İçeriğe geç

Yüz Yogası Nedir? Yüz Yogası Nasıl Yapılmalıdır?

09 May 2019 0 yorum
Ozonlabs Yüz Yogası

Kışın stresinden ve bu strese bağlı olarak ortaya çıkan; kazayağı, dudak kenarı çizgileri, alında beliren şerit çizgiler ve kaş arası çizgileri gibi can sıkıcı kırışıklıklardan kurtulmak mümkün mü? Üstelik hiç bıçak altına yatmadan veya birçoğumuzun korkusu olan iğnelere maruz kalmadan... Hava sıcaklıkları gittikçe artarken yüzünüzdeki çizgilerin sizi eve kapatmasına izin vermeyin. Bu yazımızda size kısa zamanda, bıçak ya da iğneye maruz kalmadan sadece yüz yogası yaparak kırışıklıklarınızdan nasıl kurtulacağınızı anlatacağız. Ama önce yüz yogası nedir gelin bir göz atalım.

YÜZ YOGASI NEDİR?

Eğer siz de bıçak atına yatmaktan veya iğneden korkuyorsanız yüz yogası tam size göre. Tarihçesi eski Çin akupunktur tekniklerine dayanan yüz yogası; yüzdeki enerji noktalarını uyararak, yüz ve boyundaki kan akışını hızlandırır. Yüz yogası yapıldığı taktirde, yüzdeki ve boyundaki 50 kastan fazlası harekete geçer, doku ve kasları uyarır. Yüz yogası, yüzünüzdeki kan akışını artırır ve kas liflerinin genişlemesini sağlar. Kan akışı arttığında, hücreler salgılanan temel besinlerden beslenir ve bu da gençleşir ve vücudun daha çabuk iyileşmesini sağlar. Yani sonuç olarak yüz yogası, kolajen üretimi cildin elastikiyetini artırır ve bu da, kırışıklıkların ve de kıvrımların görünümünü azaltmaya, daha yumuşak bir görüntü kazanmasına yardımcı olur.

YÜZ YOGASININ FAYDALARI NELERDİR?

Yüz yogası tamamen zararsız olmasının yanı sıra hızlı ve etkili bir doğal botokstur. Risk barındırmayan yüz yogası, ani bir yüz felcinin önüne geçer. Daha birçok fayda barındıran yüz yogasının etkilerini sizler için şu şekilde sıralayabiliriz; 

  • Yüz yogası hiçbir risk barındırmadığı gibi sürekli ve düzenli bir şekilde yapıldığında çok olumlu etkiler verir. Uzun yıllar yapılmakta olan yüz yogası, Çinli kadınların porselen gibi pürüzsüz ve düz bir cilde sahip olmalarının temel sebebidir.
  • Yüzünüzdeki 60'a yakın kası harekete geçiren yüz yogası, yüzünüzdeki kan akışını hızlandırır.
  • Yüz yogasının yapılmasıyla çalışan kaslar ve kan akışının hızlanması yüzdeki hücrelerin yenilenmesini sağlar.
  • Dudak kenarlarında gülme sonucu oluşan çizgileri küçültür.
  • Yüz yogası; göz çevresinde oluşan kaz ayaklarını, koyu halkaları ve göz altı torbalarını azaltır.
  • Yüzdeki enerji noktalarını uyaran yüz yogası, yüzde ve boyunda chi'yi güçlendirerek altta yatan dokuları ve kasları uyarır. Bu da cildin gençleşmesini sağlar.
  • Yüz yogası yaşlanma belirtilerini azaltır.
  • Boyun kaslarını da çalıştıran yüz yogası, boyuna daha genç bir görüntü verir.
  • Sigara içenlerde oluşan çizgilerin azalmasını sağlar.
  • Yüz yogası düzenli olarak yapıldığında daha dinlenmiş ve canlı bir görüntü kazandırır.
  • Baş ağrısı ve genel göz yorgunluğunu giderir.
  • Yüz yogası burun kıvrımlarını azaltacağı gibi daha biçimli bir çeneye sahip olmanızı sağlayacaktır.
Yüz Yogası Nedir?

    YÜZ YOGASI NASIL UYGULANIR?

    Yüz kaslarının çalışmasında etkili olan yüz yogasının, yüzünüz üzerine uygulayabileceğiniz belli başlı noktalar vardır. Sizin için bu noktaları ve nasıl uygulanacağını yazacağız.

    Gülme sonucu oluşan çizgilerin giderilmesi için; 

    Yanaklarınızı şişirin ve yanağınızın içindeki havayı bir yandan diğer yana 5 kez kaydırın. Havayı çıkarırken küçük bir O yapın. Bu yüz yogasını 4 veya 5 kez tekrarlayınız.

    Dudak kenarındaki kırışıklıkların giderilmesi için;

    Dilinizi çıkarabildiğiniz kadar dışarıya çıkartın ve 1 dakika boyunca öyle kalın. Bu hareketi üç kez tekrarlayınız.

      Boynunuzu gerginleştirmek için;

      Başınızı yukarıya bakacak şekilde kaldırın ve dudaklarınızı belli aralıklarla 5 saniye boyunca büzün. Bu, boynunuzda oluşan kırışıklıların giderilmesini sağlayacak olan etkili bir yüz yogasıdır.

      Belirgin elmacık kemikleri için;

      Yanaklarınızı içe doğru çekerek balık yüzü hareketi denilen yüz yogasını uygulayınız. Bu hem dudaklarınızın hem de yanaklarınızın şekillenmesini sağlayacak olan yüz yogasıdır.

        Göz çevresindeki kırışıklıkların giderilmesi için;

        Gözlerinizi bir şeye şaşırmış veya korkmuş gibi açın. Aynı zamanda ellerinizle alnınızı geriye doğru çekin. Bu yüz yogası hareketi, göz çevrenizde ortaya çıkan kazayağına iyi gelecektir.

           

          Eğer genç bir cilde daha kısa zamanda ulaşmak istiyorsanız yüz yogasını ihmal etmeyin. Yoga sırasında Cocodays Gündüz Serumu'nu kullanabilirsiniz. Cocodays Gündüz Serumu, yüz yogasıyla uygulandığında size pek çok avantaj sağlayacaktır. Yüz yogasının etkilerini daha kısa zamanda alacaksınız.

          Önerilen kullanma şekli: Cocodays Gündüz Serumu'nu temiz cilde günde 1 kez ve sabahları masajla ve yüz yogası öncesinde uygulanır. Ardından yüz yogası yapılır.

          Önerilen bir başka serum ise gündüz cilt bakım rutininiz ve yüz yogasında kullanılabilecek Sepia Anti-Aging Serum olabilir. İçerisindeki çivit otu ekstraktı besleyici ve nem verici bir özelliğe sahiptir. Yüz yogasından önce cildinize 4-5 damla sürün ve egzersizleri yapın.

          Yüz yogasını akşam yaparken kullanabileceğiniz bir diğer ürün, Glam Anti-Aging Serum olabilir. Olgun ve kuru ciltlerin nemlendirilmesinde özellikle gece yatmadan yapılacak yoga egzersizi öncesinde Glam Anti-Aging Serum'dan 3-4 damla cildinize yayın.

           

          Kaynakça:

          • https://www.yogaforface.com/what-is- face-yoga
          • https://yogaveyasam.com/yuz-yogasi- nedir-faydalari-nelerdir/
          • https://food.ndtv.com/health/facial- yoga-yes-these-7-ridiculously-simple- exercises-will-slim-your-face-and-wipe- out-wrinkles-1417107

          Yeni Ürünler

          Son Görüntülenen

          Son Görüntülenen Ürünler
          Yukarı Geri Dön
          Kapat
          Seçeneği Düzenle
          Kapat
          Beni Haberdar Et
          Kapat
          Kapat
          Kapat
          Giriş
          Kapat
          Sepetim (0)
          Kapat
          Ozonlabs Yaşam Bilimleri
          Ozonlabs

          Ayrılmadan önce...

          3 AL 2 ÖDE
          1+1 Ürün

          Kampanyalarını Kaçırmayın!

          Alışverişe Devam Edin
          Yeni Ürünler 6