İçeriğe geç

Yaz Meyvelerinin Cilde Faydaları Nelerdir?

17 Jun 2019 0 yorum
Yaz Meyvelerinin Cilde Faydaları Nelerdir?

Yaz mevsimi denildiğinde akla ilk gelen, güneş kum ve deniz üçlüsü olsa da; birbirinden renkli ve taze yaz meyvelerinin de iştahınızı kabarttığını biliyoruz. Yaz ayları; birbirinden renkli, her renginde bize ayrı bir mutluluk, ayrı bir yarar sağlayan besleyici meyveler içeriyor. Yaz sıcaklarının kendini gösterdiği şu günlerde, birçok kişi sağlıklı ve formda bir beden için meyve tüketimini arttırıyor. Bu lezzetli ve renkli yaz meyvelerinin cilde birçok faydası bulunmaktadır. Gelin sizinle bu meyvelerinin içeriğini ve cilde sağladığı faydaları inceleyelim.

Çilek

Yaz meyvelerinin arasında; vitamin ve mineral açısından en zengin meyvelerden olan çilek, B, C ve K vitaminlerinin yanı sıra kalsiyum ve potasyum açısından da oldukça zengindir.

Antioksidan özelliği olması sebebiyle, bağışıklık sistemini güçlendiren yaz meyvesinin kansere karşı koruyucu özelliği vardır ve sindirim sisteminin düzenli çalışmasını sağlar. Potasyum içeriğinin yüksek olması sayesinde, tansiyonu dengelemeye yardımcı olur. Diş etlerini güçlendirir, ağız kokusunu giderir. Romatizma ve karaciğer rahatsızlıklarına iyi gelir. Cildi nemlendirip, cilde taze bir görünüm kazandırır. Safra kesesi hastalıklarına iyi gelir.

Yaz Meyvelerinin Cilde Faydaları Nelerdir?

Dut

Türkiye’nin hemen her bölgesinde yetişebilen, yaz meyvelerinin arasında en sevilenlerden biri olan dut; kalsiyum, demir, fosfor ve potasyum, A, C, B grubu vitaminleri ve K vitamini içerir. İçerdiği antioksidan ve vitaminlerle, serbest moleküllerin verdiği zararları önler, yaşlanmayı geciktirir ve bağışıklık sistemini güçlendirir.

Karpuz

Sıcak havalarda bizi serinleten en güzel yaz meyvelerinden birisi karpuzdur. Neredeyse tamamına yakını sudan oluşan (%95) karpuz, A ve C vitamini de içerir. Aynı zamanda magnezyum, potasyum ve likopen antioksidanı içermesi de faydaları arasındadır. Vücudunuzdaki toksinlerin atılmasını sağlar. Sindirimi oldukça kolay olan karpuz, böbreklerin düzenli çalışmasına destek olur. Likopen maddesi, kanseri önlemede etkilidir.

Yaz Meyvelerinin Cilde Faydaları Nelerdir?

Kavun

Yaz meyvelerinin arasında karpuzdan sonra en çok tercih edilenlerden biri de kavundur. Hem lezzeti hem de faydaları açısından tercih sebebi olan kavun; A, C vitamini açısından oldukça zengindir. Aynı zamanda bağışıklık sistemini güçlendirir, cilt ve göz sağlığınızı korur. Potasyum ve magnezyum bakımından da zengin içerikli bir meyvedir. Böbreklerdeki toksik maddelerin temizlenmesinde büyük bir rol oynar. Kalp sağlığının korunmasına yardımcıdır. İçeriğindeki beta karoten sayesinde antioksidan özellik gösterir.

Üzüm

C ve K vitamini, potasyum, demir, fosfor içeren üzüm iyi bir enerji kaynağıdır. Kansere karşı vücudu koruyucu etki sağlayan üzüm, dolaşım ve sindirim sistemine destek sağlar. Güçlü antioksidan içeren üzüm karaciğeri temizler, böbreklerin çalışmasını uyarıp kalp atışını düzenler.

Şeftali

Şeftali, C ve A vitamininden ve potasyum bakımından zengin yaz meyvelerinin arasında bulunur. İçerdiği antioksidan ve vitaminlerle bağışıklık sistemini güçlendirir, kansere karşı korur. Posa içeriği sayesinde bağırsakların düzenli çalışmasını sağlar.

Kavurucu yaz günlerinde tansiyon dengesini sağlamak için oldukça ideal bir meyvedir. Böbreklerin ve safra kesesinin düzenli çalışmasını sağlayan şeftali aynı zamanda idrar sökücüdür.

Erik

Sabırsızlıkla beklenen yaz meyvelerinin arasında bulunan erik, C vitamini bakımından zengin bir meyvedir. Faydaları arasında; A vitamini, B grubu vitaminleri, K vitamini ve birçok mineral, antioksidan madde içermesi bulunur. Yüksek antioksidan kapasitesi yanında, detoks yapıcı gücüyle önemli bir yaşlanma karşıtı besindir. Bağırsakları yumuşatıcı bir etkiye sahiptir, iştahı açar ve hazmı kolaylaştırır.

Kiraz

En çok tüketilen yaz meyvelerinin arasında bulunan kirazın içeriğinde bol miktarda antioksidan madde olan antosiyaninler bulunur. Yüksek lif içeriği ile birlikte C vitamini, A vitamini ve potasyum içerir. Yapısındaki lif, antioksidan ve vitaminler sayesinde kanser hastalıklarını önlemeye ve kalp sağlığını korumaya yardımcı faydaları bulunur. Tansiyonun düzenlenmesinde oldukça etkilidir, üstelik idrar söktürücü işlev görür. Vücuttaki ödemin atılmasına destek sağlar. Kalp, damar ve kanser hastalıklarına karşı koruyucu etkisi vardır.

İncir

A, B, C, E, K vitaminleri ve birçok antioksidan içeren incir; kalsiyum, potasyum ve magnezyum açısından zengin bir meyvedir. Yüksek potasyum içeriği ile tansiyonu düzenler, kalsiyum ve magnezyumla kemik sağlığına katkı sağlar.

Kayısı

Vitamin ile mineral açısından oldukça zengin olan ve bu doğrultuda faydaları bulunan kayısı; A, B, C, E vitamini, yüksek miktarda demir, kalsiyum, fosfor, magnezyum ve lif barındırmaktadır. İçerdiği kalsiyum, fosfor gibi mineraller kemik ve diş sağlığı açısından önemlidir. A vitamini açısından zengin kayısı, cildi ve göz sağlığını korumaya ve bağışıklık sistemini güçlendirmeye yardımcı olur. İçerdiği kalsiyum ve magnezyum sayesinde kemik erimesinin önlenmesinde faydaları bulunan kayısı, bağırsakları çalıştırır. Kansızlığa da iyi gelen kayısı; kan yapıcıdır. Cildi ve saçı canlı tutma özelliği ile yazın vazgeçilmez yaz meyvelerinin arasında bulunur.

Görüldüğü üzere, vazgeçilmezimiz olan yaz meyvelerinin cildimize ve sağlığımıza birçok faydaları bulunuyor. Hem lezzeti, hem tatlı görüntüleri, hem de faydaları açısından hepimizin sabırsızlıkla beklediği yaz meyveleri; dozunda tüketildiği ve abartılmadığı zaman bizler için hem hafif bir atıştırmalık görevi görüyor, hem de faydaları ile yaz mevsimini daha güzel geçirmemizi sağlıyor.  

Yeni Ürünler

Son Görüntülenen

Son Görüntülenen Ürünler
Yukarı Geri Dön
Kapat
Seçeneği Düzenle
Kapat
Beni Haberdar Et
Kapat
Kapat
Kapat
Giriş
Kapat
Sepetim (0)
Kapat
Ozonlabs Yaşam Bilimleri
Ozonlabs

Ayrılmadan önce...

3 AL 2 ÖDE
1+1 Ürün

Kampanyalarını Kaçırmayın!

Alışverişe Devam Edin
Yeni Ürünler 6