri Nelerdir? 

  • Yaz mevsimi birçok cilt sorununun yaşandığı bir mevsimdir. Bu sorunların yarattığı kötü etkilerden korunmak için, cilt bakımı doğru bir şekilde uygulanmalıdır. Cilt bakımı cilt tiplerine göre farklılık gösterir.
  • Cildin genel özellikleri, bilhassa nem dengesi yaz mevsiminde değişime uğrar. Yaz mevsiminde ciltlerin yağlanma eğilimi artar. Sürekli denize giren kişiler bunun farkına varmayabilir. Çünkü güneş ve deniz suyu cildi kurutur ama sivilceli cilde sahip kişilerde en küçük izler bile lekeye dönüşebilir.
Yaz Mevsiminde Cilt Bakımı Nasıl Olmalıdır?

Yaz Mevsiminde Nasıl Cilt Bakımı Yapılmalıdır?

  • Yağlı cilt türüne sahip insanlar cilt bakımı yaparken içerisinde kil olan temizleyiciler yahut maskeler tercih etmelidir. Ardından cilt tipine uygun nemlendirici kullanılmalıdır. Kil; ciltteki fazla yağı emen, aynı zamanda cildi kurutmayan müthiş bir maddedir. Bu ve benzeri maddeler ciltteki fazla yağı emerek aşırı yağlanmayı önler.
  • Yaz mevsiminde cildinizin sağlıklı bir şekilde ışıl ışıl parlamasını istiyorsanız öncelikle nem dengesini sağlayan doğru bir beslenme ve günlük cilt bakımı gibi koruyucu önlemler alınması gerekir. Mümkünse yüz, geniş kenarlı şapka ya da gözlüklerle korunmalıdır. Tehlikeli saatlerde güneş ışınlarına maruz kalınmamalıdır. Eğer güneşlenme sürecinde hafif bir acı hissedilmiş ya da güneş yanığı oluşmuşsa uygun bir ürün ile cilt sakinleştirilmelidir. 
  • Yazın kavurucu sıcaklarında her gün duş alınabilir. Duşta çok fazla durulmazsa ve ılık bir duş tercih edilirse; su, şampuan ya da kimyasal içermeyen duş jeli, cildin koruyucu bölgesine fazla zarar vermez. Suda fazla zaman geçirmek cildin daha fazla kurumasına yol açacağı için duşlar daha kısa süreli olmalıdır. Her duş sonrası cilde uygun bir serum yahut nemlendirici uygulamak da cildi güvende tutar. Yaz mevsiminde ılık, hatta hafif soğuk su ile duş almak cilt için daha sağlıklıdır. Sıcak su, hassas cilt yapısını daha da hassas hale getirmekte, yüzeysel damarları daha belirgin hale getirmektedir.
  • Cilt tipiniz her ne olursa olsun nemlendirici sürmeyi alışkanlık hale getirmelisiniz. Çünkü yazın cildin en çok ihtiyacı olan şey nemdir. Vücut nemlendiricisi kullanırken dikkat edilecek en mühim nokta cilt türünüze uygun bir nemlendirici seçmektir. Nemlendirici, duştan sonra ya da belirli aralıklarla gün içerisinde mutlaka uygulanmalı. Duş sonrası nemlendirici sürmek cildi rahatlatır, ihtiyacı olan bakımı sağlar.
  • Yaz mevsiminde harika bir cilde sahip olmak için, cilt bakım ürünleri kadar tüketilen besinlerin de önemi ihmal edilmemelidir. Sağlıklı bir cilt için, vücudun ihtiyaç duyduğu vitamin ile mineral kaynağı olan besinlerin düzenli bir şekilde tüketilmesi gerekir. Vitamin ile mineraller cildin daha esnek bir yapıda olmasını sağlar, kırışıklıkların oluşmasını geciktirir. Ayrıca cilt hücrelerinde oluşan tahribatı onarmak için de yardımcıdır. Taze sebze ve meyvelerle birlikte, yeşil yapraklı sebzelerin tüketilmesi cilde vitamin depolanmasını sağlar. A,C,E vitaminleri almak yaz mevsiminde cildin hem parlak, hem de sağlıklı görünmesine destek olur.
  • Güneşin cilde kaybettirdiği nemi geri kazandırabilen en önemli şey su içmektir. Yaz mevsiminde vücut olduğundan daha fazla su kaybeder. Güneşin meydana getirebileceği hasarı minimuma indirmek için günde ortalama 2-3 litre su mutlaka içilmeli. Su yerine kahve, çay, kola veya hazır meyve suyu içmek cilde nem kazandırmaz. Su dışında mineral kaynağı olan soda ya da ayran da içilebilir.

Yaz mevsiminde, güneşe maruz kaldığınız günlerde akşamları uygulayacağınız Ozonlabs O3RSS Serum ile cildinizi yatıştırabilir, lekelere karşı önlem alabilirsiniz.

Cildin kaybettiği nemi geri kazanması adına, günlük kullanıma uygun hafif yapıdaki Cocodays Serum ile de nem dengesini sağlayabilir, kuruluğun önüne geçebilirsiniz. 

Yeni Ürünler

Son Görüntülenen

Son Görüntülenen Ürünler
Yukarı Geri Dön
Kapat
Seçeneği Düzenle
Kapat
Beni Haberdar Et
Kapat
Kapat
Kapat
Giriş
Kapat
Sepetim (0)
Kapat
Ozonlabs Yaşam Bilimleri
Ozonlabs

Ayrılmadan önce...

3 AL 2 ÖDE
1+1 Ürün

Kampanyalarını Kaçırmayın!

Alışverişe Devam Edin
Yeni Ürünler 6