İçeriğe geç

Neden Günlük Nemlendirici Kullanmalıyız?

17 Mar 2022 0 yorum
Neden Günlük Nemlendirici Kullanmalıyız?

Neden Günlük Nemlendirici Kullanmalıyız?

 

Günlük nemlendirici kullanmak cildin erken yaşlanmasını önleme ve cildin nem dengesini korumada önemlidir. Günlük nemlendirici neden ve nasıl kullanılır bu blog yazımızda uygulama pratikleri ile bulabilirsiniz.

Neden Günlük Nemlendirici Kullanmalıyız?

Günlük nemlendiriciler genelde cildin nemli tutulması, dış etkenlere karşı cildin bariyer özelliğini koruması açısından önemlidir. Her cilt tipi kendisine uygun içerikte ya da kullandığı ürünlerle birlikte kombine edebileceği nemlendirici desteğine ihtiyaç duyar.

Gün içerisinde makyaj yapıyor olalım ya da olmayalım cildin temizlenmesi cildin kendini yenilemesi için önemlidir. Ancak temizleme sırasında ciltten surfaktan - temizleyici yardımı ile uzaklaştırılan yağ kir ve ölü deriler yanısıra bir parça nem de temizlenir. Cildin sürekli bazik ürünlerle mesela sabunla temizlenmesi cildi kurutur. Az su içmek, metabolik eksiklikler, hormonal değişimler ve çevresel faktörler de cildin kurumasına, elastikiyetinin kaybolmasına neden olabilir.

Özellikle 20’li yaşların sonuna doğru cildinize bakım yapmaya başlamak daha önemli hale gelecektir. Cildinizde yağlanma veya kuruma problemi, artan gözeneklere rağmen cildin pul pul dökülmesi gibi bir durum söz konusu ise bu durumda nemlendirilmesinde fayda var.

Hangi Cilt Tipleri Nasıl Nemlendirici Uygulamalı?

Kuru ciltlerde makyajın temizlenmesi ya da kapatıcı makyaj ürünlerinin bile kullanımı zaten kuru olan cildi daha çok kurutabilir. Hassas ciltlere uygun cildin florasına da uyumlu bir temizleyici kullandıktan sonra yine cildinize uygun bir serum kullanılması da önerilir. Serum üzerine içerisinde vitamin ve ekstraktlarla güçlendirilmiş bir nemlendirici cildinizin kırışması, kuruması ve elastikiyetinin kaybolmasının da önüne geçer.

Güçlü ve sağlıklı bir cilt için bakım şarttır. Ancak evde nasıl ve hangi ürünler ile bakım yapacağınızı da öğrenmelisiniz. 

Standart cilt bakımında yıkama ardından direk nemlendirici kullanmak yerine uygun serumla cildin bariyerini güçlendirmek ve canlandırmak öncelikli olmalıdır. Kuru ciltlerde kullanılacak serumlar B grubu vitaminler, E vitamini ve omega 3-6 desteği yanısıra doymuş yağ asitlerince de güçlü formüller olabilir. Serum üzerine beklemeden hemen su bazlı uygun günlük su bazlı nemlendiriciyi de uygulayın.

Kuru ciltlerde dikkat edilmesi gereken bir diğer önemli nokta ise, cildin bakımından da bağımsız olarak her su ile  yıkama veya banyo vs ardından serum ve nemlendiriciler beklemeden kullanılmalıdır. Cilde günde 2 kez bakım yapmanın dışında gün içinde cildinizi su ile yıkıyorsanız ya da cildiniz kuruyorsa cildin alabildiği kadar serum ve nemlendiriciyi tekrarlamak gerekir. 

Karma ciltlerin bakım rutininde nemlendirme denge üzerine olmalıdır. Karma ciltlerde T bölgesinin yağlı ve diğer bölgelerin kuru ya da normal cilt oluşu açısından bakılırsa, uygulanan nemlendirici cildin T bölgesinde akne oluşturmamalı ancak cildin nem dengesini de koruyabilmelidir. Bu anlamda karma ciltler serum kullanımından önce ya da sonra da günlük nemlendiriciyi uygulayabilir. Nemlendiriciden sonra da cildine uygun dengeleyici bir serum kullanabilir.

Yağlı ciltlerde nemlendirici kullanımı yine karma ciltlerde olduğu gibi cildin nem ve yağ dengesini sağlamak içindir. Akne oluşmaması için cildi aşırı kurutan temizleyiciler yağlı ciltlerde aknelenmeye neden olabilir. Dengeli bir temizleyici, nemlendirici ve fenolik ürünlerden, vitamin ve ekstraktlardan güçlü serumlar cildin gün içinde yağlanmasını önleyebilir. 

Normal cilt denildiğinde aklımıza kolumuzu iç kısma çevirdiğimizde görünen yumuşak ve nemli doku gelmelidir. Ne çok kuru, ne yağlı. Dengede bir cilt için cilde gerekli ürünleri ve nemlendiricileri kullanmalı ve cilte üretilen kolajen ve elastan yapı desteklenmelidir. 

 

B2 Vitamininin (Riboflavin) Nemlendiricideki İşlevi Nedir?

Ayrıca ince çizgilerin ve kırışıklıkların görünümünü iyileştirir. B2 Vitamini (riboflavin): B2, cilt tonunu iyileştirmeye, cildi daha parlak hale getirmeye ve doğal yağları dengelemeye yardımcı olur. Ayrıca kuru cildin nemlendirilmesi ve aknelerin sakinleştirilmesi B2 vitamini önemli rol oynar.

E Vitaminin Nemlendiricideki İşlevi Nedir?

Kuru ciltler , iyi nemlendirilmiş ciltlere oranla daha kırışık görünmeye meyillidir. E vitamini nemlendirici faydaları ile cildin daha genç ve daha az kırışık görünmesine yardımcı olabilir. 

 

 https://ozonlabs.com/collections/urunler/products/orion-plus-nemlendirici

https://ozonlabs.com/collections/urunler/products/tabby-goz-cevresi-bakim-kremi

 

 

 

 

Yeni Ürünler

Son Görüntülenen

Son Görüntülenen Ürünler
Yukarı Geri Dön
Kapat
Seçeneği Düzenle
Kapat
Beni Haberdar Et
Kapat
Kapat
Kapat
Giriş
Kapat
Sepetim (0)
Kapat
Ozonlabs Yaşam Bilimleri
Ozonlabs

Ayrılmadan önce...

3 AL 2 ÖDE
1+1 Ürün

Kampanyalarını Kaçırmayın!

Alışverişe Devam Edin
Yeni Ürünler 6