İçeriğe geç

Angelica Archangelica (Melek Otu) Cilde Faydaları Nelerdir?

29 Jul 2022 0 yorum
Angelica Archangelica (Melek Otu) Cilde Faydaları Nelerdir?

Angelica Archangelica (Melek Otu) Cilde Faydaları Nelerdir?

Doğanın mucizevi eserlerinden biri olan Angelica Archangelica bitkisi yüzyıllardan bu yana sağlık alanında kullanılmış olup günümüzde de halen alternatif tıpta kullanılan bir bitkidir. Bunun yanı sıra temiz kozmetik kapsamında da Angelica bitkisinin özelliklerinden faydalanılmaktadır. Angelica Archangelica zengin içeriği ile cilt bakımında önemli bir yere sahiptir. Argelica archangelica (melek otu) cilde faydaları nelerdir, bu bitkinin özellikleri neledir, hangi ürünlerde kullanılabilir ve benzeri gibi soruların cevaplarına birlikte bakalım...

Angelıca ArchangelIca Nedir ve Özellikleri Nelerdir?

Angelica Archangelica bitkisinin cilde faydalarına geçmeden evvel, melek otu nedir, özellikleri nelerdir, içeriği nasıldır gibi konulara değinelim...
Angelica Archangelica maydanozgiler familyasından 2- 4 yıllık bir bitkidir. Boyu 4- 7 metreye kadar uzayabilen bu bitkinin gövdesi içi boş boru gibi, çiçekleri ise genellikle yeşilimsi veya açık yeşil gibi bir renktedir. Çiçeklerinin şekli ise şemsiyeye benzemekte olup hoş bir kokuya sahiptir. Yapraklarının kenarları dişli bir yapısı vardır; ucu sivri, kimilerinde oval kimilerinde ise 3 loplu bir şekle sahiptir.
Melek otu bitkisinin meyvelerinin kenarında mantarımsı çıkıntılar bulunmaktadır. Bu çıkıntılar sayesinde su üstünde yüzebilirler. Bitkinin kökleri ise saç örgüsü şeklini andırmaktadır ve rengi de kırmızımsı bir kahverengi şeklindedir. Kökleri uçucu yağ ve tanen içermektedir.
Angelica archangelica bitkisinin pek çok alt türü bulunmaktadır ve geniş bir yetişme alanına sahiptir. Bazı türleri Çin'de, bazıları Avrupa'da, bazıları ise Orta Asya'da yetişmektedir. Angelica Archangelica bitkisi ülkemizde en çok Doğu Anadolu, Marmara, Karadeniz Bölgelerinde yetişir. Diğer bölgelerde de melek otu; nemli alanlarda, ırmak kenarlarında, dağ yamaçlarında yetişebilmektedir.

 

Angelıca Archangelıca İçeriği

İçeriği sayesinde sağlık ve kozmetik alanında kullanılabilen angelica archangelica bitkisi; Phellandren, Angelica asidi, Pinen gibi eterli uçucu yağ içermektedir. Reçine, şeker, nişasta, pektin, furanocumarinler içeren bu bitki ayrıca tanen de ihtiva eder. Melek otu osthol, angelicin, archangelin, ve benzeri gibi kumarinler içermekle birlikte Sitosterol, Fenolkarbonikasitler, Flavonlardan da bazı maddeleri barındırmaktadır. Tarihte Angelica Archangelica içeriği ile Mikail Otu adı da verilen şifalı olduğu düşünülmüş etken maddeleri sebebiyle ciltte kullanılmıştır.

 

Angelıca Archangelıca (Melek Otu) Cilde Faydaları

Angelica archangelica bitkisi cilt problemlerinde kullanılabilen, doğanın bize sunduğu faydalı bitkilerden biridir. Eski çağlardan bu yana sağlık alanında kullanılmaktadır. Ciltte oluşabilen sorunlarda da faydalanılan bu bitkiden, temiz kozmetik kapsamında üretilen ürünlerde de yararlanılmaktadır. Temiz kozmetik, cilt sağlığı ile birlikte genel vücut sağlığına önem veren tüketiciler tarafından tercih edilmekte olup son dönemde oldukça revaçtadır. Ozonlabs da temiz içerikli üretimi ile sağlığa zararı bulunmayan kozmetik ürünleri tüketiciye sunmaktadır.
Angelica archangelica (melek otu) ciltte oluşan aknelerin ve sivilcelerin tedavisinde oldukça etkili bir üründür. Bu bitki halen Kore'de, Japonya'da ve Çin'de akne ve sivilce problemlerinin giderilmesinde kullanılmaktadır. Akne ve sivilcelerin tedavisine olan etkisi ile Angelica, temiz içerikli yüz temizleme ürünlerinde yer alan bitkiler arasındadır. Angelica archangelica sakinleştirici etkiye sahip olan bir bitkidir ve bu sayede kaşıntı gibi cilt problemlerinin iyileştirilmesinde de bu bitkiden faydalanılmaktadır.
Angelica archangelica bitkisi antibakteriyel ve antifungal özelliğe sahiptir. Bu özellikleri sayesinde ciltte iltihabi durumların oluşumunu engellemekle birlikte var olan semptomların iyileştirilmesinde de yardımcıdır. Ayrıca mantar gibi problemlerin oluşumunu da engeller. Analjezik özelliği de bulunan bu bitki, doğal bir ağrı kesicidir. Ciltteki tahriş olmuş bölgelerin iyileşmesinde, kızarıklığın giderilmesinde etkilidir.
Angelica archangelica ciltte oluşan şişkinliğin giderilmesi konusunda faydalı bir bitkidir ve bununla birlikte yüzdeki gerginliğin yumuşamasına yardımcı olur. Bu kıymetli bitki ciltte kan dolaşımını hızlandırır ve bu sayede cildi canlandırır, pürüzsüz ve ışıl ışıl olmasını sağlar. Ayrıca kan dolaşımının hızlanması cildin daha sağlıklı olmasına yardımcı olur.
Angelica Archangelica'nın cilde olan faydalarından biri de cildin Ph'nın düzenlenmesine yardımcı olmasıdır. Sağlıklı bir cildin Ph'ı dengelidir ve eğer dengesi bozulursa, bazı cilt problemleri meydana gelir. Cildin Ph'ı asidik yönde bozulursa cildin koruyuculuğu azalır bununla birlikte kızarıklık ve tahriş problemleri meydana gelir. Bazik yönde bozulduğu durumda ise ciltte hassasiyet ve aşırı kuruluk gibi sorunlar oluşur. Sağlıklı bir cilt için Ph değerinin dengede olması büyük önem taşımaktadır.
Cildimizde kullandığımız ürünlerden dolayı, ya da cilt temizleme işleminde yapılan hatalardan dolayı ciltte bulunan gözenekler tıkanabilir. Angelica gözeneklerin sağlıklı bir şekilde nefes almasını ve dengesini korumasını sağlar. Bu özelliği ile Angelica archangelica bitkisi cilt temizleyici kozmetik ürünlerde ve serumlarda kullanılabilmektedir.

 

Angelıca Archangelıca Vücuda Faydaları

 

*Doğadaki zengin içeriğe sahip olan, sağlık alanında ve kozmetikte faydalanılan bu bitkini kullanımı asla kontrolsüz yapılmamalıdır. Unutulmamalıdır ki bir bitkinin doğal olması ve faydalarının olması, onun zararlı yönlerinin bulunmadığı anlamına gelmez. Hamile ve emziren kadınlarda, hali hazırda herhangi bir ilaç kullanan bireylerde bu tarz güçlü içeriğe sahip olan bitkiler dikkatli kullanılmamalıdır. 
Kozmetik bazı maddelerin de güçlü içerikleri olabilir. Alınacak fayda ölçüsünde kozmetik ürünün formülasyonu, içerikteki diğer etken maddeler ve ürünlerin güvenirliği araştırılmalıdır.
Bronşit ve astım gibi üst solunum yolları hastalıklarının tedavisinde faydalanılan Angelica archangelica bitkisi, hazımsızlık ve reflü gibi mide problemlerinde de kullanılmıştır. Aneljezik özelliği bulunan bu şifa kaynağı bitki, ağrı kesici olarak uygulanmıştır. Bu özelliği ile özellikle romatizmal ağrıların iyileştirilmesinde etkili olduğu bazı eski kaynaklarda bildirilmiştir. Anjiyogenezi özelliği bulunan bu bitki vücutta oluşmuş yaraların iyileştirilmesinde aktif rol oynamaktadır. Ancak bu tür tıbbi tedaviler sözkonusu olduğunda bir hekim gözetimi gereklidir. 

Cilt problemlerinin giderilmesinde etkin bir yere sahip olan Angelica archangelica, genel vücut sağlığında da oldukça yararlı bir bitkidir. Melek otu kadınlarda adet sancılarının giderilmesinde etkilidir. Ayrıca menopoz döneminde meydana gelen sıkıntıların azaltılmasında rol oynamakla birlikte adet düzensizliğinin tedavisinde de bu bitkiden yararlanılır. Angelica archangelica, diyarenin (ishal) tedavi edilmesinde faydalanılan bir bitkidir. Bu bitkinin ayrıca afrodizyak etkisi bulunmaktadır ve cinsel isteksizliğin giderilmesinde kullanılmıştır.

Ciltte Angelica Archangelica'nın bilinen en iyi etkisi, iyi bir nemlendirme, ışıltı ve yaşlanma karşıtı koruma olacaktır. Temiz cildinize gözeneklerden arındırıcı bir maske yaptıktan sonra Angelica Archangelica'yı kullanabilirsiniz.

https://ozonlabs.com/collections/urunler/products/7-days-7-serums

Yeni Ürünler

Son Görüntülenen

Son Görüntülenen Ürünler
Yukarı Geri Dön
Kapat
Seçeneği Düzenle
Kapat
Beni Haberdar Et
Kapat
Kapat
Kapat
Giriş
Kapat
Sepetim (0)
Kapat
Ozonlabs Yaşam Bilimleri
Ozonlabs

Ayrılmadan önce...

3 AL 2 ÖDE
1+1 Ürün

Kampanyalarını Kaçırmayın!

Alışverişe Devam Edin
Yeni Ürünler 6