İçeriğe geç

Zeytinyağının Cilde Faydaları Nedir?

21 May 2019 0 yorum
Zeytinyağının Cilde Faydaları Nelerdir?

İnsan vücudu işlevini yerine getirebilmek için sürekli yeni enerjilere ihtiyaç duyar. Bu enerji sayesinde hem çalışmaya devam eder hem de canlılığını korur.  İnsan vücudu, canlılığını devam ettirebilmesi için ihtiyaç duyduğu enerjinin çoğunu yağlar tarafından karşılar. Bu yağlardan en önemlisi zeytinyağıdır. Zeytinyağının insan bedenine faydaları saymakla bitmez. En başta nemlendirme özelliği gelir. Zeytinyağı en güçlü doğal nemlendiricilerden birisidir. Bu açıdan bakıldığında kuru cilde sahip kişiler için tam bir kurtarıcı vazifesi görür. İçeriğinde bulundurduğu güçlü yağ asitleri sayesinde cilde derinlemesine işleyip cildi etkili bir şekilde nemlendirir. Bunun dışında içerdiği E vitamini sayesinde cildin gençleşmesine yardımcı olur.

Zeytinyağı kullanımının, cilt hastalıklarının giderilmesinde çok büyük faydası vardır. Cilt döküntüleri, kızarıklık, kaşıntı gibi rahatsızların geçmesini sağlar. Bu tarz cilt sorunları bulunduğu alanı geçip vücudun diğer bölümlerine sıçrayabilir. Bu yüzden erken teşhis ile beraber zeytinyağı içerikli doğal bir ürün kullanılarak bunun önüne geçilebilir.

Zeytinyağının Faydaları Nelerdir?

Zeytinyağı Uygulama Yöntemleri Nelerdir?

  • Güneşin zararlı etkileri sonucu oluşan cilt lekeleri için zeytinyağı çok iyi bir seçenektir. E vitamini açısından zengin olması cildi yumuşatma özelliğini verir. Bu nedenle zeytinyağı içeren ve doğal bileşenlerden oluşan bir ürün kullanımı cilt lekeleri üzerinde etkili olacaktır.
  • Zeytinyağı, antioksidan ve anti-inflamatuar özellikli olmasından ötürü sivilce tedavisinde kullanılan etkili yağlardan biridir. Ekseriyetle sızma zeytinyağı, sivilceden kaynaklı oluşan iltihapları gidermekte ve yayılmasını önlemekte yardımcı olur.  
  • Zeytinyağı, yüzünüzdeki makyaj kalıntılarını temizlemek için de çok etkili bir maddedir. Özellikle en hassas ve reaktif cilt tipleri için uygun olması zeytinyağının herkes tarafından gönül rahatlığıyla kullanılmasını sağlar. Ayrıca suya dayanıklı makyaj malzemelerini çıkarmakta da son derece etkilidir.
  • Yüzünüzü temizledikten sonra bilhassa geceleri yatmadan önce zeytinyağı yahut zeytinyağı içeren bir ürün sürmek cildinize çok iyi gelecektir. Sabah uyandığınızda gözaltı şişliklerinizin azaldığını göreceksiniz. Son olarak gözeneklerinizin tıkanmaması için sabah uyandığınızda yüzünüzü su ile durulamayı ihmal etmemelisiniz.
  • Nemlendirme özelliği ile ön plana çıkan zeytinyağı dudak kuruluğu için de çok etkili bir yöntemdir. Temiz bir diş fırçasını tıpkı peeling karışımında olduğu gibi toz şeker ve zeytinyağına batırıp dudakları fırçalarsanız dudağınız kuru hücrelerden kurtulur çatlaklardan kurtulur yumuşacık capcanlı dudaklara sahip olursunuz. Bu kullanım şeklini haftada birkaç kez uygulayabilirsiniz.
  • Ayak bakımında da kullanılabilir. Özellikle uzun süre ayakta duran ve ayak yorgunluğu yaşayan insanlar için çok faydalıdır. Zeytinyağı ile ayaklarınızı ovalarsanız hem yorgunluğunuz azalır hem de ayağınızdaki çatlakları ve kuruluğu minimum seviyeye indirir.
  • Zeytinyağının nemlendirici özelliğinden en üst seviyede faydalanmak için gözeneklerinizin en açık olduğu zamanı tercih etmelisiniz ki bu da banyo sonrasına tekabül ediyor. Parmaklarınıza zeytinyağını yedirip vücudunuzu ovalayabilirsiniz. İçerisine biberiye ekleyerek hoş bir koku elde edebilirsiniz. Tırnakların nemlendirilmesine de çok iyi gelir. Kolayca kırılmayan, güçlü tırnaklar için etkilidir.  

Erken yaşlanmaya, cilt lekelerine ve hatta cilt kanserine kadar yol açabilen zararlı ışınların etkilerini azaltmak amacıyla cildinize zeytinyağı içerikli ürün sürmenizi tavsiye ederiz. Zeytinyağı doğal bir antioksidan görevi görür. Bu nedenle cildimizde oldukça etkili sonuçlar verir. 

Önerilen Ürün: Ozonlabs O3RSS Serum; içeriğindeki doğal zeytinyağı ile, kimyasaldan tamamen uzak ve cilt lekeleri konusunda etkili bir üründür. 

Önerilen Kullanım Şekli: Ozonlabs O3RSS Serum temiz cilde her akşam en az 21 gün boyunca 1-1.5 pompa uygulanır. 

Yeni Ürünler

Son Görüntülenen

Son Görüntülenen Ürünler
Yukarı Geri Dön
Kapat
Seçeneği Düzenle
Kapat
Beni Haberdar Et
Kapat
Kapat
Kapat
Giriş
Kapat
Sepetim (0)
Kapat
Ozonlabs Yaşam Bilimleri
Ozonlabs

Ayrılmadan önce...

3 AL 2 ÖDE
1+1 Ürün

Kampanyalarını Kaçırmayın!

Alışverişe Devam Edin
Yeni Ürünler 6