İçeriğe geç

Kişisel Bakımda Yapılan Hatalar Nelerdir?

18 Jul 2019 0 yorum
Kişisel Bakımda Yapılan Hatalar Nelerdir?

Kozmetik sektörünün genişlemesi ile beraber kişisel bakım, kadın erkek herkesin dikkat etmeye başladığı bir alan haline geldi. Sayısız ürün, sayısız seçenek ve pek çok kategori bulunuyorken; kişisel bakımda detaylara inmemek mümkün değil. 

Ancak, internet ortamındaki bilgi kirliliğinin artması ya da bugüne kadar doğru sanılan yöntemlerin aslında yanlış olması nedeniyle kişisel bakımda bir takım hatalar yapılabiliyor. 

Kişisel bakımda yapılan bu hataların minimuma inmesi amacıyla sizler için yapılması gerekenler açıkladık. 

Kişisel Bakımda Yapılan Hatalar Nelerdir?

Kusursuz Kişisel Bakımı Baltalayan Hamleler

Uyguladığımız kişisel bakım ritüelinden etkin ve olumlu bir sonuç almak istiyorsak, doğru bildiğimiz yanlışları ayırt etmemiz gerekiyor. Aksi takdirde, uzun vadede hem cildimize hem de sağlığımıza negatif etkilerde bulunacak hatalı hamleler gerçekleştirmemiz mümkün.

Cildi Yanlış Temizlemek

Cilt bakımına başlamadan önce, cildin temiz olması gerekmektedir. Cilt temizliği için ise hatalı uygulamalardan vazgeçmemiz lazım. Öncelikle duru ve temiz su, cildimizin ihtiyaç duyduğu maddeler arasında birinciliği kapıyor. Su olmayan bir yerde etkin bir temizlik elde edemezsiniz. Makyajınızı temizlemek adına kullandığınız kimyasal içerikli ve cildi tahriş edebilme olasılığı yüksek ürünler, amacınızı ulaşmanız önünde bir engel olabilir. 

Temiz su dışında, temiz içerikli ürünler ile cildi arındırmak; cilt temizliğinde uymamız gereken ikinci koşul. Paraben, parfüm, SLS gibi maddelerle donatılmış bir ürün, cilt sağlığınızı olumsuz etkileyecektir. Kullanacağınız ürünün kimyasaldan arınmış olması ve hassas cilt yapısına uygun olması gerekir. 

Ek olarak, cildi temizlemek adına hırpalamak ve yormak; kişisel bakımda en çok yapılan hatalardan biridir. Cildiniz, vücudunuzdaki en hassas yapıdır ve bu doğruluda bir bakım gerçekleştirmeniz gerekir. 

Cildi Nemlendirmemek

Ciltteki nem dengesi, cildimizi koruyan en önemli etmenlerden biridir. Yağlı yahut karma bir cildin nemlendirilmemesi gerektiği düşüncesi tamamen hatalı ve yanlıştır. 

Aslında, cildin nem dengesi bozuksa ya da kuru bir cildiniz varsa, ilk olarak vücut değerlerinize baktırmakta fayda var. Çünkü nemsiz bir cilde sahip vücudun vitamin eksikliği olma olasılığı yüksektir. Ayrıca cilt kuruluğuna neden olan sebeplerden biri, cildinize uygun olmayan bir ürün seçimi de olabilir. 

Bu durumda, kişisel bakımda önem verilmesi gereken en önemli noktalardan biri de cildin nem dengesini korumaktır.

Epilasyon Bakımı

Kişilerin sık sık düştüğü hatalardan biri de epilasyon işlemlerinde görülmektedir. Epilasyon öncesinde ve sonrasında uygulanan temizlik yöntemlerinde hatalar yapılır. Epilasyon sonrası kullanılması gereken kişisel bakım ürünlerinde oldukça seçici olmanız gerekir. Çünkü o evrede cilt, uygulanan her maddeyi kolayca emer vaziyettedir ve alerjik reaksiyonlara sebebiyet verecek hatalardan kaçınmamız gerekir. 

Sağlıksız ve Düzensiz Beslenme

Cildimizin görünüşü, tıpkı giydiğimiz kıyafetler veya kullandığımız aksesuarlar gibi yaşam tarzımızı yansıtan bir özelliğe sahiptir. Düzenli ve sağlıklı bir beslenme sayesinde cilt hücreleri daha kolay yenilenir. Bu nedenle cilt bakımı düzenli spor yapmaya ve sağlıklı beslenmeye de bağlıdır. Sağlıklı bir cilt için, asitli ve şekerli ürünlerden, yağlı ve aşırı tuzlu gıdalardan ve de sigara ile alkolden uzak durulmalıdır.

Güneş Kremi Kullanmak

Cildimizi güneş ışınlarından korumak için kullandığımız güneş kremlerinin içeriğini bilmeden cilde uygulamak, cildinize sandığınızdan daha fazla zarar verebilir. Hatta, kimyasal içeren güneş kremleri kullanmamak cildiniz için daha yararlı olabilir. Kişisel bakımda en sık yapılan ve yanlış kanıya varılan hata budur.

Kimyasal güneş koruyucuları, ısı ile temas halindeyken cildinize birçok zarar verir. Bu konuda daha detaylı bilgi edinmek istiyorsanız tıklayın. 

Kişisel Bakımda Yapılan Hatalar Nelerdir?

Sivilcelerle Oynamak

Özellikle göz önünde olan yüz ve çevresinde meydana gelen sivilcelerle mücadele etmek oldukça zor bir süreçtir. Bu süreçte sivilceleri sıkarak mücadele etmeye çalışmak kesinlikle doğru bir hamle olmayacaktır. Bu durum, sivilce izlerinin oluşmasına ve zararın yayılarak çoğalmasına neden olmaktadır.

Akne sorunu ciddi boyutta ise, kendi kendine geçmesini beklememelisiniz. Önemli olan, sivilce ve akne oluşumunu cilt üzerinde tetikleyen her ne varsa onun tespit edilmesidir. Bunun için öncelikli olarak bir uzmana başvurmanız gerekmektedir.

Sıcak Suyla Duş Almak

Sıcak suyla duş almak sizde rahatlatıcı bir etki yaratabilir. Yorgun bir günün etkilerinden kurtulmak için yapılan sıcak duş, sizi psikolojik olarak rahatlatsa da fizyolojik açıdan faydadan çok zarar verecektir.

Sıcak suyla duş alımını alışkanlık haline getirmek, uzun süreli zarar görmenize neden olacaktır. Çünkü sıcak su, cildinizdeki yağ dengesini bozacağı için cildinizi kurutacaktır. Sıcak su buharı, kalp ve tansiyon üzerinde de zarara uğramanıza neden olabilir. Aynı zamanda selülit oluşumunun nedenlerinden biridir.

Saç Kreminin Kullanımı

Saçlarınızı yıkadıktan sonra uyguladığınız saç kremini yalnızca saç uçlarına sürmek tamamıyla doğru bir işlem değildir. Saç kremi, saçların kolay taranmasını ve ipeksi bir görünüm kazanmasını, parlak ve yumuşacık bir hal almasını sağladığı için kullanılmaktadır. Ancak yanlış bilinen, saç kremi saç diplerine uygulandığı taktirde saçların daha çabuk yağlanacağı ve ağırlaşacağı bilgisidir. Eğer içeriğinde bulunan maddelerin ne olduğuna dikkat ediyorsanız, güvenilir saç kreminizi saç diplerinden itibaren kullanabilirsiniz. Bu işlem, saçınıza uzun süreli bakım ve dipten uca onarım sağlayacaktır.

Kişisel Bakımda Yapılan Hatalar Nelerdir?

Yüksek Isıda Yapılan Saç İşlemleri

Gün içerisinde saçlarımızı şekillendirmek için birçok işlem uygularız. Bunun yanı sıra, duş sonrası saç kurutma işleminde saçlarımız oldukça yüksek bir ısıya maruz kaldığı için yıpranacaktır.

Bu işlemlerin ardından incelen ve güçsüz düşen saçlarda dökülmeler, kırılmalar ve cansız bir görüntü meydana gelir. Saçlar hepimiz için büyük bir öneme sahiptir. Bu yüzden işlem uygulamadan önce iki kez düşünmenizde fayda var. En kötü olasılıkla, uygun bakım ürünleriyle saçınızı yıpranmalara karşı daha dayanıklı bir hale getirebilirsiniz.

Diş Fırçasının Kullanımı

Ağız bölgesi, bakteri oluşumuna en müsait bölgedir. Bu yüzden günde en az iki defa dişleri fırçalamak gerekmektedir. Ağız içinden temizlediğimiz bakteriler, kimi zaman fırça üzerinde kalabilir ve üremeye başlayabilir. Bu yüzden uzun süre aynı diş fırçasını kullanmamak gerekir. En ideal diş fırçası kullanım süresi 6 aydır.

Alt Kirpiklere Rimel Sürmek

Daha güzel bir görüntü için alt kirpiklere uygulanan rimel, göz altlarında makyaj kalıntılarına ve siyah makyaj izlerinin kalmasına neden olur. Bu durum geçmek bilmeyen göz altı morlukları ile karıştırılır. Göz altı morluklarınız varsa ve metabolizmanızda herhangi bir sorun yoksa; ya da ekstra sebepler dahi morlukların oluşmasında etken değilse, siyah renkli göz makyajı ürünlerinden vazgeçmeniz gerekebilir. 

Kişisel bakımda yapılan hatalar oldukça geniş bir alana yayılmaktadır. Bu hatalar, çoğu zaman nedenini kavrayamadığımız problemlere yol açabilir ve kafa karışıklığı yaratır. Kişisel bakımın inceliklerini araştırmak ve bu konuda bilinçlenmek hepimizin dikkat etmesi gereken bir konu. Günün sonunda hiçbirimiz sağlığımızı tehlikeye atmak istemeyiz. 

Yeni Ürünler

Son Görüntülenen

Son Görüntülenen Ürünler
Yukarı Geri Dön
Kapat
Seçeneği Düzenle
Kapat
Beni Haberdar Et
Kapat
Kapat
Kapat
Giriş
Kapat
Sepetim (0)
Kapat
Ozonlabs Yaşam Bilimleri
Ozonlabs

Ayrılmadan önce...

3 AL 2 ÖDE
1+1 Ürün

Kampanyalarını Kaçırmayın!

Alışverişe Devam Edin
Yeni Ürünler 6