İçeriğe geç

Marula Yağı ve Baobab Yağı Kombininin Cilde Faydaları Nelerdir?

23 Jul 2022 0 yorum
Marula Yağı ve Baobab Yağı Kombininin Cilde Faydaları Nelerdir?

Marula Yağı ve Baobab Yağı Kombininin Cilde Faydaları Nelerdir?

Temiz kozmetikte doğal ürünlerden oldukça fazla yararlanılmaktadır ve bunlardan biri de doğal yağlardır. Bitkilerden elde edilen yağların, bitkinin içeriğine göre değişen, farklı etkileri bulunmaktadır. Marula yağı ve baobab yağı içerdikleri vitamin, mineral ve aminoasitler sayesinde cildin dostu olan bitkisel yağlardandır. Marula yağı ve baobab yağı kombininin cilde faydaları nelerdir, cilt üzerinde ne gibi etkileri vardır, birlikte bakalım...

 

Marula Yağı ve Baobab Yağı Kombininin Cilde Yararları

Marula yağı ve Baobab yağı cilt için oldukça önemli bitkisel yağlardır. Öncelikle bu yağların içeriği nedir, cilde ne gibi etkileri vardır, tek tek inceleyelim.


Marula Yağı Cilde Faydaları

Marula yağı, Afrika'da yetişen bir ağaçtan elde edilen bitkisel bir yağdır. Bu yağ, marula ağacının tohum ve bitkisinden elde edilmektedir. Marula yağının zengin içeriğinden asırlardır yararlanılmaktadır ve bu bitki anavatanında "her şeye iyi gelen" olarak tabir edilmektedir.
Marula yağı hafif bir yağ olmakla birlikte antioksidan etkisi bulunmaktadır. C ve E vitamini içeren bu yağ ayrıca epikateşin (güçlü bir atioksidan) içermektedir. Antioksidan özelliği sayesinde marula yağı, cildin toksinlerden arındırılmasında, leke ve akne oluşumunun engellenmesinde etkilidir. Ayrıca ultraviyole ışınlarının ve havadaki toz ve kirin cilde verdiği zararı minimize etmeye yardımcı olur.
Marula yağının yüksek nemlendirme özelliği bulunmaktadır. Gözenekleri tıkamadan cildi nemlendirir. Temiz kozmetikte en çok nemlendirme özelliği ile yer alan marula yağı, içeriğinde bulunan oleik ve linoleik asitler sayesinde cildin beslenmesinde ve yumuşamasında oldukça etkilidir. Nemi cilde hapseden marula yağı cildin dış tabakasındaki pürüzlerin giderilmesine de yardımcı olur.
Doğanın bize hediyesi diye nitelendirebileceğimiz marula yağı yaşlanma karşıtı bir yağdır. İçeriğinde bulunan aminoasitler, L- arginine ve glutamik asit sayesinde bu yağ kırışıklıkların oluşumunu geciktirmektedir. Tüm bunların yanı sıra marula yağı anti- inflamatuar etkiye sahiptir. Bu özelliği sayesinde ciltte oluşabilecek tahriş, kızarıklık, akne veya sivilceden kaynaklı yaralar, vb gibi durumların iyileştirilmesinde etkin rol oynamaktadır.
Güçlü bir iltihap giderici olan marula yağı ciltte sivilce oluşumunu engellemekle birlikte, var olan iltihabi durumların iyileşmesinde etkilidir. Marula yağı temiz kozmetikte kullanılmaktadır ve bu yağ hem cilt hem de saç bakımında önemli bir yer edinmiştir.

 

Baobab Yağı Cilde Faydaları


Anavatanı Afrika olan baobab ağacı, Afrika ve Asya'nın tropik bölgelerinde yetişmektedir. Baobab ağaçları uzun süre yaşayabilirler; 1000 yaşında, 2500 yaşında ve hatta 6000 yaşında baobab ağaçları bulunmaktadır. Baobab ağacı, hayat ağacı olarak da bilinir.
Baobab yağı, ağaç meyvesinin tohumlarından üretilmektedir ve güçlü bir antioksidan kaynağıdır. Baobab meyvesinin tohumları A, C, D, K ve E vitaminleri bakımından zengindir. Ayrıca içeriğinde beta- karoten, tartarik asit ve aminoasitler bulunmaktadır. Zengin bir içeriğe sahip olan bu bitkisel yağın cildimize, saçımıza ve tüm vücudumuza oldukça fazla yararı bulunmaktadır. Cilt için yararlarından da temiz içerikli kozmetik ürünlerde kullanılarak faydalanılmaktadır.
Baobab yağı anti- inflamatuar etkiye sahiptir. Bu etkisi sebebiyle yara ve sivilce izlerinin giderilmesinde etkilidir. Dermatit, sedef gibi cilt hastalıklarını tedavi edici özelliği bulunmaktadır. İyileştirici etkisi ile cildin hasarlı bölgelerinin onarılmasına yardımcı olan baobab yağı, cildin daha pürüzsüz bir görünüme erişmesine yardımcı olur.
Baobab yağı yaşlanma karşıtı olarak bilinmektedir. Kolajen üretimini destekleyen bu yağ kırışıklık oluşumunu önleyici etkiye sahiptir. Ayrıca cildin elastikiyetini de artırır ve cildin geç yaşlanmasında büyük rol oynar. Baobab yağının önemli özelliklerinden biri de güçlü bir nemlendirici olmasıdır. Yağ olmasına rağmen, nemlendirmede ağır, yapış yapış bir his bırakmadan nemi cilde hapsederek cildin pürüzsüz kalmasına yardımcı olur.
Baobab yağı hücre yenilenmesinde aktif rol oynar ve dolayısıyla cildin parlak, ışıl ışıl görünmesini sağlar. Bu özelliği ile baobab yağı, ince kırışıkların görünümünü azaltır ve cildi gençleştirir. Baobab yağı hücre yenileme özelliği ile ciltte var olan iz ya da yaraların iyileşmesini sağlar. Çatlak oluşumunu önleyerek var olan kuruluk ya da çatlakları onarır.
Göz altı bölgesi yüzün diğer kısımlarına nazaran daha hassas olduğu için genellikle bu bölgeye özel ürünler üretilmektedir. Baobab yağı göz altı bakımı için de kullanılabilen bir bitkisel yağdır. Hafif yapısı ve zengin içeriği sayesinde göz altı morluklarının giderilmesinde, göz altı şişliğinin indirilmesinde etkilidir.
Baobab yağı içeriğinde bulunan tartarik asit ve beta karoten, sahip oldukları müthiş antioksidan etkileri ile cildi serbest radikallere ve güneşin zararlı ışınlarına karşı korunmasında büyük rol oynamaktadırlar. Beta karoten cildi dış etkenlere karşı koruyarak geç yaşlanmasını sağlarken aynı zamanda da cildi koruma altına alarak güneş ışınlarının verdiği zararı minimize etmektedir. Baobab yağında bulunan tartarik asit, cildin sıkılaşmasında etkilidir. Gözeneklerin küçülmesine yardımcı olan tartarik asit ince kırışık oluşumunu önler ve pürüzsüz, sıkı bir görünüm sağlar. Bunun yanı sıra cildin Ph dengesinin sağlanmasına da yardımcı olur.
Marula yağı ve baobab yağı doğal ve cilt için oldukça yararlı olan ürünlerdir. İki doğal yağ da cildi nemlendirmede büyük öneme sahip oldukları gibi yaşlanma karşıtı olmaları ile de oldukça cezb edicidirler. Ozonlabs, temiz içerikli ürünlerinde doğanın o müthiş gücünden faydalanmaktadır; marula yağı ve baobab yağı da bunlardan bazılarıdır. Marula yağı ve baobab yağı kombini cildin yaşlanmasını geciktirmede, ince kırışıklıkları önlemede, cildin nem dengesinin sağlanmasında etkilidir. Her iki yağın cilde olan etkileri düşünüldüğünde marula ve baobab yağı kombini güçlendirilmiş bir etkiye sahiptir.

https://ozonlabs.com/collections/urunler/products/7-days-7-serums

Yeni Ürünler

Son Görüntülenen

Son Görüntülenen Ürünler
Yukarı Geri Dön
Kapat
Seçeneği Düzenle
Kapat
Beni Haberdar Et
Kapat
Kapat
Kapat
Giriş
Kapat
Sepetim (0)
Kapat
Ozonlabs Yaşam Bilimleri
Ozonlabs

Ayrılmadan önce...

3 AL 2 ÖDE
1+1 Ürün

Kampanyalarını Kaçırmayın!

Alışverişe Devam Edin
Yeni Ürünler 6