İçeriğe geç

Avokado Yağının Cilde Faydaları

28 Jul 2022 0 yorum
Avokado Yağının Cilde Faydaları

Avokado Yağının Cilde Faydaları

 

Cilt bakımında kullanılabilen faydalı yağlardan biri olan avokado yağı, avokado meyvesinin soğuk pres yöntemiyle sıkılması ile elde edilmektedir. Zengin içeriği ile oldukça faydalı olan bu meyve, son 10 yılda popülerliğini artırmış; ülkemizde gerçekleştirilen avokado yetiştiriciliğinde artış yaşanmıştır. Avokado yağının cilde faydaları nelerdir, içeriğinde hangi vitaminler bulunur, nasıl kullanılır ve benzeri gibi konular hakkında ayrıntılı bilgi, içeriğimizin devamında yer almaktadır.

Avokado Yağının Cilde Faydaları Nelerdir?

Defnegiller familyasına ait olan avokadonun anavatanı Orta Meksika'dır. Avokado aslında 1700'lü yıllarda Osmanlı Devleti'nde yetiştirilmeye başlanmıştır fakat o dönemde ortaya çıkan Patrona Halil İsyanı sebebi ile bu meyvenin yetiştirilmesi yasaklanmıştır. Bu dönemden sonra avokadonun ülkemize gelmesi 1970'li yılları bulmuş ve kullanımının yaygınlaşması ise 2000'li yıllara denk gelmiştir.

Ticari bakımdan da oldukça kıymetli olan bu meyve sağlık açısından büyük önem taşımaktadır. Avokado içeriğinde  A, C, E, K, B1, B2, B3, B6 vitaminleri bulunmaktadır. Ayrıca demir, fosfor, magnezyum, kalsiyum, çinko, potasyum, demir minerallerini içeren avokado, mutluluk hormonu olan seratonin de ihtiva eder. Bunların yanı sıra içeriğinde bulunan Lutein ve Glutathion sayesinde güçlü bir antioksidandır.

Avokado yağı cilt lekelerinden kurtulmak için kullanılabilen bir bitkisel yağdır. İçeriğinde bulunan C ve E vitaminleri sayesinde cildi dış etkenlere karşı korur. Aynı zamanda bu vitaminler cildin yenilenmesine yardımcıdır. Ciltte oluşan kızarıklık, kaşıntı, tahriş gibi problemlerin giderilmesinde etkili olan avokado yağı; doğal bir antioksidan kaynağı olduğundan dolayı cildin temizlenmesinde ve güçlenmesinde oldukça etkilidir. Avokado yağı ciltte oluşabilecek egzama, sedef gibi hastalıkların tedavisinde yatıştırıcı etki sağlar ve cildi nemlendirir.

Avokado Yağının Anti- Aging Etkisi

Cildin yenilenmesinde büyük rol oynayan avokado yağı, anti- aging etkisi ile ince kırışıklık oluşumunu geciktirmekte ve cildin genç kalmasına yardımcı olmaktadır. Avokado yağı anti- inflamatuar özelliğe sahip olan kıymetli bir yağdır. Bu özelliği ile avokado yağı ciltte oluşabilecek iltihabi reaksiyonları önlemeye yardımcıdır. Dolayısıyla ciltte oluşabilecek sivilce gibi problemlerin önüne geçilmesinde ya da var olan sivilce probleminin iyileştirilmesinde etkin rol oynamaktadır.

Avokado yağı cildi besler ve beslerken de sebum dengesini sağlar. Bilindiği üzere cildin fazla sebum üretmesi yağlı ve kirlenmeye müsait bir cilde sebep olur; neticesinde ise akne ve sivilce oluşumu kaçınılmazdır. Bu mucizevi yağ cildin yağ dengesinin sağlanmasında büyük önem arz etmektedir. Avokado yağı kolajen üretimini destekleyen bir yağdır. Bu etkisi sayesinde ciltte kolajenin azalmasından dolayı meydana gelebilecek kırışıklıkların, sarkmaların ve erken yaşlanmanın önüne geçilebilmektedir. Bununla birlikte ciltte meydana gelen renk değişikliklerinin giderilmesinde, cilt tonunun eşitlenmesinde etkilidir.

ABD Ulusal Tıp Kütüphanesi Ulusal Sağlık Enstitüleri tarafından yayımlanan bir araştırma sonucuna göre avokadoda bulunan yağ asitleri yeni bağ dokusu oluşturmaya yardımcı olmaktadır. Bir diğer deyişle kolajen üretimini desteklemektedir. Avokado yağı bu özelliğinden dolayı ciltteki yaraların çabuk iyileşmesine, ince kırışıklıkların giderilmesine, cildin kendi kendini onarmasına yardımcı olmaktadır. Cildin yıllara meydan okumasını sağlayan bu yağ, elastikiyeti artırarak yaşlanmayı yavaşlatmaktadır.

Avokado Yağının Vücudumuza Faydaları

Cildimiz için pek çok yararı olan avokado yağı saç bakımında ve genel vücut sağlığında da oldukça etkili bir bitkisel yağdır. Antioksidan etkisi ile vücuttaki toksinlerin atılmasına yardımcı olan avokado yağı, içeriğinde bulunan potasyumdan dolayı vücuda dinçlik verir. Avokado yağı bağışıklık sisteminin güçlenmesinde etkilidir ve ayrıca kırmızı kan hücrelerinin yapılmasında yardımcı bir aktördür. Üreme sisteminin çalışmasını olumlu yönde etkileyen bu yağ, kolesterol yükselmesinin önlenmesinde rol oynar.

Sindirim sistemi üzerinde de olumlu etkileri bulunan avokado yağı, kalp sağlığını korumada ve kemikleri güçlendirmede de etkili bir bitkisel yağdır. Avokado yağının onlarca faydasından biri de göz sağlığını korumasıdır. Bu yağ özellikle yaş almaya bağlı olan göz rahatsızlıklarını engellemeye yardımcı olmaktadır.

Avokado yağı saç bakımında da önemli bir yere sahiptir. Saç derisini besleyerek kepek, egzama gibi problemlerin önüne geçen avokado yağı, nemlendirme özelliği ile de koparak dökülmeleri engellemektedir. Saçların parlak ve canlı görünmesini sağlayan avokado yağı saçların sağlıklı ve güçlü uzamasına yardımcı olmaktadır. Ayrıca saç uçlarındaki kırkların giderilmesinde de etkilidir.

Avokado Yağı Nerelerde Kullanılır?

Avokado yağı her ne kadar doğal olsa da, onlarca faydası olsa da, asla kontrolsüz bir biçimde kullanılmamalıdır. Unutulmamalıdır ki tüm vücudumuz bir denge içerisindedir ve faydalı ürünler de olsa dengeli bir şekilde kullanılmalıdır.

Oldukça zengin bir içeriğe sahip olan avokado yağı kozmetik sektöründe özellikle de temiz kozmetikte sıklıkla kullanılmaktadır. Avokado yağı; cilt bakım kremleri, serumlar, losyonlar, cilt temizleme ürünleri, maskeler ve benzeri gibi pek çok üründe kullanılabilmektedir. Temiz içerikli kozmetik ürünler üreten Ozonlabs da avokado yağının zengin içeriğinden faydalanmaktadır.

Müthiş bir nemlendirme etkisi olan avokado yağı, nemlendirici kremlerde oldukça sık tercih edilen bir doğal yağdır. Nemin cilde hapsolmasını sağlar; bu etkisi ile cildin kuruyarak yıpranmasının önüne geçer. Biz biliyoruz ki nemlendirme cildimizin genç kalması için oldukça önemlidir. Avokado yağı da hem doğal hem de güçlü bir nemlendiricidir.

Antioksidan etkisi yoğun olan avokado yağı cilt temizleme ürünlerinin aranan bileşenidir. Cildin yıpranmadan temizlenmesine yardımcı olur ve ölü hücrelerden arındırarak derinlemesine temizlik sağlar. Temiz içerikli kozmetik ürünlerde avokado yağının bu özelliğinden de faydalanılmaktadır.

Avokado yağı içeren ürünlere göz atabilirsiniz

https://ozonlabs.com/collections/urunler/products/7-days-7-serums

 

Yeni Ürünler

Eski yayın
yeni yayın

Yorum yapın

Lütfen yorumların yayınlanmadan önce onaylanması gerektiğini unutmayın.

Son Görüntülenen

Son Görüntülenen Ürünler
Yukarı Geri Dön
Kapat
Seçeneği Düzenle
Kapat
Beni Haberdar Et
Kapat
Kapat
Kapat
Giriş
Kapat
Sepetim (0)
Kapat
Ozonlabs Yaşam Bilimleri
Ozonlabs

Ayrılmadan önce...

3 AL 2 ÖDE
1+1 Ürün

Kampanyalarını Kaçırmayın!

Alışverişe Devam Edin
Yeni Ürünler 6