İçeriğe geç
Bize Ulaşın 0(533) 426 26 62

Ozonlabs İletişim Hattı 0(533) 426 26 62 Whatsapp

Sülfürün Cilde Faydaları Nelerdir?

25 Jul 2019 1 yorum
Sülfürün Cilde Faydaları Nelerdir?

Sülfür, sıklıkla kükürt içeren maddeleri tanımladığı için kükürt ile aynı zannedilen; fakat esasında kükürtten farklı yönleri olan bir maddedir. İnsan sağlığına ve cilde  faydaları olan bileşikleri meydana getirir. Cilt ve saç bakımında etkin bir madde olan sülfür, kişisel bakım ürünlerinde tercih sebebi olmalıdır.

Sülfür Nedir? Sülfür ile Kükürt Arasındaki Farklar Nelerdir?

Sülfür, içeriğinde kükürt maddesini barındıran kimyasal bileşiklerin birkaç cinsini tanımlamak için kullanılan terimlerden biridir. Yani, kükürt maddesinin farklı bir element ile bileşik oluşturduğu daha farklı bir maddedir diyebiliriz. Bu nedenle sülfürün kükürt ile karıştırılmaması gerekir.

Sülfür maddesi, insan vücudunda bolca bulunan bir mineraldir fakat değeri göz ardı edilmiştir. Hem sağlığa, hem de cilde faydaları konusunda farkındalık belirli bir seviyede olsaydı; sülfürün değeri daha net anlaşılabilirdi.

Sülfürün Cilde Faydaları Nelerdir?

Sülfürün Bilinmeyen Özellikleri

Çok fazla bilinmese de aslında sülfür maddesi sağlığımız için büyük öneme sahip olan maddelerin kaynağıdır.

  • Sülfür, insan vücudunun zararlı bakterilere karşı direncini güçlendirir.
  • Kanda bulunan kirli maddeleri temizlemek ve o bölgeyi dezenfekte etmek amacıyla kullanılan bir bileşiktir.
  • Safra suyu salgısına can verir.
  • Sülfürün cilde etkileri de oldukça şaşırtıcıdır. Cildin yaşlanma ve yıpranma sürecini yavaşlatır.
  • Günümüzde insan sağlığını tehdit eden ve çok yaygın olan radyasyon ve hava kirliliği gibi faktörlerin zararlı etkilerine karşı vücudu korur.
  • Mitokondri organizmasında meydana gelen enerji üretiminde elektronların taşınmasına da yardımcı olur. Tiamin (B1) ve biotin vitamin zincirinde enerji üretimi döngüsünü sağlar.
  • Metabolizmanın sağlıklı işlemesi için lazım olan moleküllerin sentezini sağlar.
  • İnsülinin sahip olduğu (şeker) biyolojik ve kimyasal değişimlerin bütününü düzenler. İnsülin hormonunun içerisinde bulunan iki ayrı amino asit, sülfür köprüsü sayesinde birbirine bağlanır.
  • Aynı zamanda zehirlerin vücuttan atılması veyahut etkisiz hale getirilmesinde kilit bir rol oynar.
  • Sülfürün büyük bir öneme sahip olan diğer organik formu metilsülfonilmetan, bilhassa fazla bilinmese de çok güçlü bir antioksidandır. Cilt hücrelerinin DNA’sı radyasyondan çok etkilenebilir. Bu zararlı etkilerden ancak kolesterol ve sülfür sayesinde korunabiliriz.
  • Sülfür, glikoz metabolizmasında önemli bir rol oynar. Vücudumuza yeterli oranda sülfür aldığımızda, glikoz adeta farklı bir manevra ile indirgenmiş sülfüre dönüşür. Bunun sonucunda, bedenimizde bazı kötü etkilere yol açan glikoz faydalı bir madde haline gelir.

Sülfür Eksikliği Nelere Sebep Olur?

Eğer düzenli olarak yeterli seviyede sülfür almazsak, bu durumda insülin işlevsiz hale gelir. Obezite, kalp yetmezliği, alzheimer, sürekli halsizlik gibi problemlere yol açar.

Kolesterol ve sülfat eksikliğinde, kas ve yağ hücreleri tahribe açık hale gelir ve bu yüzden kas hücreleri yakıt işlevini görmesi için glikozu kullanamaz.

Sülfür İçeren Gıdalar Hangileridir?

Bol miktarda Sülfür içeren besin ve gıdaların bazıları şunlardır:

  • Kuru fasulye
  • Soya fasulyesi
  • Lahana
  • Maden suyu
  • Yumurta
  • Balık
  • Şalgam
  • Et
  • Sarımsak
  • Soğan
  • Kuşkonmaz
  • Deniz tuzu

Bilhassa balık, kırmızı et ve kümes hayvanları grubu mühim bir sülfür kaynağıdır.

Maalesef hazır paket gıdalar yani işlenmiş gıdalar, sülfür içeriğini kaybeder. Bu nedenle doğal organik gıdaları tüketmeye özen göstermeliyiz. Bunun dışında sert yapıda olan maden suları daha fazla sülfür içerir.

Sülfürün Cilde Faydaları Nelerdir?

Sülfür ile Cildinizi Baştan Yaratın

Sülfür, koku açısından hoşumuza gitmeyen ve bizi oldukça rahatsız eden bir madde olabilir. Fakat özellikle sivilce tedavisinde cildinize direnç kazandıran ve güçlendiren bir etkisi vardır. Uygun, temiz içerikli kozmetik ürünleri ile birleştiğinde sülfürün koku sorunu kalmayacaktır. Ayrıca sülfür, ciltte adeta doğal bir peeling etkisi gösterir.

Sülfür aracılığıyla sivilce izleri ile savaşabilirsiniz.

Genellikle stres yüzünden oluşan sivilcelerin cildimizde bıraktığı izler, bazı cilt yüzeylerinde ne yazık ki kalıcı olabiliyor. Bu problemle karşılaşan insanlara tavsiye edilen bol miktarda ilaç var.  Ancak herkesin cilt tipi ve tedavilere verdiği karşılık aynı değil. Sülfür, hassas ciltlerin iyileşmesi amacıyla kullanılan oldukça etkili bir maddedir.

Aknesiz ve tertemiz bir cilde sülfür sayesinde kavuşun.

Güzellik ürünlerinde sıklıkla sülfürü görüyoruz. Sizce bunun sebebi nedir? Sağlıklı bir cilde sahip olmak için kalıcı çözümler içeren sülfür, hidrofilik ve antiseptik olma özelliği sayesinde cilde yerel bir bağışıklık kazandırır.

Akneden başı dertte olan herkes için, akneleri azaltmak veyahut ortadan kaldırmak için çok etkili bir maddedir. Sülfür bazlı maskeler sayesinde, cilt yüzeyindeki sivilcenin ilerleyen zamanlarda yayılmasını yani bu pütürlü alanın genişlemesini önlemek mümkündür.

Akne ve sivilce tedavisinde ve günlük yaşamda önemli olan, cildi sürekli temiz tutmaktır. En önemli mevzu, her gün mutlaka uygulamanız gereken cilt temizliğinde, deriyi ölü hücreden ve yağlı tabakadan kurtarıp gözenekleri açmaktır. Bu doğrultuda kullanabileceğiniz, sülfür içeriği ile bilinen temiz içerikli kozmetik ürünü Ozonlava Volkanik Maske, sülfürün cilde olan etkilerini bünyesinde barındırır ve cilt temizliğinde etkili bir cilt maskesidir.

Bütün bu faydalarına karşın ne yazık ki doğada sülfür kaynakları git gide azalmaktadır. Topraktaki sülfür miktarı azaldıkça, buna paralel olarak besinlerdeki miktar da azalmakta ve bu durum sülfürün faydalarını etkilemektedir.

Yeni Ürünler

Son Görüntülenen

Son Görüntülenen Ürünler
Yukarı Geri Dön
Kapat
Seçeneği Düzenle
Kapat
Beni Haberdar Et
Kapat
Kapat
Kapat
Giriş
Kapat
Sepetim (0)
Kapat
Ozonlabs Yaşam Bilimleri
Ozonlabs

Ayrılmadan önce...

3 AL 2 ÖDE
1+1 Ürün

Kampanyalarını Kaçırmayın!

Alışverişe Devam Edin
Yeni Ürünler 6