İçeriğe geç

KURU CİLTTE SİVİLCE NEDEN OLUŞUR?

07 Jan 2021 0 yorum
KURU CİLTTE SİVİLCE NEDEN OLUŞUR?

Kuru ciltte sivilce neden oluşur ve kuru – sivilceli cildin bakımı nasıl olmalıdır konusunda gelen mesajları göz önüne alarak bir yazı derleyip bilgi vermek istedik.

Kuru, karma ve yağlı ciltlerin, tüm cilt tiplerinin nem ve yağ dengesi vardır. Su ve yağ dengesinin sağlanması cildi nemli ve canlı tutar. Yağlı ciltlerde mumumsu yağlı tabaka cildin gözeneklerinin tıkanmasına yol açabilir ve komedonlar, siyah noktalar artabilir. Kuru ciltlerde ise yağ ve su dengesi bozuk ise yani cildin su – nemi az, yağ salınımı belli bölgelerde daha fazla ise bunun bir çok sebebi olabilir. 

Kuru ciltlerin en büyük problemi yağ ve suyun dengeli bir şekilde salgılanamaması ve cildin nemden yana fakir olmasıdır. Cildin üst tabakalarında ölü deriler kuruluk nedeniyle belirgin olabilir. Cildin iyi temizlenmemesi, bir süre kendi haline bırakılması ve hiç bakım yapmadan uzun dönem geçirilmesi cildin canlı görünümünün yitirilmesine, ölü derilerin ciltte birikmesine ve yağ salınımının gözeneklerce düzgün şekilde yüzeye çıkamayıp komedon haline gelmesine neden olabilir. 

KURU CİLTTE SİVİLCE NEDEN OLUŞUR

 

Kuru ciltlerin ölü tabakalardan temizlenmesi için fırça ve çeşitli temizleme aletleri ile de cildin en dış tabakasına sürekli kazıyarak zarar verilmesi de yağ hücrelerini uyarır. Cildin dengesi ona nasıl davrandığımız ile direk ilişkilidir. Eğer cildi sürekli aşındıracak bir temizlik uyguluyorsak ciltte yağ salınımı ve sivilceler de artarken, cilt gittikçe kuruyabilir ve komedonlar da artabilir. 

Hava değişimi ve mevsimsel olarak insan cildini kurutabilen durumlar da uygun bakımın yapılmaması cildin kuruyarak sivilce – komedon ve akne üretmesine neden olabilir. 

Ani kilo kaybı cildin kururken sivilce ve komedon üretmesine neden olabilir. Vücudun yağ dengesinin bozulması da akneye ve ciltte enflamasyona yol açabilir. 

Yetersiz su tüketimi cildin kurumasına neden olabilir. Asitli içecekler ve kahve de cildi kurutabilir, komedon oluşumuna yatkın kuru ciltlerde sivilce oluşumunu tetikleyebilir.

KURU VE SİVİLCELİ CİLTLERİN BAKIMINDA NE YAPMALI?

Kuru cildiniz için haftanın belli günlerinde nem verici bir maske yapmalı, günlük olarak kuru cildi sabah ve akşam düzgünce temizlemeli ve nemlendirmelisiniz. Gün içerisinde nem verecek bir gündüz serumu kullanmanızda da fayda olabilir. Kuru ciltlerde nemlendiricilerin silikon, petrol bazları, plastik türevleri, parfüm, alkol içermemesi özellikle önemlidir. Nemlendiriciler ciltte su dengesini sağlarken yağ dengesini de kontrol edebilmelidir.  

Kuru ciltlerin gündüz bakımında sabah uyanır uyanmaz gecikmeden cildi kurutmayan bir köpük ile temizlemelisiniz. Kuru ciltlerin temizliğinde fırça kullanmayın ve gerekli ise haftada iki gün ıslak ped ile nazik bir şekilde ölü derileri temizleyin ve ardından cildi tekrar köpükleyip durulayın.

Durulama işlemi sırasında cilde sıcak su değil, ılık su ile masaj yapın.

Kuru ciltlerin bakımında sabah temizleme işleminden sonra cildinizi yumuşatıcı değmemiş temiz pamuklu bir havlu ile kurulayın ve ardından cildin yağ dengesini sağlayan bir serum sürün. Gündüz serumları cildin nemli tutulmasında ve yağ dengesinin de sağlanmasında yardımcıdır. Uygun nitelikte bazı içerikleri kendiniz için deneyin. Okaliptüs-lavanta karması bir serum işinizi görebilir.

Kuru ciltlerin kapatıcı, pudra, petrol içerikli nemlendirici ve yağlar kullanması tavsiye edilmez. Gözenekler nefes almalı ve rahatça yağ-su salınımını, besin alışverişini gerçekleştirebilmelidir.

Unutmayalım ki sağlıklı cilt nefes alabilen bir cilttir.

Kuru ciltlerin bakımında gece en az gündüz kadar önemlidir. Eğer gece temizleme ve serum-tonik kullanımı yerine bir maske yapmak isterseniz , spirulina maskesi deneyebilirsiniz. Okaliptüs içerikli serum, himalaya tuzu, bentonit ve spirulina karışımı ile nem veren ve vitamin-mineral yüklü bu maske ile gözeneklerin de temizliği ve canlılığı sağlanabilir. Uygun maske için linki tıklayıp bilgi edinebilirsiniz.

Gece bakımında kuru ciltlerin yağı dengeleyici bir ürün kullanması da gerekebilir. Ylang Ylang ve Valerian yağından faydalanmanız da mümkündür. Maske sonrasında böyle bir serum cilde uygulanabilir. 

Tüm akneli ciltlerin alerjen nitelikteki parfümü, kıyafete ve cilde uygulaması akne ve komedon oluşumunu arttırabilir. Kimyasal kirlilik olarak adlandırılan ve vücuda uygulanan body mist, petrol içerikli nemlendirici ve solüsyonlar, parfüm ve sentetik yağlar, duş jelleri boyun bölgesinde, yüzde,  sırtta ve dekolte bölgesinde, çenede sivilcelenmeye de neden olabilir.  

Kuru ciltler ve her cildin dikkat etmesi gereken temiz kozmetik bileşenler hakkında daha çok bilgi alın ve cildinize temiz kozmetik içerikler ile nefes alan cilt bakımı yapın.

Işıltı ile.. 

https://ozonlabs.com/blogs/blog/akne-ve-sivilce-lekeleri-icin-maskeler

https://ozonlabs.com/blogs/blog/civit-otu-nedir-faydalari-nelerdir

 

 

 

 

 

 

 

 

Yeni Ürünler

Son Görüntülenen

Son Görüntülenen Ürünler
Yukarı Geri Dön
Kapat
Seçeneği Düzenle
Kapat
Beni Haberdar Et
Kapat
Kapat
Kapat
Giriş
Kapat
Sepetim (0)
Kapat
Ozonlabs Yaşam Bilimleri
Ozonlabs

Ayrılmadan önce...

3 AL 2 ÖDE
1+1 Ürün

Kampanyalarını Kaçırmayın!

Alışverişe Devam Edin
Yeni Ürünler 6