İçeriğe geç

Kuru Ellere Ne İyi Gelir?

24 Jan 2022 0 yorum
Kuru Ellere Ne İyi Gelir?

 

Kuru Ellere Ne iyi Gelir

 

Kuru eller bayan ya da bay herkesi rahatsız eden estetik görüntüden de uzak ve cilt sağlığı açısından da dikkate değer bir konu. 

Kuru ellere ne iyi gelir diye tonlarca şey okuyoruz. Bazen ellerimize bakıp ellerim yaşlandı diye iç geçiriyoruz. Oysa ki eller kurumaya başladıysa, cilt dokusuna temas eden deterjanlar, kireçli su, bakım eksikliği ve hatta yaş ve beslenme zaafiyetleri de akla getirilmeli.
Kuru eller ve vücut kesinlikle kendi haline bırakılmamalı. Ellerin su ile teması düşünüldüğünde günde en az 40 kez yıkıyoruz malum her yer dokunuyoruz. Dışarı çıkıyoruz, soğuğa, sıcağa maruz bırakıyoruz.
Sıcaklıktaki ani düşüş ve nemin de azalması elleri hemen kurutabilir. Bakım ürünlerinden faydalanmak gereklidir. Silikonlu el kremleri ellerin daha hızla kurumasına da neden olabilir. İçinde petrol bazları bulunmayan, parfüm ve sentetik koruyucu barındırmayan doğal ve emilebilir formüller her zaman işinizi görecektir.

BULAŞIK DETERJANI İLE YAKIN DOST MUSUN? 

Peki ya bulaşık deterjanı dışında çamaşır suyu peki ya yüzey temizleyiciler. Temizlik yaparken kendinden mi geçiyorsun?
Tüm deterjanlar içerisinde yüksek yağ çözücü organikler taşırlar. Bu maddeler ile cilt dokusu temas ettiğinde cildin üst tabakası incelir ve cilt kurur. Bu yüzden deterjanlara direk cildi maruz bırakmak ellerin hızla ve erkenden yaşlanmasına sebep olur.
Deterjanlarım bitkisel ama dediğinizi duyar gibiyiz. O halde deterjanın etiketi üzerinde yer alan şu iki maddeye muhakkak gözatın. Aniyonik madde ve noniyonik madde. Bu iki aktifi bulunduğu temizleyici maddeler içindeki parfümden, bitkisel kökenli aroma, koku vericilerden bağımsız olarak ellerinizi kurutacak ve yaşlandıracaktır. 
Çözümü basit : Eldiven kullanın. Ama temizliği hissedemiyorum demek mantıklı değil. Bırakın temizliği hissetmeyi. Önce ellerinizi hissedin. Sonuçta kuru elleri hissetmek yüzeylerdeki temizliği hissetmekten daha önemli.

 

KURU ELLERİ GÜN İÇİNDE DÜZENLİ NEMLENDİRİN


Kuru elleri evde, dışarıda, kurumaya müsaade etmeden düzenli nemlendirin. Ellerinizi yıkadıktan ve kuruladıktan sonra hemen emilebilen bir yağ ile nemlendirebilirsiniz.
Çatlamış eller ve cilt dokusu ise omega 3-6 destekli ürünler daha hızla işe yarayacaktır. Doymuş ve doymamış yağlardan zengin bir formül cilt ve saçlar için de çok hızlı ve etkili bir nem vericidir.
Özellikle soğuk kış aylarında cildinizin parlak, ışıltılı ve genç görünmesi için kullandığınız anti-aging ürünleri ellerinize de uygulamayı ihmal etmeyin.
Eller nemli ve parlak olduğunda manikür de oje de daha güzel duracaktır. Eller hızla yaşlanabilir ve hızla da iyileşebilir. Ancak eğer çok uzun zaman bakımsız kaldıysa bu durumda iyileşmesi için de biraz mesai gerekebilir. 
Kuruyan Eller için Neler Yapmalı;?
  1. Bol su için
  2. Kahve ve çay gibi diüretiklerden uzak durun
  3. Ellerinizi düzenli ve sürekli nemlendirin
  4. Omega 3-6 kaynaklarından faydalanın
  5. Beslenmenizde c ve e vitamininden yana zengin gıdaları tercih edin. Her gün ekşi meyve ve doğal katkısız zeytin yiyin
  6. Bulaşık ve temizlikte eldiven kullanın
  7. Yüzey temizleyiciler ve deterjanlara kesinlikle cildinizden temas etmeyin
  8. Ellerinizi yıkamak için doğal ve kalıp zeytinyağlı sabunlar tercih edin
  9. Ellerinize 2 akşamda bir bir fırça ile ılık suyun altında masaj yapın ve ardından kurulayıp bolca nemlendirin.
  10. Petrol esaslı nemlendiricilerden uzak durun. 
  11. Soğuk havalarda muhakkak ellerinizi nemlendirdikten sonra dışarıya eldiven ile çıkın. 

Eğer ellerinizde çatlaklar oluştu ve pütür pütür ise önce bir fırça ile peeling yapın ve hemen omega 3-6 içeren doğal bir yağı cildinize sürmeyi ihmal etmeyin. Bu yağı ilk gün her yarım saatte bir yenileyin. Eğer cilt dokusu hemen emiyorsa bu durumda yenilemeye devam edin. Eller nemlenmeye başladıktan sonra kullanımı azaltabilirsiniz. 

 

Bugün kendine vakit ayır.. Ellerine güzel bir bakım yap!

 

Sağlıkla,

 

Ürün Önerisi

https://ozonlabs.com/products/glam-anti-aging-serum 

https://ozonlabs.com/collections/urunler/products/orion-plus-nemlendirici

 

 

 

 

Yeni Ürünler

Son Görüntülenen

Son Görüntülenen Ürünler
Yukarı Geri Dön
Kapat
Seçeneği Düzenle
Kapat
Beni Haberdar Et
Kapat
Kapat
Kapat
Giriş
Kapat
Sepetim (0)
Kapat
Ozonlabs Yaşam Bilimleri
Ozonlabs

Ayrılmadan önce...

3 AL 2 ÖDE
1+1 Ürün

Kampanyalarını Kaçırmayın!

Alışverişe Devam Edin
Yeni Ürünler 6