İçeriğe geç

Yüz Temizleme Nedir?

19 Sep 2022 0 yorum
Yüz Temizleme Nedir?

Kabul etmesi zor, fakat her geçen gün cildimiz giderek yaşlanmaya devam ediyor. Yaşlanmakla beraber, olumsuz mevsim koşullarından ve hava kirliliğinden de nasipleniyor.

Basit bir yöntem olan 'Yüz Temizleme' işlemi ile cildimizi yoran dış faktörlere ve yaşlanmaya/kırışıklıklara karşı önlemler alabiliriz.

 

Yüz Temizleme Nedir?

Yüz temizleme; cildimizi ölü derilerden ve kirden arındıran, çevresel koşullardan etkilenen cildimizin gözeneklerini temizleyerek nefes almasını sağlayan bir işlemdir.

Yüz temizleme sayesinde siyah nokta ve aknelerimiz azalır, cildimiz yenilenir. Yüz temizleme işlemi sonrası kullandığımız kozmetik ürünler cildimize daha iyi nüfuz ederek ürünlerin daha efektif olmasını sağlar. Özellikle hassas ciltlerin yüz temizleme konusunda daha özenli ve dikkatli olması gerekir.

Yüz Temizleme Neden Önemlidir?

Cildimizin; sabah ve akşam olmak üzere günde iki kere derinlemesine bir temizliğe ihtiyacı vardır. Yüz temizleme, birçok nedenden dolayı günlük cilt bakım rutinimizin başlıca adımlarından biri olmalı:

Yüz temizleme işlemi, yaşlanmaya ve kırışıklara karşı önlem almamızı sağlar.

Araştırmalar; yorucu bir günün sonunda uykudan önce uygulanan yüz temizleme işleminin, cildimizi daha genç bir görünüme kavuşmasını sağladığını vurguluyor.

Cildimiz her geçen gün yaşlanmaya maruz kaldığından dolayı, geceleri uyumadan önce mutlaka derinlemesine temizlenmeli ve cildimizin hava almasını sağlamalıyız. Hava kirliliği ve makyajla beraber gözeneklerimiz gün içerisinde tıkanır ve bu durum cildimizin nefes alamamasına sebep olur. Bu nedenle yüz temizleme işlemini aksatmadan, önemli bir rutin haline getirerek ihtiyaç duyduğu oksijene kavuşmasını sağlamamız gerekiyor.

Yüz temizleme, uyguladığımız diğer cilt bakım ürünlerinin fonksiyonunu artırır.

Geceleri cildimizdeki kan dolaşımı hızında artış görülür. Kan dolaşımımız hızlandığında, cildimize uyguladığımız bakım ürünlerinin emilimi ve nüfuzu daha etkin olur. Bu nedenle, gün sonunda yüz temizleme işlemini aksatmamamız gerekir.

Yüz temizleme rutinini bozmak gözeneklerimizin genişlemesine sebep olur.

Bakım yapmayı ihmal ettiğimiz cildimizde; ölü deriler, kirlilik ve ekstra yağ bulunur. Makyaj yapmasak dahi, gün içinde cildimizde biriken kirler nedeniyle yüz temizleme işlemini ihmal ettiğimiz taktirde cildimizdeki kirden ve ölü derilerden kurtulamayız. Üstelik, temizlenmemiş bir cilt gözeneklerin daha da genişlemesine yol açar. Her geçen gün, yaşlanma ile birlikte kolajen seviyemizde düşüş yaşandığı için; genişlemiş gözeneklerle baş etmemiz daha zor olacaktır.

Yüz temizleme, cildin kurumasını engeller.

Cilt ısımızda geceleri artış gözlemlenir. Bu durum cildimizde su kaybına yol açabilir. (Trans-epidermal su kaybı)

Dolayısı ile; geceleri yüz temizliğini es geçmek cildimize nemlendirici sürmeyi aksatmamıza sebep olur ve cildimizde kuruluk görülmeye başlanır.

Gün içinde uygulanan yüz temizleme işlemi ciltteki aşırı yağ üretimini önler.

Geceleri cildimizin kendini yenilediğine göre, gündüz cildimizde daha fazla ölü deri birikecek demektir. Ek olarak, cildimizde ekstra sebum yağı salgılanır. Kısacası yapmamız gereken, gün sonu cildimizi arındırmaya verdiğimiz önemi güne başlarken de vermek ve yüz temizliğini ihmal etmemektir.

Yüz Temizleme Aşamasında Nelere Dikkat Edilmeli?

  • Yüz temizliğinde başarılı bir sonuç elde etmek istiyorsak, yüzümüzü yalnızca duru su ile yıkayıp aşamayı sonlandırmamamız gerektiğini bilmeliyiz.

İlk olarak; uygun ürünlerle cildimizdeki makyaj kalıntılarını temizlemeli, daha sonra ise yüz temizleme jeli yahut yüz temizleme maskesi uygulamayı ihmal etmemeliyiz.

  • Yüzümüzü günde iki kereden fazla yıkayarak aşırıya kaçmak cildimize ağır gelebilir.

Güne başlamadan önce ve uykuya dalmadan yüz temizleme işlemini aksatmamamız gerektiğini biliyoruz fakat bazen; her şeyin fazlasının bir zararı olduğunu unutup, cildimizi haddinden fazla yorma hatasına düşebiliyoruz. Yüz temizliği uygulamasında dozu abartırsak, cildimizin daha fazla nemden yoksun kalmasına ve tahriş olmasına neden olabiliriz.

  • Cilt bakımındaki en önemli aşamalardan biri yüz temizliği olduğuna göre; yüz temizliğinde kullandığımız ürünlerin doğal içeriği ve kalitesi de son derece dikkat edilmesi gereken bir konu olmalı.

Görülen o ki, cilt temizliğinde kullanılan ürünlerin kimyasal içeriklerden tamamı ile uzak olması gerekiyor. Aksi halde, cildimiz daha çok hırpalanır ve cildimize istemeden büyük zararlar verebiliriz.

Bu bağlamda “Ozonlabs Probiyotik Yüz Temizleme Köpüğü” ve “Ozonlava Volkanik Maske”yi gönül rahatlığı ile kullanabilirsiniz.

Içeriğinde sülfür, alkol, paraben, silikon ve SLS gibi cildinize zararlı maddeleri barındırmayan Ozonlabs Probiyotik Yüz Temizleme Köpüğü; cildinizi kurutmadan derinlemesine temizlemeyi sağlayacak ve cildinizin nem dengesini bozmayacaktır.

Önerilen Kullanım Şekli

Ozonlabs Probiyotik Köpük sabah ve akşam, cilde 1-2 pompa uygulanır ve birkaç saniye beklemenin ardından cilt durulanır.

Ozonlabs Probiyotik Yüz Temizleme Köpüğü cildinizi kurutmadan temizleyen ve hassas ciltlerin temizliğinde de rahatça uygulanabilen bir probiyotik temizleyicidir. 

Önerilen Kullanım Şekli

Cildinizi 7 buharda bekletin ve Ozonlava Volkanik Maske’yi uygulayın. 7 dakika beklettikten sonra durulayın.

Ozonlava Volkanik Maske ise, cildinizi akne ve sivilcelerden, istenmeyen siyah noktalardan arındırarak tertemiz bir görünüm elde etmenizi sağlar. Ozonlava içerisinde bulunan doğal sülfür yağ kontrolü sağlamada doğal ve temiz bir ajandır. 

 

 Kaynakça:

Yeni Ürünler

Son Görüntülenen

Son Görüntülenen Ürünler
Yukarı Geri Dön
Kapat
Seçeneği Düzenle
Kapat
Beni Haberdar Et
Kapat
Kapat
Kapat
Giriş
Kapat
Sepetim (0)
Kapat
Ozonlabs Yaşam Bilimleri
Ozonlabs

Ayrılmadan önce...

3 AL 2 ÖDE
1+1 Ürün

Kampanyalarını Kaçırmayın!

Alışverişe Devam Edin
Yeni Ürünler 6